Arséne Wenger leginkább a játékvezetést bírálta a Chelsea ellen elszenvedett rangadó kapcsán. Az Arsenal egészen az első félidőig kiegyenlített meccset játszott a gyenge szezonrajtot kifogó Kékek ellen, majd a játékrész végén érdekes esetek sorozata borzolták a kedélyeket.

Mike Dean játékvezető ugyanis egyértelmáen mulasztott akkor, amikor a Koscielny arcába beleütő Diego Costának csak sárga lapos figyelmeztetést adott a kiállítás helyett, ellenben az incidensbe beleavatkozó Gabrielt rövid időn belül kiállította.

Ezt követően a játék képe is megváltozott, a Chelsea egy pontrúgás következtében Zouma révén megszerzte a vezetést, az emberhátrányban játszó Arsenalnak pedig csak egy chelsea-s hibának köszönetően jött össze az egyetlen komoly helyzet, amit Alexis nem tudott gólra váltani.

Az utolsó tíz percben Santi Cazorlát is kiállította Dean, a 91. percben pedig Hazard megpattanó lövése Cech kapujában kötött ki, így alakult ki a 2-0-ás végeredmény.

Összességében ilyen típusú meccset vártunk. Ez nem volt meglepetés, viszont a játékvezetőktől elvárás lenne, hogy helyes döntéseket hozzanak. A visszajátszások alapján tiszta, hogy Costa lefelé rántja Koscielny-t, még a beívelés előtt az arcába karmolt és fojtogotta, és minden egyes esetet megúszott. Ez meglepő volt. Őszintén nem értem Mike Dean döntését, hogy maradhatott Costa a pályán. - mondta Wenger a spanyol játékosról, akit egyébként José Mourinho a meccs emberének nevezett.

Wenger abban azonban egyetértett, hogy Gabrielt le kellett küldeni.

Dean döntését Gabrielről megértem, neki egyáltalán nem kellett volna beleavatkoznia. Mondjuk Costa is elég könnyen esett el, de nem kellett volna Gabrielnek ezt tennie, szóval megértem a pirosat. 

 

Innentől kezdve nincs mit hozzáfűznöm a meccshez. A kiállítás nehézzé tette a helyzetet a második félidőben. Úgy gondolom, még 10 emberrel is egészen jól irányítottuk a mérkőzést, aztán kaptunk egy gólt pontrúgásból és ezzel ennyi volt. 

A francia menedzser Dean játékvezetői teljesítményére külön nem tért ki.

Nem beszéltem a játékvezetőkkel. Nem akarok ítélkezni összességében. Csak megállapítottam, hogy meglepő, hogy Diego Costa megúszta ennyivel ezt az esetet. Összességében nem akarom Dean teljesítményét megítélni, mert nem nézem az összes meccseit, nem tudom, hogy azokon hogyan dirigál. 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (63)

9 éve
Na a liga kupának annyi, legalább Wenger majd nem foghatja a rossz szereplést a tripla terhelésre :D
Egyébként a Chelsea doktornője szabadúszó lett, nem akarja Wenger a csapathoz hozni ? Tuti motiváló hatással lenne. :D :D
9 éve
Gibbs-nek meg fog gyűlni a baja Townsend-del, reméljük jó napot fog ki.
9 éve
Törölt felhasználó
Ez az srácok: csak pozitívan :) :-)
9 éve
Aron21: Ne legyél már ilyen vészmadár. Amúgy szerintem Giroud fog megsérülni. :lol:
9 éve
Törölt felhasználó
Arsenalfan25!
Há' reméljük ;-P :-/

Szólj hozzá