Arséne Wenger úgy gondolja, hogy nem a pénz, hanem a megfelelő minőségű játékos hiányzott ahhoz, hogy az Arsenal erősítsen az átigazolási szezon hajrájában.

Az európai élcsapatok közül egyedül Wenger nem tudta mezőnyjátékossal megerősítenie a csapatát - az Arsenal egyetlen nyári érkezője Petr Cech volt, aki 10 millió fontért a Chelsea-től igazolt át.

Bár Wenger állítólag sokáig szerette volna megszerezni Karim Benzemát, a Real Madrid nem akart megválni a francia csatártól. Miután pedig más alternatíva nem volt, az Arsenal végül nem is igazolt mezőnyjátékost az átigazolási időszak hátralévő részében.

A kedden lezárult átigazolási ablakot követően többen is kérdőre vonták Wengert, aki a beINSportsnak adott nyilatkozatában válaszolt a vádakra.

A Monaco 80 millió euróért adott el egy olyan játékost a Manchester Unitednek, aki a tavalyi szezonban 11 gólig jutott a francia bajnokságban. Ez mindent elárul. - mondta Anthony Matrial átigazolásáról Wenger.

 

Jelenleg nem a pénz hiányzik, hogy vásároljunk, még csak az sem, hogy nem akartunk volna igazolni. Egyszerűen viszont túl kevés azon játékosoknak a száma, akik erősíteni tudják a nagy klubokat.

 

Összességében elégedett vagyok a nyári erősítéseinkkel, ahogyan mindig az elmúlt évek alapján. Idén Petr Cech-t vettük meg, a télen Gabrielt, múlt nyáron Debuchy-t és Alexist, azt megelőzően pedig Özilt.

 

De amikor be kell fektetni egy játékosba, fontos, hogy az adott illető jobbá tegye a csapatot és manapság erre már semmilyen garancia nincs. Matrial esete jó példa: 19 éves, kiváló tehetség, de óriásit invesztált bele a United. Az ő példája is mutatja, hogy nagyon kevés játékos van, aki képes hozzátenni újat a klubhoz.

Wenger végül az UEFA Üzleti Fair Play kampányát is kritizálta, mondván éppen az átigazolási időszak közepén lazított a szövetség a regulákon.

Nem vagyok az ellen, hogy a Man City vagy a PSG játékosokat vásároljon, de az üzleti fair playre vonatkozó szabályokat jó lett volna már az átigazolási időszak előtt ismerni. Idén pedig pont az átigazolási ablak közben változtattak ezeken.

 

Nem tudok választ adni arra a kérdésre, hogy mi az FFP legnagyobb erénye. Az egész túl bonyolult ahhoz, hogy hatékony legyen, vagy hogy mindenki megérte a dolgokat. Úgy vélem, egyszerűsíteni kellene az egész eljárást.

 

Nem gondolom, hogy az olyan klubokat, mint az Arsenal bünteti a rendszer, de úgy vélem, az lenne a normális, ha a csapatok annyit költenének, mint amennyi bevételre tesznek szert. Végül meg: mi számít nagy vagy kis klubnak? A nagy klubok rendelkeznek a legnagyobb szurkolói bázissal és egy nagy klub a lehető legjobb döntéseket hozza az üzleti részt tekintve is. - zárta szavait Wenger.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (35)

9 éve
Ferkocos, és Aron21, én nem hiszem, h kötelező lúzernek lenni, mert szeretem az Arsenalt. Volt idő, amikor nem forrt egybe ez a két szó. Festhetitek szebbre az alsót, önigazolhattok, de ez akkor is lúzerség, amit csinált az öreg ebben az átigazolási szezonban. És persze... jött a pót Zsirú műtétje, bravó papa.
9 éve
Törölt felhasználó
szasza86! :lol: :lol: ...Ez most végre vicces volt ;-P
9 éve
LooooooooooooooL nah mi ez ha nem mélytorok? Egyébként a világ nem látott még olyat, hogy Giru ennyire be legyen betonozva ebben a szájbatekert kezdőbe............évezred vicce. Evertonban kellene játszania és tessék...........még lesérülni se tud normálisan, hogy ne legyen kezdő.
Beszarok. Akkor meg tuti rámjön a cifrafosás ha Walci nagy igyekezetében belebotlik a labdába hétvégén és lefejeli a kapufát....4 hónap .....:D

Lehet idő előtt reaktiválni kell a postásból lett focistánkat???? Pedig az a végére lett volna utőkárty amikor 10 pontal megyünk a bajnokságabn! Nah mindegy! Sunnyogo! Sunnyogo!
9 éve
Törölt felhasználó
ronin jókor mondod.

Welbecket megműtötték. Hónapokat hagy még ki.
9 éve
Törölt felhasználó
Egyet minden esetre leszögezhetünk: ez után az ablak után, soha nem látott 'sérülésmentességre' lesz szükségünk ;-)

Szólj hozzá