Története során először vett részt az Arsenal az Ázsiában megrendezésre kerülő mini Premier Liga-tornán, amelyet az Everton 3-1-es arányú legyőzésével meg is nyert Arséne Wenger csapata.

Miután szerdán a helyi ligaválogatottat Akpom vezérletével 4-0-ra megverte az Arsenal, a szombati döntőt a másik ág győztesével, az Evertonnal vívták Wenger fiai. Roberto Martínez együttese viszont nem okozott különösebb gondot, s bár mindössze egy felkészülési mérkőzésről volt szó, az Arsenal a játékkép alapján teljesen megérdemelten győzték le a liverpooli csapatot, s nyertek végül Walcott, Cazorla és Özil góljainak köszönhetően 3-1-re.

A francia menedzser a lefújást követően elégedetten értékelt.

Elégedett vagyok a teljesítményünkkel, mert a felkészülési időszakban csak az a cél, hogy mindenki visszanyerje a formáját, s a mai meccs javarészében magabiztosan játszottunk, olyan stílusban, amilyenben akarunk. Mindenki ugyanabban a szellemben játszott a pályán, ahogyan szeretünk játszani és ezt jó volt látni.

 

Összességében azt gondolom, hogy remek volt a kirándulásunk Szingapúrban, remek körülmények között készülhettünk, a rajongók is csodálatosak voltak a szálloda körül. 27 játékossal érkeztünk ide, két meggyőző meccset játszottunk és nincsenek sérültjeink. Ez fantasztikus. Bevallom, kicsit szokatlan is, hogy mindenki fitt, de remélem, sokáig fennmarad ez az állapot. Most visszarepülünk Londonba, jövő héten az Emirates kupán játszunk majd. 

Wenger végül a csatárposzt kérdéséről is beszélt. Egyrészt Olivier Giroud azon kijelentéséről, hogy élvezné egy új csatár általi kihívást, másrészről pedig Theo Walcottról.

Theo éles és jól felkészült játékos. Mint minden játékosunk, már majdnem teljesen fittnek tűnt. Bámulatos látni, milyen könnyen felveszk a ritmust a játékosok, de ilyen tekintetben a futball megváltozott: már otthon, a nyaralásuk alatt megkezdik a testi felkészülést, így nem kell mindent a nulláról kezdeni. 

 

Ami Giroud kijelentését illeti: nem kedvelem ezt a kérdést. Csak a felkészülési időszakra koncentrálok. A csapat jól teljesít, jó az összhang, számomra pedig az a fontos, hogy kollektíven fejlődjünk. Ha lesz egy csatár, az remek lesz a csapat számára is, mert a versengés mindenkinek jót tesz.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (0)

Szólj hozzá