Az Arsenal ma kora délután hivatalos közleményben erősítette meg, hogy a csapata támadója, Theo Walcott és középpályása, Santi Cazolra is új szerződést írt alá a klubbal.

Arsene Wenger a minap már megszellőztette, hogy Walcott esetében nagyon közel a megállapodás egy új négy éves kontraktusról és a következő napokban pont kerülhet az angol ügyére.

Cazorla szerződése - csak úgy, mint Walcotté - a következő nyáron járt volna le, s egyelőre nem ismert, hogy az abban rögzített opciót aktiválták-e a felek, amely 2017-ig szól vagy esetleg hosszabb távra kötelezte el magát a spanyol.

A 26 éves Walcott 2006-ban csatlakozott a londoniakhoz a Southampton együttesétől, az elmúlt kilenc évben több, mint 300 alkalommal viselhette az Arsenal mezét, ezalatt 76-szor volt eredményes - többek között a tavalyi FA kupa döntőben.

Cazolra 2012-ben érkezett a klubhoz, 148 pályára lépés fűződik a nevéhez minden sorozatot figyelembe véve, számos gólpasszai mellett 27 gólt szerezett, s vált a középpálya egyik legfontosabb tagjává.

Wenger elégedetten nyilatkozott a szerződések aláírását követően:

Nagyon boldoggá tesz minket, hogy Theo és Santi is elkötelezte magát a klubhoz. Mindketten nagyon fontos tagjai a csapatunknak, minőségi játékosok, akik nagy befolyással vannak a csapatra.

A pályán és azon kívül is népszerűek, tapaszalt játékosok, akik sokat tudnak hozzáadni keretünkhöz.

Elégedettek vagyunk, hisz a velük való megállapodás további minőséget és stabilitás biztosít a klub számára.

- mondta Wenger

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (18)

9 éve
Törölt felhasználó
Monreal is hosszabbít 3 évvel, heti 75 ezerért.
Ha Akpom valóban távozik, és mivel Alexis és Welbeck még legalább 2-3 hétig biztos nem bevethető. És Llorente-t az utolsó pillanatban kivették a barátságos meccsre készülő keretből, ami a távozását jelentheti, és rajtunk kívül csak a Poollal hozták szóba, akik már vettek 4 támadót, és még 2-től nem is tudtak megszabadulni, szóval kizárt hogy oda menne. És az ügynöke Londonban van. De végülis ez a Spurst is jelentheti.

Mourinho már leadta a keretét a kupára, mindenki bevethető címszóval. És nyomatja a szokásos dumáit.
Nálunk a várható keret Cech, Bellerin, Mertesacker, Koscielny, Monreal, Coquelin, Cazorla, Ramsey, Walcott, Ozil, Ox, Giroud, Martinez, Wilshere, Gabriel, Arteta, Debuchy, Iwobi, Reine-Adelaide.
9 éve
Törölt felhasználó
Hát ha Akpom is megy kölcsönbe, akkor valószínű lesz egy csatárigazolás. Csak remélni tudom, hogy minőséget is fog képviselni- ha jön persze.
9 éve
Törölt felhasználó
A Hayden kölcsön Hull 1 évre, már hivatalossá is vált pár órája, de friss hír, hogy Akpomért is előrehaladott tárgyalásokat folytatnak. Wenger ugye 2 hete mondta, hogy biztos marad. Ezzel kapcsolatban már írtam korábban.
9 éve
Törölt felhasználó
U19 1-1 játszott a KZN ellen. Akik mint kiderült egy dél-afrikai tartomány csapatának az akadémiai csapata, ők az egyik házigazda.
Chatzitheodoridist, aki az LB volt, (görög mellesleg, nem rég került a csapathoz, nem hiszem, hogy nagyon megy neki az angol, bár Európában többnyire kötelező az angol, Dél-Amerikával ellentétben, sőt az se biztos, hogy a bíró tudott angolul), az első félidő felénél a dél-afrikai bíró egyből kiállította, mert elvileg vitatkozott, tán csúnyákat is mondott, a dél-afrikai partjelzővel, hogy honnan végezze el a bedobást. Azt már írtam, hogy Dél-Afrikában van a torna.
Az első félidőben a KZN meg is szerezte a vezetést, egy távoli bomba góllal. Többnyire uralták is ezután a meccset. De a Zelalem helyére csereként beálló Sheaf a 85. percben 16-os széléről leadott lövését bevédte a kapus. És ez is maradt a végeredmény. A MotM Fortune lett, ő 16 éves a Lenstől érkezett Reine-Adelaidedel egyszerre, és hasonló tehetségnek tartják. Csatárként vagy a széleken is bevethető.
Így jelenleg még mindig vezetik a csoportot 4 ponttal, de jobb gólkülönbséggel és több lőtt góllal is, a szintén 4 pontos KZN, és a Celticet 1-0-ra verő, így 3 pontos PSV előtt. Vasárnap utolsó fordulóban a PSV ellen játszanak. Győzelem és döntetlen esetén is továbbjuthatnak, mivel mint kiderült, van egy másik csoport is, és A1 B2-vel, B1 A2-vel játszik majd a döntőért. A másik csoport tagjai a Milan, Galatasaray, Stuttgart és a SAFA (ami meg a Dél-Afrika foci egyesület akadémiai csapata), a másik házigazda. Nagyon törném magam, lehet még a csoport állását is megtalálnám, de hát kit is érdekel.
Vannak esemény videók, de nem igazán tudom, hogy hogyan lehet az ilyen twitteres videókat linkelni. Majd lehet lesz összefoglaló.
9 éve
Törölt felhasználó
Nem veszem magamra: egyáltalán nem minősítettem Alexis játékát. Az állításom egészen másra vonatkozott.

Szólj hozzá