Arséne Wenger úgy gondolja, hogy csapatának teljesítménye "nem volt meggyőző" a West Ham United ellen - az Arsenal meglepetésre simán, 2:0-ás vereséget szenvedett a Kalapácsosok ellen.

Azt gondolom, hogy a csapat teljesítménye nem volt meggyőző két tekintetben: a támadásokban és a védekezésben. Összességében meg büntették a hibáinkat. Ráadásul két nagyon buta gólt kaptunk, ráadásul rossz pillanataiban a meccsnek: az egyiket két perccel a félidő vége előtt, majd éppen a második félidő elején. A West Ham élénkebbnek tűnt nálunk, előbb is jártak a felkészülésben, mint mi. A végén nagyon akartunk, de nem voltunk meggyőzőek, nem voltunk agilisak, nem voltunk gyorsak. A passzaink lassúak voltak, és a végén megtorolták a hibáinkat. - mondta Wenger.

 

Úgy vélem, egy kicsit idegesek voltunk és siettetük a játékunkat. Nem mindig tartottuk szem előtt az alapokat. Túl gyorsan akartunk támadni az első félidőben. Nem gondolom, hogy túl magabiztosak lettünk volna, talán egy kissé idegesek. A passzaink sem voltak ösztönösek. Mire Walcott beállt, már kétgólos hátrányban voltunk, s ahogy ilyenkor lenni szokott, húzni kezdték az időt és mélyen kezdtek védekezni. Azt gondolom, hogy akkor voltunk a leginkább bűnösek, amikor 0-0-nál elkerülhető gólt kaptunk.

 

A West Ham ráadásul előrébb tartott a felkészülésben, mint mi, sokkal több éles meccset játszottak az Európa Ligában. Emiatt már az elején tudtam, hogy trükkös meccsünk lesz. Fontos lett volna, hogy megőrizzük a 0-0-ás eredményt, ha már nem jött össze a gólszerzés. Nehéz megérteni, hogy kaptunk ilyen gólt főleg a hátsó alakzatunkkal.

Wenger kitért a mérkőzésen pocsékul játszó Petr Cech-ről, aki mindkét gólban benne volt.

Azt gondolom, a csapat számlájára írható az első gól. Nem beszéltem még Petr-val, de a mai meccsről elég kevés egyéni teljesítményt lehetne kiemelni. De nem csak rajta múlt, elég tapasztalatunk van hátul, a legfiatalabb védőnk is 30 éves.

Wenger végül azonnali visszavágásra buzdította a csapatát, de úgy gondolja, nem feltétlenül átigazolásokkal kell elejét venni a maihoz hasonló pocsék szerepléseknek.

Magunkba kell néznünk, és el kell gondolkodnunk, hogy nem voltunk elég jók. Az átigazolások nem feltétlenül jelentenek megoldást. Csak magamat tudom ismételni: ha egy kivételes játékos elérhető lesz, le fogjuk igazolni.

 

De ma nem voltunk elég jók, nem voltunk meggyőzőek. Ennyi. Gratulálunk a West Hamnek, jók voltak. Remélhetőleg, sikerül hamar visszavágnunk. Trükkös az idénykezdésünk, mert a Crystal Palace és a Liverpool is jó csapat, mi pedig ma nem voltunk a kellő szinten fizikálisan.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (52)

9 éve
Törölt felhasználó
Már két hete ezzel reklámozza magát, annyi köze van a témához, mint bárki másnak, aki nem közvetlenül érintett. És nem ő az egyetlen, van egy spanyol és egy francia celeb hölgyemény is, sőt valószínileg mások is, utóbbi a ruhájától is megválik, ha Benzema ide igazol.
9 éve
Törölt felhasználó
Úhhh... Ebben a melegben ez a csaj az igazi kétgombócos fagyi. Egész nap csak nyalogatnám.
9 éve
Törölt felhasználó
Előre is elnézést, hogy magyar és csicska oldalt linkelek, ha kacsa, akkor a csajért nézzétek meg :P
http://www.nemzetisport.hu/angol_labdarugas/arsenal-ha-benzema-nem-igazol-at-megbuntethettek-2431945
9 éve
Törölt felhasználó
Aha, akkor ezért kellett Rosickynek a térdműtét, rásérült a mezbemutatón.
9 éve
Azokkal a csíkokkal elég giccses...

Szólj hozzá