Nem érheti panasz a két csapat ma este mutatott játékát, ahol a 0-0-ás végeredmény ellenére rengeteg helyzetet, egy meg nem adott hazai gólt és három kapufát is láthattak a szurkolók.

Az első félidőben a vörösök játszottak veszélyesebben, Phillipe Coutinho kétszer is eltalálta a kapufát, jóllehet Aaron Ramsey-t szabályos góltól fosztották meg a mérkőzés elején.

A második játékrész nagy részben az Arsenal-ról szólt, ahol Alexis Sanchez és Olivier Giroud állt a legközelebb a vezető megszerzéséhez, előbbi alkalommal a kapufa, utóbbinál Simone Mignolet mentette meg csapatát a góltól.

Arsene Wenger a következő képpen értékelte csapata mai teljesítményét:

...Pozitívum, hogy kapott gól nélkül sikerült lehozni a mérkőzést...

Igen. Ezt jól összefoglalta.

...Aaron Ramsey gólját érvénytelenítették, noha szabályos volt...

Igen, ez így van. Aaaron gólja szabályos volt. A mérkőzés azon periódusában szereztük, amikor talán a legtöbb problémánk volt hátul, de ettől még a gól szabályos volt. Ez teljesen egyértelmű, úgy gondolom, ezzel a Liverpool sem vitatkozhat.

...Az esetet követően beszélte-e a játékvezetőhöz...

Igen, ugyanakkor nem kértem magyarázatot. Mit változtatna? Azonnal kell egy döntést hoznia a játékvezetőnek, ezúttal rossz döntést hoztak. Én úgy láttam a kispadról, hogy nem volt les, az embere mögül indult, de a lényeg, hogy érvénytelenítették. Ugyanakkor, azt kell mondanom, hogy jól játszott a Liverpool az első félidőben. Nem álltunk biztos lábakon a védelemben, túl sok labdát adtunk el. Magunknak csináltunk bajt, de végül nem kaptunk gólt és ez fontos volt. Ennek ellenére néhány lehetőségünk még az első 45 percben is akadt.

...Petr Cech-ről...

Az első félidő egy bizonyos periódusában kiemelkedően teljesített.

...Arról, hogy még nem szerezett gólt hazai pályán a csapat...

Ez nem sokáig fog így tartani. Ez egy tény, így van, de hiszem, hogy képesek vagyunk gólokat rúgni és ezt meg is fogjuk mutatni.

...Per Mertesacker-ről és Laurent Koscielny-ről...

Mertesacker beteg. Nem tudom pontosan, hogy mikorra gyógyul meg teljesen. Koscielny-nek hátproblémái vannak.

... Calum Chambers-ről...

Jól válaszolt. A második félidőben jól teljesített és ez számára is fontos volt. Calum egy jó futballista és kétség kívül erősebben fog kijönni a gödörből. A lényeg, hogy a hite és magabiztossága a helyén legyen.

... Szüksége van-e a csapatnak egy erőteljes középpályásra...

Mindenkinek van véleménye, s mindenkinek jogában áll véleményt formálni. Azt hiszem, tudnám bizonyítani, hogy ez nem feltétlen így van, de ebbe ne menjünk bele ma este. Amikor nem nyersz, helytelenül cselekszel, s az emberek mindig találnak arra okokat, hogy az miért van így. Azok a jó érvek? Úgy gondolom van elég intelligenciám és tapasztalatom ahhoz, hogy tudjam mérlegelni, mi a jó döntés és mi a rossz.

... A Theo Walcott-Olivier Giroud cseréről...

Egyértelműen taktikai cserének szántam.

... A hiányzó folyékonyság a támadó harmadból...

Néhány játékos még nem elég éles. Ugyanakkor jár az elismerés a Liverpoolnak is. Jól védekeztek, gyorsan futballoztak és már a saját térfelünkön letámadtak, így néhányszor akadtak gondjaink a labda kihozatallal. A második félidőt mi uraltuk, de ameddig nem szerzünk gólt  addig az ellenfél sem fog kijjebb jönni. Megvoltak a lehetőségeink, de az a spontán kvalitás még mindig hiányzik a játékunkból, hogy betudjuk fejezni azt, amit elkezdtünk.

... Mennyire okoz frusztráltságot, hogy nincs meg a hatékonyság elől...

Azt kell mondjam, elég átlagosan kezdtünk, hisz két hazai bajnoki után van 4 pontunk. Viszont az egyik legnehezebb idegenbeli mérkőzést megnyertük. Otthon még nem találtunk be.

... Az átigazolási hírekről...

A sztori ( Benzema ) halott. De hétről-hétre újra és újra elő jön. Nem foglalkozunk a szituációval. Amikor egy játékos szerződésben áll egy másik klubbal, akkor az adott klub dönt arról, hogy elengedi-e a játékost avagy sem. Ezt már rengeteg alkalommal elmondtam. Mi a saját játékosainkkal szeretnénk foglalkozni. Wilshere és Welbeck ma nem játszhatott és Alexis sem teljesen fitt még. Tudjuk, hogy képesek vagyunk gólokat szerezni és fogunk is.

... Danny Welbeckről...

Ha minden jól megy, a válogatott szünet után visszatérhet.

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (49)

9 éve
Törölt felhasználó
Arsenalfan25! Már elvitte :-S ....Evertonnak hívják őket 8-/
....Inkább a De Bruyne-ügy körül kéne legyeskedni! ;)
9 éve
Ha nagyon csatárt akarunk igazolni, akkor szerintem Lukaku nem lenne rossz. Tudom sokan azt mondják, hogy Giroud-hoz képest ő sem lenne nagy előrelépés. De még csak 22 éves és előbb-utóbb valamelyik nagy csapat el fogja vinni.
9 éve
Törölt felhasználó
Akkor most nem lennénk rekord F.A. Cup-győztesek :coolsmirk:
9 éve
Közben De Bruyne egyre közelebb a City-hez...
9 éve
Tavaly kellett volna megnyomni, mikor még nem vezették be ezt az új szabályt és szerencsénk is volt a sorsolásnál...

Szólj hozzá