Az Emirates kupa nyitónapjának második mérkőzésén a rendező Arsenal a francia Lyon csapatával mérkőzött meg, ahol a londoniak fölényes, 6-0-ás győzelmet arattak.

Hat különböző játékos talált be a mai napon, így Arsene Wenger elégedetten nyugtázhatta csapata támadójátékát, amely az Everton elleni mérkőzés után ismét folyékonyan működött.

Ma egy dinamikus, kollektív és összességében jó teljesítményt láthattunk, ahol sok játékosunk szerzett gólt. Ma az a folytonosság jellemezte a játékunkat, amit az elmúlt szezon végére alakítottunk ki. Ismét megmutattuk, hogy képesek vagyunk gólokat szerezni, amit mindenki elvár tőlünk.

A holnapi mérkőzés hasonló lesz a maihoz abból a szempontból, hogy egy jó minőségű csapat ellen lépünk pályára. Németország egyik legjobb együttese, akik tavaly a Bayern München mögött végeztek. Jó teszt lesz a holnapi találkozó.

- kezdte

Nagyobb az összeszokottság a srácok között, mint volt az tavaly ilyenkor a felkészülés ezen periódusában. Több játékosunk későn jött vissza a világbajnokság miatt, és mentálisan fáradtak voltak. Most határozottan jobban tudnak fókuszálni.

Az Arsenal továbbra is a piacon van és nyitott újabb játékos vagy játékosok megszerzésére, de Wenger szerint nincs égető szüksége a csapatnak újabb igazolásokra, hogy komolyan versenyben legyen bármely trófeáért.

Nyitottak vagyunk bármire, de mindenki a piacon van hatalmas költségvetéssel a hátuk mögött. Úgy gondolom, amikor hat gólt rúgsz, nincs égető szükség arra, hogy újabb játékost vegyél. Az FA kupa döntőt 4 gólt szerezve nyertük meg, de összességében a lényeg, hogy képesek vagyunk helyzeteket kialakítani és gólokat szerezni.

A Premier League-t illetően óvatos maradnék. Tavaly harmadikként végeztünk, és megnyertük az FA kupát, ami nyilván jó alapot szolgál, de még jobbak szeretnénk lenni. Mindent bele fogunk adni, hogy nyerjünk, de tudjuk, hogy nagyon nehéz lesz, mert komoly csapatokkal kell versenyeznünk. Ami a legfontosabb, hogy csak is magunkkal foglalkozzunk és ne a konkurenciával.

Végül a fiatalokról, Cech és Wilshere holnapi játékáról kérdezett a sajtó. Utóbbi nem sérülés miatt maradt ki, csupán pihent, így elérhető lesz holnap a cseh kapussal egyetemben.

A fiatalok számára egy remek lehetőség az Emirates kupa. Ma Alex Iwobi, Jeff Reine-Adelaide és Chuba Akpom is lehetőséget kapott. Mindegyikük ígéretes tehetség, aminek jeleit ma meg is mutatták.

Wilsheret pihentettem ma, de rendben van és játszani fog holnap, ahogyan Petr Cech is.

- zárta szavait Wenger

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (6)

9 éve
Törölt felhasználó
Egy szóval sem mondtam, hogy nem Coqueliné a legkiegyensúlyozotabb teljesítmény, viszont az, hogy senki nem tud szorult helyzetben passzolni... Vitatkoznék vele. Nem véletlenek Özil, Ramsey, Wilshere, GIROUD vagy Cazorla olyan kis helyen tol olyan összjátékokat, hogy tátva marad egész nap a szám.
9 éve
Törölt felhasználó
Szorult helyzetekben senki nem tud jól passzolni. Aki megteheti erőbéli fölényéből próbálja inkább megtartani a labdát, vagy megpróbálja elérni, hogy szabálytalankodjanak ellene. De Cazorla, Ramsey, Sanchez, Wilshere is simán el szokta passzolni magát, ha szorul a hurok. Sajnos vannak olyanok, akik az egyáltalán nem szorult helyzetben passzolnak rosszul hátra fele. Ramseynek is sok ilyen volt, de a "legaktívabb" Ox és Arteta.
Coquelin jelenleg az egyik legjobb, legkiegyensúlyozottabb teljesítményt nyújtja.
9 éve
Törölt felhasználó
Coquelin egyenlőre a szorult helyzetekben nem tud sokszor jól passzolni, de az biztos, hogy ebben is fejlődni fog. Én is örülnék egy epizód szereplőnek, bár Wilsheret eltudtam volna képzelni beugró vkp-nak, de Wenger nem rég nyilatkozta, hogy Ő sokkal előrébb számít rá.
9 éve
Törölt felhasználó
Az "előre nulla" Coquelin már ívelésekben is lenyomja Songot, mi labdákat ad. A hosszú lapos passzai többnyire kiszámíthatóak, így azokat elcsípik, de lényegében minden téren csak egyre jobb lesz.
Nagyon remélem hogy nem sérül meg, és azért valaki berobban mellé megfelelő epizód szereplőnek, mert Arteta nem az.
9 éve
Törölt felhasználó
Özil várhatóan sokkal több gólpasszt és gólt fog adni ebben a klasszikus 10es szerepben. Jó látni, ahogy üresbe fut, megkapja a félpályáról a labdát és már is gólhelyzet alakul ki. A nagy csapatok ellen persze ez a védekezés rovására mehet, de remélem Wenger gondoskodik erről.

Szólj hozzá