Arséne Wenger mintegy másfél héttel a nyári átigazolási időszak vége előtt kérdezték az Arsenal terveiről az esetleges új érkezőket illetően. 

Mint ismert, szinte az egész nyáron az egyik legfelkapottabb téma Karim Benzema esetleges Londonba való költözése volt, ám szó volt arról is, hogy Wenger védekező középpályást vásárol a sevillás Georg Krychowiak személyében.

Jelenleg viszont úgy tűnik, az Arsenal számára is befagyott a piac, így napról napra csökken annak az esélye, hogy a csapat Petr Cech mellett még egy játékost igazol az átigazolási ablakban.

Én azt várom, amit mindenki, de jelenleg nem állunk közel senkihez sem.

 

Én is hallom a véleményeket az átigazolási politikánkkal kapcsolatban, de nekem kell végül döntéseket hoznom. Ha mindent úgy csinálnék, ahogyan az emberek szeretnék, nagyon sok játékos, köztük Vieira, Anelka, Henry sosem csatlakozott volna a klubhoz. Nekem kell meghoznom a döntéseket.

 

Nagyon nehéz manapság játékosokat igazolni, mert egyre több klub van egyre gyarapodó erőforrásokkal és egyre kevesebb játékos válik elérhetővé a piacon. Több forrás van a játékosokra, mint olyan játékos, akik képesek erősíteni a csapatot. Ez egy nagy probléma. 

 

Mindenütt hiány van az igazán klasszisokból. Ez is csak azt mutatja, hogy van különbség az anyagi lehetőség és az igazán klasszis csatárok elérhtetősége között.

Wenger szerint így a szurkolóknak lentebb kellene adniuk az elvárásokból.

Egyszerű a képlet. Bármilyen igazolás esetében ha a játékos klubja nem akarja eladni az illetőt, akkor nem fogja eladni. Ekkor nincs mit tenni, el kell fogadni a helyzetet, hogy nem lehet megvenni az adott játékost. 

 

Viszont én mindig is inkább arra koncentrálok, hogyan lehet a játékosaimat fejleszteni, és mindenkit a csapatban tudni, ahogyan jelenleg is van az Arsenalnál. Mi a játékosainkat fejleszteni akarjuk és nem akarjuk túlgondolni, hogy mindenáron vásároljunk. Persze nem vagyok a költekezés ellen, ha olyat veszünk, aki ténylegesen erősíti a csapatot. Viszont ellene vagyok az igazolásnak, ha az adott játékos semmilyen erősítést nem jelent, s hogy csak azért tegyük, hogy boldoggá tegyük az embereket. 

Nem tudom, hogy azok a játékosok, akiket a többiek igazoltak, erősítették volna-e a mi keretünket. Összességében minden poszton erős játékosaink vannak. Két éve feltettek egy kérdést, amikor valamelyik klub 10 új játékost igazolt, hogy innentől kezdve nekünk semmi esélyünk. Én akkor is azt vallottam, hogy a csapatot kell fejleszteni. Az összetartás fontos dolog, hogy mindenki ismerje a másik stílusát. 

Wenger végeztül azt is elárulta, hogy véleménye szerint az átigazolási szezonnak be kellene fejeződnie amint elindul a szezon.

Én így gondolom. Könnyű azt mondani, hogy az első három-négy bajnokit követően felmérjük a hibákat, és az utolsó pillanatban óriási pénzekkel helyretesszük azokat. Ez túl nagy előny azon kluboknak, akik nem végeztek jó munkát az átigazolási piacon.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (27)

9 éve
Törölt felhasználó
Aron21! ....Vagy van még az a verzió, hogy ma SEM :-S 8-/
9 éve
Törölt felhasználó
ronin, remélem akkor ma is gólt lő Giroud. :D
9 éve
Törölt felhasználó
Na?! Igazam volt, vagy igazam volt? Wenger harmadszor is nekifut, hogy ledobjuk a PL-t.
9 éve
Törölt felhasználó
Úristen gyerekek... Én bírom nagyon Chamberst és hatalmas potenciált látok Gabrielben is, de nem akkor, amikor hirtelen kell beugraniuk egyszerre egy (általam nem sokra tartott) Benteke ellen, aki nagyon nagyon nem passzol a stílusukhoz. Ha kapott gól nélkül lehozzuk ezt a meccset én már akkor nagyon boldog és büszke leszek.
9 éve
Az fasza védelem lesz...

Szólj hozzá