Arséne Wenger a csütörtöki sajtótájékoztatóján ismertette a Newcastle ellen készülő kerettel kapcsolatos legfrissebb híreket.

Az Arsenal hétfői, Liverpool elleni bajnokiját két fontos hiányzó volt Laurent Koscielny és Per Mertesacker személyeiben, a csapat első számú védőpárosa egyszerre dőlt ki a bevethetők sorából. Mint ismert, Mertesacker betegség miatt, Koscielny pedig hátproblémák miatt nem vállalta a rangadót.

Mertesacker még mindig beteg, Koscileny-ről pedig majd csak ma tudunk meg többet. Lesz egy erőnléti tesztje a hátára, holnap délelőttre pedig kiértékeljük az eredményeket. Inkább Mertesacker az, akinek kevesebb az esélye a visszatérésre. Nagyon szeretném, ha mind a kettejükre lehetne számítani, de ez is beletartozik a szezonba, nem lehet kifogásunk ezügyben. - mondta Wenger, aki beszélt a hosszú távú sérültekről is.

Welbeck jól halad, ha minden jól megy, akkor elvileg a válogatott szünet után visszatérhet majd. Wilshere egy kicsit le van maradva Danny-hez képest, ő a szünet után, egy héttel később fog visszakapcsolódni a teljes körű edzésekbe.

Wenger ezzel együtt elárulta, hogy elképzelhető, hogy néhány játékos még nem 100%-osan meccsfitt.

Úgy gondolom, fizikálisan készen állunk 90 percet játszani, de az talán normális, hogy két-három meccs után még nem mindenki meccsfitt. Ez lassan jön meg. Későn kezdtük, ráadásul néhány játékosunk, mint Alexis csak augusztus elején tért vissza és még nincs teljesen a kellő szinten. - árulta el a francia.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (3)

9 éve
4 hetet mondott rá anno Wenger, és hogy ő fog a leghamarabb visszatérni a hosszútávú sérültek közül.
9 éve
Jacknek eleve adott volt, hogy csak a válogatott szünet után tér vissza.
9 éve
Na, akkor egy kis pesszimizmus. Mertesacker betegségét 1 hét alatt nem tudják kikúrálni? ❓ ❓ Hogy van ez? 1 hét alatt még egy holmi háziorvos is kipofozna, akár egy influenzából is. Itt pedig nem kis pénzt keresnek a csapatorvosok gondolom, szóval nem ártana összekaparni magukat. Mertesacker a csapatkapitánya, és nem tudja vállalni a játékot? Ugyan már... Se baj, örülnék egy Koscielny-Gabriel párosnak középen. A hosszútávú sérületekkel kapcsolatban az volt, hogy Jack térhet vissza a leghamarabb, aztán meg semmi... Welbeck meg... Hónapok óta alig hallani róla. Továbbra is röhej, ami a csapatnál ilyen téren megy.

Szólj hozzá