Arséne Wenger a szingapúri ligaválogatott elleni felkészülési meccsen elégedett lehetett csapata teljesítményével - az Arsenal Chuba Akpom mesterhármasának és Wilshere góljának köszönhetően 4:0-ra verte meg a helyi alakulatot.

A francia menedzser a mérkőzést követően egy sajtótájékoztató keretei közt értékelt.

Összességében pozitív meccsen vagyunk túl, ki kellett tartanunk az első félidőben, mert egy szívós, mozgékony és dinamikus csapat ellen játszottunk, akik remek szellemben fociztak. Kihívókra akadtunk és meg kellett pörgetnünk a játékunkat. Tetszett, ahogyan a csapat végig koncentrált, egyénileg pedig mindegyik játékosnak erőnlétileg nagyon mélyre kellett ásnia. Szenvednünk kellett egy kicsit. - mondta Wenger.

Wenger kiváltképpen a két gólszerző játékost emelte ki, először Jack Wilshere-t.

Jack mindig is egy élénk játékos volt, de sokáig volt sérült. Azt azonban már a tavalyi utolsó meccseken is látni lehetett, hogy visszanyerte a robbanékonyságát. Alex Oxlade-Chamberlainhez hasonlóan neki is ez a kiemelkedő erénye. Viszont ahhoz, hogy ez hatékony legyen, fizikálisan teljesen rendben kell lennie, Jack pedig közelít ehhez a szinthez.

 

Manapság a futballban olyan nagy a terhelés, hogy ha valaki öt hónapot kihagy - mint ahogy Jack esetében ez fennállt -, fizikálisan rémálom lehet a visszatérés utáni időszak. Neki folytonosságra van szüksége. Nagy keretünk van, de nem kötött - azt gondolom, mindenki megkapja majd a lehetőséget.

 

Számomra Jack egy olyan játékos, aki sok poszton helyt tud állni, szélen és középen is. Ha megkérdeznék, ő is rámondaná, hogy inkább középen akar játszani, de sajnos valakinek muszáj lesz kihúzódnia.

A menedzser Chuba Akpomról is ejtett néhány szót, akit nem tervez kölcsönbe adni.

Tavaly úgy gondoltam, hogy szüksége van a kölcsönre, ezért ment el a Nottinghamhez. Most az a tervem, hogy itt marad velünk a főszezonra is. 

 

Nem tudom még, hogy mennyi szerephez juthat, de ez igazából csak rajta múlik. Minden a teljesítményétől és a hozzállásától függ. Jelenleg ő most a "nagy tehetség" és a "nagy tehetség" kategóriák közt van. Az a célunk, hogy az utóbbi felé közelítsen. 

 

A mai meccs mindenesetre jó alap lehet neki, bátoríthatja őt, hogy továbbra is jól és még keményebben dolgozzon. Chuba egy fiatal srác, és ez a mesterhármas növelheti az önbizalmát. Ne felejdük el azonban, hogy ez egy barátságos meccs volt. Nagyszerű tehetség, de a nagyobb meccseken is bizonyítania kell majd.

Az Arsenal a sikerével bejutott a Barclays Ázsia Kupa döntőjébe, ahol az Everton csapata lesz az ellenfele. Wengert a szombati mérkőzésről is kérdezték.

Ma kilenc játékos maradt ki a keretből, ők játszani fognak szombaton. Egy kicsit rotálni fogok, mert a következő hétvégén újból játszunk. Per pillanat az a célunk, hogy versenyképessé tegyük a csapatot anélkül, hogy túlterhelnénk a játékosokat. Fontos az edzésmunka és a fittségi szint is, mert ha túl sok meccs van, nem lesz érdemi munka az edzéseken.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (16)

9 éve
Törölt felhasználó
Sokan mondják ezzel a kerettel nem lehet bajnokságot nyerni. Kérdem én, miért? Az előző szezon első fele sérülések tömb kelege, és emiatt a játék se volt túl jó, ezért szerepeltünk gyengén, a szezon másik felében jöttek vissza a sérültek és a játék is feljavult ezért tudtunk 3. lenni és FA kupát nyerni! Megvan a keret hozzá, hogy bajnokságot nyerjünk, úgy tűnik a sérülések is kezdenek elmúlni! Egyetlen hiány poszt van az a VKP ! Coqlen mellé kelleni fog egy társ, egy ugyan ilyen típusú játékos. De Wenger úgy gondolja Artetával megoldja, akkor biztos,hogy megoldja mert Arteta egy nagyon jó játékos, és ezt az évet ki lehet még így bírni, de a következőben viszont kelleni fog egy társ Coqlen mellé!
9 éve
A pool sztem az igazolásokkal se lesz nagyon előrébb, de hozzánk kellene még 2-3 ember. Az, hogy Flamoba mit lát még Wenger azon kivül, hogy a szívét-lelkét kiteszi, azt nem tudom. Mert valakinek mennie kéne középről, hogy legyen helye az érkezőnek. Idén a 2 manchester és a chelsea-vel leszünk pariban, csak jó lenne már egyenlő esélyekkel indulni. Ahhoz meg ugye fel kéne törni a malacperselyt, mert Cech kurva kevés lesz. Csatár meg valószínű Welbeck miatt nem jön,meg Theo előre tolásával....csak kérdés ez mire elég.
9 éve
A Liverpoollal nem kell számolni.
9 éve
Törölt felhasználó
szasza86 maximálisan egyetértek.
+Úgy néz ki idén a mu-val és a pool-al is számolni kell majd, a shitty-n és a cselszkij-n kívül.
Mert ők nem voltak lusták erősíteni...
9 éve
Maximum 2 igazolásra van szükségünk. Egy szűrőre + egy csatárra. Bár szerintem utóbbi nem létszükség. Vkp is csak azért kell, mert ha Coquelin kidől, nincs aki pótolja. Flaminit nem szeretném többet Arsenal mezben tétmeccsen a pályán látni, Arteta beugrónak még jó.

Szólj hozzá