Az Arsenal visszavágott az elveszített nyitókör után, Arséne Wenger fiainak a Crystal Palace otthonában kellett bizonyítaniuk, s ez sikerült is - a csapat Olivier Giroud remek félollós találtaával és Delaney öngóljának  köszönhetően 2:1-re nyert a Selhurst Parkban.

A mérkőzést követően Wenger elégedetten nyilatkozott.

Sikerült erősen visszavágnunk a múlt hét után, és megmutattuk a játékunk teljesen más aspektusait, amelyek kulcsfontosságúak a bajnokságban. Folyékony volt a játékunk, de 1-1 után az volt a kérdés, hogy tudunk-e majd reagálni. Sikerült megszereznünk a második gólunkat, ezután behúzódtunk és küzdöttünk, s ezt jól csináltuk. Elégedett vagyok, mert sok olyan különböző aspektust is megvillantottunk a játékunkból, amelyek fontosak lesznek majd a ligában.

A francia menedzser kitért a kapott gólra is.

Meg kell néznem azt a gólt. Koscielny összességében nagyon erős teljesítményt hozott ma. Talán reflexből fordult el a labda felől, nem tudom, de nem voltam túl boldog a góllal. Másfelől ez egy jó teszt volt a számunkra, mert a Selhurst Parkba minden csapat meg fog izzadni, ha el akarják majd hozni a három pontot. Biztos vagyok abban, hogy több nagycsapatot is meg fog majd verni itt a Palace, így ez a három pont biztosan egy kisebbfajta fordulópont lesz a számunkra. Óriási érvágás lett volna, ha ma itt vesztünk.

Francis Coquelin teljesítménye is szóba került a mérkőzést követő sajtótájékoztatón, többen úgy vélik ugyanis, hogy a francia középpályást ki kellett volna állítani már az első félidőben, ám ezt megelőzendő végül Wenger lecserélte őt a 64. percben.

Azt gondolom, hogy Francis nem érdemelte volna meg a második sárgát. A félidőben gondolkoztam azon, hogy lecserélem, mert a nyomás már akkor is ott volt. Az utolsó befújt szabálytalankodásnál már nem volt más választásom. 

Wenger végül Alexis, Giroud, Cazorla és Özil teljesítményeire tért még ki.

Alexis remekül vezeti fel a támadásokat és mindig nyomást jelent az ellenfelekre. 1-1-nél nem egy véletlen egybeesés volt, hogy éppen ő tudta megverni Wardot, talán egy tipikus Alexis-gól lett volna. Ami a fittségi szintjét illeti, még nincs a kellő szinten, de az elhivatottsága és a küzdőszelleme nagyon hajtotta előre.

 

Giroud remek gólt szerzett és fontos szerepet töltött be, mert nagyon sok hosszú labdát kellett elrúgnia. Azt gondolom, hogy sokkal erősebb teljesítményt hozott, mint mostanság.

 

Ami Özilt illeti: nagyszerű volt a teljesítménye. Nagyon fontos szerepe volt a hátulról való építkezéseknél, és hogy kijussunk a szűkösebb helyzetekből. Öröm volt nézni a passzai minőségét és a passzai mögött rejlő intelligenciát. Egyedül a gólok terén várok tőle többet, ezt már a szezon előtt is elmondtam. De a támadás-építésben kiemelkedő volt. Sokkal keményebben dolgozik, mint ahogyan azt az emberek gondolják. Nem hoz látványos játékot a védekezésben, de jól akarja végezni a munkáját, jól akar szerepelni a csapatáért. Kifejezetten tetszett, ahogy a mai napon a labda nélküli mozgásaival a védők mögé akart kerülni - ez új dolog, mert általában mindig a labda felé mozog, kérve azt. Ma jobban vegyítette a játéka elemeit.

 

Cazorla pedig a meccsek kezdetén nagyon fontos, amikor a labda jön a védőinktől, mert mindenki másnál jobban tudja a mélységi középpályáról megtalálni a társait elöl és könnyedén ki tud keveredni a szorításból is. Ezért is játszattam ma inkább középen. Egy ideje már nem az a játékos, aki a szélen jól tud váltani és megereszteni egy jó beívelést. - zárta szavait Wenger.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (27)

9 éve
A West Ham most éppen az újonctól kapott ki...
9 éve
Törölt felhasználó
Kiderült miért kaptunk ki a WHU-tól, egy hülye szabály miatt, amit Wenger már rég eltörölt volna, vagyis hogy a kölcsön játékos nem játszhat a saját csapata ellen, azóta Jelnkinson öngól, 11-es, kiállítás. WHU 0 pont.
Bár Cech és Martinez nem sok időt töltött el együtt, így is nagy hatással volt rá, az előző fordulóban ugye 3 gólt is bevédett. Nem meglepő, hogy már a padra is került.
Akpomnak most se sikerült betalálni, le is cserélték, és ki is kaptak, Hayden csak csere volt.
Crowleyéknak még mindig nem sikerült nyerni, de legalább most ki se kaptak.
Boltonban Wellington is kezdő volt, és a csapat meg is szerezte a szezonban az első gólját az 5. meccsen, igaz Wellingtont ekkor már lecserélték, és végül legalább az 1 pont összejött nekik, így már a 23. helyen vannak.
Toralnak ezúttal nem sikerült gólt szerezni, és nekik is ismét csak 1 pont jutott.
Egyedül AMN csapata tudott nyerni, bár lényegében nélküle, mert csak a hajrára állt be.
9 éve
Törölt felhasználó
Tény, hogy a legnagyobb, de elég siralmas, hogy mindemellett borzasztó hiteltelen. Dzsudzsákot is eladták fél Európának, aztán Bursaspor lett belőle.
9 éve
Törölt felhasználó
Az NSO a legnagyobb magyar sportoldal. Ha csak magyarul tud az ember kb onnan lehet a legkönnyebben tájékozódni. Ha nem tudtok angolul nyugodtan olvassátok, csak ne higgyetek el mindent.
Akinek van egy kis esze az könnyen kiszűri a kamu tartalmakat.
Ami még szerintem jó oldal, bár kb semmi pletyka nincs rajta, szóval aki azért kedveli valamelyik oldalt ne nézze: https://www.facebook.com/kislanynagyfoci
9 éve
Törölt felhasználó
Arsenalfan25: tényleg vicc ami ott megy katasztrófa .....

Szólj hozzá