Magabiztos győzelmet aratott az Arsenal a Stoke ellen a Premier Liga ötödik fordulójában. A hazai csapat végig irányította a meccset, több helyzetig és két kapufáig is eljutottak, mire kialakult a 2:0-ás végeredmény. Az Arsenal góljait Walcott és Giroud szerezték.

Nagyszerű, hogy a csatáraink betaláltak, de összességében a csapat is remek teljesítményt hozott ma. Technikailag nagyon összeszedettek voltunk az első félidőben, sikerült több helyzetet is kialakítanunk. Ha nagyon kritikus akarnák lenni, akkor azt mondanám, hogy túl nagy a differencia a kialakított helyzetek száma és a belőtt labdák között, de ez a helyzet javulni fog, ahogy elkezdjük nyerni a meccseinket otthon.

 

Nem aggódtam különösebben a gólok száma miatt eddig sem, mert ennyi helyzetteremtéssel örökké nem tarthat, hogy nem szerzünk gólt. Az Arsenal az a csapat, amelyik a legtöbb helyzetet alakította ki eddig ebben a szezonban, volt 30 kapura tartó lövésünk és a Stoke ellen is az elsőtől az utolsó percig voltak ziccereink. A játékosaink bármikor betalálhatnak. Szerencsére a védelmet is sikerült jól megszilárdítanunk, a nehézkes évkezdést követően nem kaptunk gólt sem itt, sem a Newcastle vagy a Liverpool elleni meccseken, ami jó a jövőt tekintve.

Wenger arra is kitért, hogy miért Theo Walcottot kezdette Olivier Giroud helyett a középcsatár poszton.

Azért, ahogyan Theo helyezkedik. Tudom, hogy a Stoke egy kompakt, szervezett csapat a saját térfelükön és hogy Theo meg tudja találni a rést és be tud indulni a területekre. Számítottam, hogy lesz két-három kontránk, ahol előnyt tudunk húzni Theóból. Nagyszerű gólt szerzett, mert kellett technikásság a befejezés időzítésekor. Annak is örülök, hogy Giroud beállt és gólt is szerzett.

 

Theónak meglesznek a lehetőségei arra, hogy egy termékeny csatár legyen. Minél nagyobb a hite abban, hogy be tudja rúgni, annál többet fog szerezni. Az nagyon fontos, hogy helyzetbe tud kerülni. Ugyanakkor azt sem kell elfelednünk, hogy innentől kezdve a BL miatt három-négy naponta meccsünk lesz, tehát rotálnom is kell a csatárokat méghozzá úgy, hogy ne vegyem el az önbizalmukat. Viszont nem lehet mindig ugyanazzal a játékossal lejátszani fontos meccseket három-négy nap időközökkel, különösen a csatárposzton.

A francia menedzser a védelem teljesítményéről is beszélt.

A Stoke nagyon erősnek tűnt, volt egy pár remek támadási lehetőségük, de Koscielny kimagasló teljesítményt hozott és Gabrielnek is jó meccse volt. Coquelin is szolid meccset hozott, így összességében erősek voltunk középen.

 

Ennek ellenére Mertesackernek nem kell aggódnia, csak vissza kell térnie és játszania. Nagyszerű, hogy van négy remek védőnk, de ez teremt egy kis problémát is. Annak viszont örülök, hogy Gabriel bebizonyította, hogy képes Mertesackerrel és Koscielny-vel is együtt játszani, nagyszerű védő válhat belőle.

Az Arsenal következő meccse Horvátországban lesz, mivel szerdán indul a következő Bajnokok Ligája-idény is - a csapat ellenfele ekkor a Dinamo Zágráb lesz, de a továbbjutásért a Bayern Münchennel és az Olympiakosszal is meg kell vívnia Wenger csapatának.

