Arséne Wenger úgy gondolja, hogy az Arsenalra nem fog különösebb nyomás helyezedni a következő szezonban, révén minden európai élcsapat ugyanabban a helyzetben van a nyomást tekintve.

Az Arsenalt a szombaton induló új angol bajnoki idényben az egyik esélyesként említik a bajnoki címért folyó versenyben, bár sokan attól tartanak, hogy Wenger csapata nem fogja bírni a nyomást és emiatt véreznek majd el.

Wenger viszont magabiztos, hogy a kerete állni fogja a próbát.

Úgy gondolom, képesek leszünk megbirkózni a nyomással és meg akarunk birkózni vele. Erről beszélhetünk naphosszat, de ebben a sportban el kell fogadni, hogy van győzelem, vereség és döntetlen. Az ember azt várja el, hogy minden egyes meccsen a legjobbat lássa a csapatától és eltökéltek vagyunk, hogy ez így is legyen. - mondta Wenger.

 

A másik ismeretlen tényező az, hogy nem tudjuk, mennyire lesznek jók a többiek. A keretüket tekintve viszont ugyanazok a céljaik, mint a miénk. De a nyomás ott van a Liverpoolon, a Manchester City-n vagy a Uniteden is. Egyedül Franciaországban nincs ilyen helyzet, mert mindenki tudja, hogy ott a PSG lesz a befutó. Angliában viszont a nyomás ott van mindenkin, legalább hat-hét klubon. Ez teszi a Premier Ligát ennyire érdekessé.

 

Sokkal nagyobb nyomás volt akkor rajtunk, amikor mindenképpen el kellett érnünk legalább a negyedik helyet, viszont a keretben lévő potenciál nem volt meg ahhoz, hogy ez így legyen. Ez nem olyan régen történt. A nyomás akkor van ott, amikor éppen határeset, hogy meg lehet-e valósítani a kitűzött célt. 

A francia menedzser szerint 15 bajnokit mindenképpen meg kell várni, hogy az erősorrendről lehessen beszélni.

Minden évben, főleg a szezon első felében van egy meglepetés csapat, amelyik jól kapja el az idényrajtot és meglepetést szerez. Tavaly ez a West Ham volt, karácsony táján a negyedik helyen voltak, amikor ellenük játszottunk. 

 

Nekünk az lesz a célunk, hogy jól kezdjük a szezont. Úgy gondolom, megvan a csapatban az összes hozzávaló ehhez. Trükkös a sorsolásunk, de minden meccsen jól kell teljesítenünk és javulnunk kell, nem ragadhatunk be. 

 

Tavaly 12 meccset követően 15 pont volt a hátrányunk a Chelsea ellen, majd a következő 26 mérkőzés folyamán 58 pontot szereztünk, ők 55-öt. Ez azt jelenti, hogy tavaly beragadtunk, s ez a világbajnokságnak volt köszönhető.

Wenger arra a kérdésre is választ adott, hogy melyik csapatot gondolja a legnagyobb favoritnak az első játéknap előtt.

A Chelsea olyan nagy különbséggel nyert tavaly, hogy ők a favoritok. Aztán majd meglátjuk, hogy alakul. 15 bajnokit meg kell várnunk, hogy felállítsunk egy erősorrendet.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (6)

9 éve
Törölt felhasználó
Persze, hogy elállt Henry szava... én is sokszor leírtam, Walcott nem csatár. És soha nem is lesz az. Jó játékos, a szélen, ahol futhat, de középen... a szezon végén rúgott pár gólt. Ennyi. Ettől nem lesz valaki csatár.
Nagyon nagy szarban leszünk ha kihullik Giroud.
A papán kívül az egész világ látja, hogyha ez a csapat a PL-re megy, akkor kell ide egy 30 gólos brutál csatár.
9 éve
Nem tudom hogy vagytok vele, de a United Depayal szerintem hatalmas üzletet csinált. Picit dadog még a játéka, nem is a posztján szerepel, de nagyon látszik rajta, hogy benne van a zsuga. Sajnos...
9 éve
James: Igen, másnak is volt VB, és egyébként sem lenne kötelező ezt elmondani minden 2. inetrjúba.
9 éve
Egyedül Özil játszott a VB-n. Kb annyi meccset mint a többi gamer összesen...és asszem elég hamar kihulltak a többiek. Walcotot minek ide keverni?

Faszság a VBre fogni mert nemcsak mi adtunk játékost a VB-re mégis minket aztán szopattak...nem a VB hibája hogy döntetlenre voltunk jók egy leszter ellen...!

Inkább ezen nyomorogjunk: http://www.nemzetisport.hu/angol_labdarugas/arsenal-elallt-henry-szava-amikor-meghallotta-a-csatar-nevet-2431059

egy egész jó volt csatárunk reakciója a mostani csatáropcióra! Hát fasza kilátások.
9 éve
Törölt felhasználó
Mert mire fogja. Az alapemberek nem tudtak pihenni, nem volt megfelelő a felkészülés se miatta. Giroud mikor végigjátszotta az előző szezont, és a VB-n is játszott, alig pihent, nem is csoda hogy le is sérült, még ha teljesen független is esetleg a lábtörése a fáradságtól. Özil sehol se volt az első fél évben. Hátul is a VB hatásait éreztük. Walcott is a válogatott miatt volt sérült.

Crowley kezdett a Barnsleyban és Twitter szerint már a 4. percben adott is egy gólpasszt, bár máshol mást írnak. Crowley-t az 57. percben lecserélték, és már 3-1-es hátrányban is vannak, és ez is maradt a végeredmény.
Akpom és Hayden is kezdő a Hullban 4 ex-Spursössel. Hayden 30 perc alatt be is sárgult. Már itt is 1-0 az állás. De még mindig nem Akpom a gólszerző. De a 72. percben már ő is betalált, így megszerezte első felnőtt bajnoki találatát, és így már 2-0-ra vezetnek, ami maradt is a végéig, mindketten végig is játszották a meccset.
Toral is kezdő a Birminghamben és AMN is az Ipswichben, ők 1-0-ra vezetnek mindkét meccsen.
Toral közben a 47. percben 2-0-ra alakította az állást. És már AMN-ék is 2-vel mennek. Toral 71 percet kapott, nyertek 2-1-re. AMN 81 percet, ezután a hosszabbításban kaptak 2 gólt ezzel lehet 2-2 a végeredmény.

Bár korábban volt az Ajax Sanogostul kiesett a BLből, elvileg jóval gyengébb ellenfél ellen.

U19 félidőben vezetett 1-0-ra a döntőben a PSV ellen ismét Sheafnak köszönhetően, Zelalem megint kihagyott egy 11-est, és már 1-1.
Nem tudok rájönni, hogy lehetne linkelni a Twitter videókat, így Sheaf aktuális bombáját se tudom.
Sheafhoz hasonlóan az előző a negyeddöntő hőse Fortune ismét betalált az utolsó előtti percben.
https://vine.co/v/ewdV0FVzQX7
Ezzel 2-1-re megnyerték a döntőt.

Bár tegnap még úgy volt, hogy Campbell csak 10 nap múlva tér vissza, de ő úgy döntött, hogy már a héten visszajön. Sorsa bizonytalan, jelenleg a Palermo áll hozzá a legközelebb, de csak a kért ár felénél járnak. Ami, hiába nem tett még sokat le az asztalra, még úgy is nevetséges 5M font.

Szólj hozzá