Arséne Wenger az egyik szingapúri sajtótájékoztatóján cáfolta, hogy ajánlatot készül tenni Karim Benzemáért, a Real Madrid francia csatáráért, ám hozzátette: csapata figyeli az átigazolási piacot, és ha egy "kivételes világklasszis" játékos elérhetővé válik, igyekezni fognak leszerződtetni őt.

Kike Marin, a Real Madrid közeli El Confidencial újságírója nemrégiben olyan Twitter-üzenetet adott közzé, amelyben arról írt, hogy Wenger figyeli Benzema helyzetét és már beszélt is a játékossal telefonon, hogy meggyőzze az Arsenalhoz csatlakozásról, ha lesz módja az angol csapatnak az ajánlattételre.

Benzema jelenleg nincs a madridi klub átadólistáján, ám a nemrégiben kinevezett új vezetőedző, Rafa Beniteznek olyan keretátalakítási tervei vannak, amelybe nem feltétlenül férhet bele a 27 éves francia. Több spanyol lap ugyanis arról számolt be, hogy Benitez úgy akarja megoldani a Gareth Bale által generált problémát, hogy Cristiano Ronaldót akarja középcsatárként játszatni, a walesi pedig visszamehet az eredeti posztjára, a bal szélre. Ez esetben pedig Benzema csak kiegészítőemberként funkcionálna.

Wenger, a pletykák szerint, pedig arra vár, hogy az elkövetkezendő hetekben kialakuljanak, illetve letisztázódjanak Benitez tervei a Real Madridnál és a játékosok fejében - ha pedig a helyzet úgy alakul, az átigazolási időszak végén készen áll ajánlatot is tenni Benzemáért, Mesut Özil 2013-as átigazolásához hasonlóan.

Jeremy Wilson, a Telegraph újságírója hozzáteszi: az Arsenal menedzserének még van annyi az átigazolásra szánt keretből, hogy le tudjon igazolni egy világklasszis játékost, noha nem csatár szerepel Wenger elsődleges tervei között - eddig a francia középpályás és védő után kutatott a piacon. Wenger viszont meggondolhatja magát, ha Theo Walcott mégsem állapodik meg az új szerződéséről a klubbal, vagy ha Danny Welbeck rehabilitációja még tovább elhúzódik.

Wenger azt viszont visszautasította, hogy bárki is közel állna az Arsenalhoz jelenleg.

Elégedett vagyok a jelenlegi keretünkkel. Ha találunk egy kivételesen klasszis játékost, akivel erősödni tudunk, le fogjuk igazolni. Attól függ, mi történik a piacon. Nem egyszerű a helyzet, mert sok európai klub küzd ugyanazért a játékosért. Nem zárunk ki semmit, de nem is garantálunk semmit. - mondta Wenger.

 

Nem tudom, honnan jönnek a benzemás pletykák, de pillanatnyilag nem történik semmi ezügyben. - tette hozzá a francia.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (37)