Arra készülünk, hogy jól játsszunk a Zágráb ellen, mivel mindig fontos, hogy ne veszítsük el az első meccset. Eztán pedig jön a következő nagy meccsünk a Chelsea ellen, szombat 13:45-ös kezdéssel és fontos lesz, hogy erre is megfelelően fel tudjunk készülni. 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (35)

9 éve
Törölt felhasználó
Nos valóban, sok mindenben egyetértünk, csak pont a gyerek ömlött ki a fürdővízzel ;-P
Ade ugyan csatár, de a góllövés problematikára - szerintem - nem megoldás.
....Ha nagyon lesérülne mindenki egyszerre, még mindig előbb rendelném vissza a Gnabry-Sanogo duót, sőt képes lennék OX-ot is betolni középre. (Illetve télen már hoznám Berahinót.)
Aron21 és Athlon kollégákkal egyetértve, nehezen tudom elképzelni, hogy bármi jó kisülhetne Ade újraszerződtetéséből 8-/ :red: ;-)
9 éve
Törölt felhasználó
Kedves Ronin,

nagyrészt egyetértünk úgy gondolom, viszont én azt akartam sugallni, hogy létszámban kevesen vagyunk, bele sem merek gondolni mi van, ha Giroud vagy Walcott lesérül, ne adj Isten egyszerre...nyilván Ade vészmegoldás lenne, de legalább eggyel többel lennénk...ahogy te fogalmaztál egy támadó szellemű játékossal előrébb lennénk.

Lásd: Wilshere-t műteni kell, oké nem ugyanaz a poszt, de lássuk be nagyon fog hiányozni...
9 éve
Ez most komoly, hogy Wilshere-t műteni kell? Ilyen a világon nincs.
9 éve
Törölt felhasználó
Kedves, denes!
Itt és most tekintsünk el attól, hogy Theo és Campbell is - természetesen - csatár! Még akkor is, ha mindkettejüknek csak a másodlagos posztja is a középcsatár.
Teikntsünk el attól is, hogy én is reménykedtem abban, hogy érkezik egy "vérbeli" középcsatár!
Fókuszáljunk inkább az alapproblémára: nevezetesen, hogy ne üljünk fordítva a lovon! Ehhez pedig úgy jutunk közelebb, ha választ adunk arra a kérdésre, hogy gólokat akarunk, vagy csatárt? Alig pár éve még a Világ legeredményesebb csapatai játszottak középcsatár nélkül és már-már az a veszély fenyegetett, hogy eltűnik ez a poszt....., lévén, hogy a fősodratú média nem átallota "űrfocinak" titulálni azt a fajta futballt. (Innen is: az Isten éltesse Jupp Heynckes-t!)
Szóval, összegezve: vannak támadóink, támadó szellemű középpályásaink és egy egyre inkább szervezettnek tűnő védelmünk (/védekezésünk). Emellett rengeteg helyzetet alakítunk ki, még ha a befejezéseknél - többnyire - pontatlanok is vagyunk (....vagy nem kapjuk meg a büntetőket/érvénytelenítik a szabályos gólunkat). A PL semelyik másik bajnoksághoz nem hasonlítható terheléssel jár. Aki itt eredményesen akar szerepelni, annak tudnia kell 1-0-ákra is nyerni, spórolva az energiával/kerettel! ....Az meg, hogy a szurkolónak mennyire idegörlő, amikor a csapata egy gólos előny birtokában az eredmény megtartására rendezkedik be, megint egy más kérdés. Lesz itt még izzadás bőven (ezt most írásba adom!), de a támadóink sem fognak örökké hibázni 5 méterről. Véleményem szerint, egyelőre fölösleges rázni a vészharangot. Aki meg azt várja, hogy minden meccsen 5 gólt rúgjunk, annak csak azt tudom javasolni, hogy nézzen szét kicsit jobban a futball világában! 8-/
9 éve
Törölt felhasználó
Kedves Ronin!

Azért mert TW lőtt 11 gólt, attól még nem csatár, ahogy Campbell sem, arról nem is beszélve, hogy nem is játszik. Mindketten szélsők. Attól ,hogy valaki gólt lő még nem csatár. Igenis elfért volna egy vérbeli csatár a keretben. Persze ez nem jelenti azt, hogy nem örülnénk a többiek góljainak is....

Szólj hozzá