Szinte biztossá vált, hogy megoldódott a kapuskérdés az Arsenalnál, s hogy ki fog távozni a Petr Cech érkezésével túl nagyra nőtt kapuskontingensből.

Az egyik legmegbízhatóbb olasz újságíró, Gianluca di Marzio azt írta a weboldalán, hogy az AS Roma előrehaladott tárgyalásokat folytat Wojciech Szczesny-vel egy esetleges megegyezés reményében. Di Marzio úgy tudja, a lengyel kapust előbb csak kölcsönbe igazolnák le a fővárosiak, de később 5 millió euróért opciójuk lesz Szczesny végleges megvásárlására is.

Szczesny egy januári incidens után veszítette el állandó kezdőbeli helyét David Ospinával szemben - a lengyel kapus ugyanis két gólnál is óriási hibát vétett a Southampton elleni idegenbeli bajnokin, a meccset követően ráadásul dohányzáson kapta az öltözőben Arséne Wenger.

Szczesny később az FA-Kupában védhetett, így tagja lehetett a döntőt győztesen megvívó csapatnak. A meccset követően a Facebook-profilján cáfolta azokat a sajtóhíreket, miszerint ő távozna az Arsenaltól Cech érkezésével, s később arról jelentek meg sajtóhírek, hogy David Ospina lesz az, akitől megválik Wenger.

A jelenlegi hírek alapján viszont ismét fordult a kocka, s a 25 éves játékos lesz az, aki távozik az Arsenaltól, jóllehet egyelőre ideiglenesen.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (7)

9 éve
Törölt felhasználó
Tényleg mennie kéne kölcsönbe, de nehogy már opciója legyen a merdásoknak a vásárlásra, főleg nem 5-ért.
9 éve
Törölt felhasználó
A kölcsönzésének örülnék, de az 5millió az kevés érte.
Talán a legjobb az lenne, ha pl. 2 évig kölcsönben lenne, hátha megjön az esze és rutinosabb is lesz.
9 éve
Törölt felhasználó
JACKOXI! Nekem se tetszik az az 5 milliós vételi opció. Nyilván egy évre kölcsönvenni egy kapust nem a legjobb üzlet, hiszen rendkívül fontos az összhang a védőkkel, így ebbe a posztba inkább hosszú távon érdemes befektetni, így a Romanak is csak egy alacsony vételi opcióval éri meg az üzlet. Egyébként én simán belemennék egy olyan verzióba is, hogy 3 évre megkapják kölcsönbe, az Arsenal az első év után visszahívhatja 1-2 millióért, illetve a Roma is felmondhatja a kölcsönvételi szerződést az első év után 1-2 millióért. Szerintem egy ilyen szerződéssel mindkét fél nyerhetne, a legtöbbet pedig a lengyel profitálhatna belőle (már ha persze kezdőként számolnának vele).
9 éve
Sorry,kétszer ment.
9 éve
Amikor berobbant néhány éve a csapatba, azt hittem 10-15 évre meglesz oldva a kapusproblémánk. Nagyon elkényelmesedett amikor nem volt vetélytársa, de Ospina teljesen megérdemelten kiszorította a kezdőből. Jött Cech, Martinezben pedig van potenciál. Szóval ha valakinek menni kell, akkor ez tűnik a legjobb opciónak. Sok sikert neki!

Szólj hozzá