9 éve
Akkor mondom az én teóriámat, miért nem igazolnék csatárt - ezt már pár helyen kifejtettem.
Nekem az a legfontosabb, hogy Jack valahol játsszon - erre pillanat a legjobb esélye (sajnos) a szélen van. Ezt csak akkor tudjuk megvalósítani, ha Theót előretoljuk középre és reménykedünk, hogy beválik. Ha jön Benzema, vagy egy középcsatár, akkor Theót leláncoljuk a jobb szélre, és Cazorlának, Ramsey-nek és Wilshere-nek egy posztért kell versengenie - Coq mellett, így pedig lehetetlen lenne mindenkinek elég játéklehetőséget biztosítani. (A rotációt hagyjuk, mert itt olyan nincs, a sérülésekkel meg nem lehet számolni)
Szóval szerintem igenis valós esély van arra, hogy ha most igazolunk egy középcsatárt, akkor egy HG-játékosról jövőre lemondhatunk, aki alsó hangon egy Oxlade-Chamberlain lesz, de benne van az is, hogy Jack megy... kérője már most is lett volna.
9 éve
Törölt felhasználó
Touré 5! Így - átszerkesztve - már nem annyira szembetűnő, hogy azon rugózol, hogy én összehasonlítottam Benzemát, Lacazette-el (akiről említést sem tettem - lerajzolom: a "Lacazette-pártiak" nem egyenlő a Lacazette nevű labdarúgóval, hanem azon fórumozók csoportját jelöli, akik szerint a folyó átigazolási ablakban, őt kellene leigazolnia az Arsenal FC-nek), de azért egy helyen még szó szerint is bent maradt ;-)
....De haladjunk! Benzema: (...ha már mind egyetértünk abban, hogy nem ő kell ide) a spanyol bajnokság kirakatcsapatában 15 gól ilyen Almeirák, meg Elchék ellen. (Ez utóbbit ugye, most zárták ki adótartozás miatt, de nem azért, mert 100 millió +-os igazolási ablakokat zárt - mint a PL középcsapatok -, hanem mert ezeket a nincstelen bohóccsapatokat szeretik spanyolban 8-9 gólokkal megaláztatni a "gigászokkal". Van számomra ennek az adótartozásos sztorinak némi BL íze - igen, a Borsodi Ligára gondolok.)
Szóval 15 gól ott, ahol illik azért mesterhármasokat gurítani (híbe-hóba egy-egy mesterötös is beficcen) az nekem nem tűnik soknak. Olyan nevek előzték - lényegesen gyengébb csapatokban -, mint Carlos Bacca (30mE), Aritz Aduriz(3mE!), Alberto Bueno (7.5mE). Ha csak azért akarunk 50 milliót fizetni, mert Madridból jön, az nem egy nyerő koncepció.
....Persze lehet, hogy mégis most következnek a legjobb évei, nyilván ezért szabadulna tőle a Real is, nehogy náluk kezdje el ontani a gólokat. A 7 év alatt begyűjtött egyetlen bajnoki cím is jelzi, hogy megérné az árát. Pedig a másik 60 milliós fenomén is ott volt mellette sokáig. ...De lehet, hogy a 100-120 milliós középpályások nem szolgálták ki jól, meg Özil.
....Mindegy, legalább a válogatottat repíti! Ja, várj..!
Nem szaporítom tovább.... (Úgy nézem, hamarosan szót kell ejtenem Lacazette-ről is, tartalékolom az energiám.) Inkább nézzük meg az idei Benzint - különös tekintettel a patent védelmekre -, mi mindent villantott, ami miatt megéri azt a diszkrét 50 milliócskát!
https://www.youtube.com/watch?v=qaZKNVUGvh8

.....Vagy nézzük innen: mit tud, amit Giroud nem?
(Különös tekintettel a fejesgólokra, bokából szerzett gólokra és a távoli lövésekre - mert /figyelem!/ itt olyanok is lesznek:
https://www.youtube.com/watch?v=lgzlwFycXJY
9 éve
Törölt felhasználó
Kommentháború!!! Ez az!!! :lol:

Lacazette szerintem túl alacsony, a francia kukibajnokságban rúgott gólok mennyisége meg nem valami mérvadó. Azt meg tényleg nem tudom, hogy Benzema hol van leszállóágban 27(!!!) évesen. Mondjuk őt se hoznám el.
Nekünk egy igazi klasszis befejező kéne, olyan, aki magas, gyors, technikás, meg tudja teremteni a saját helyzeteit is és igazi gólvágó. Amilyen Henry is volt meg az öreg Ronaldo. Csak az ilyen ritkaságszámba megy ma, régebben is kifejezetten ritka volt. Ballasztot meg ne vegyünk. Akkor már inkább Akpom kapjon lehetőséget, mert belőle lehet valami.
9 éve
Törölt felhasználó

Mi a bajod, ronin? :] Én sehol nem mondtam, hogy összehasonlítottad őket. Nem is úgy reflektáltam először, hogy összehasonlítottad őket. Elismerem, hogy az elején nem konkrétan kettőjük összehasonlítására mentél rá, de közvetve akkor is megtetted, egyiket, mint egy pocakos 50 milliós csatárt, a másikat meg, mint egy mozgékony támadó, aki nem kockázatmentes, de megérné leigazolni(most bocsánat, hogy lesarkítottam, de nem volt kedvem idézni).
Én írtam először pár tényt a pályafutásukról, amiatt, mert mindketten Lyonból indultak, tehát adta magát a párhuzam. Te kérdezted a következő kommentedben, hogy: "Benzema-Lacazette életkor? Ki jár inkább a végén?"
Ezek után persze, hogy elkezdődött az összehasonlítás.

Egyébként, hogy ne hagyjalak kétségek között, szerintem Te Lacazettet tartod jobb csatárnak. :]

Engem sem érdekel annyira ez a téma, túl lett lihegve. No offense.
9 éve
Törölt felhasználó
....Még azért az érdekelne, hogy te mit hámoztál ki, szerintem Benzema, vagy Lacazette a jobb csatár? 8-/

Szólj hozzá