Arséne Wenger az egyik szingapúri sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: csapatának az összeszokottsága lesz a legnagyobb erénye a következő évben folyó küzdelmek során, s véleménye szerint a keret már most is elég erős ahhoz, hogy érdemben is harcolni tudjanak a bajnoki címért.

Sokan úgy vélik, hogy a francia menedzsernek még igazolnia kell a hátralévő mintegy másfél hónap során - többen egy védekező középpályást, míg mások egy középcsatárt követelnek Wengertől, aki eddig Petr Cech-t igazolta le a rivális Chelsea együttesétől.

Wenger az újságírók kérdésére annyit mondott: nem zárja ki, hogy igazol szeptember elejéig, ám véleménye szerint az Arsenal mostani kerete is erős.

Nem zárom ki annak a lehetőségét, hogy még igazolunk, ha találunk egy olyan játékost, aki erősíteni tud bennünket. Az idei nyáron már amúgyis sikerült erősítenünk, ráadásul a siker nem csak az átigazolásokon, hanem a csapategységen, a kohézión is múlik. E tekintetben pedig jól állunk. Úgy vélem, a minőség megvan a csapatunkban, most az a kérdés, mennyire tudunk erősebbek lenni egységben. - mondta Wenger.

 

A tavalyi szezon végére úgy éreztük, hogy előrébb léptünk, de ez nem elég. Ebben az előszezonban is fejlődnünk kell - a fejlődés pedig fontosabb, mint álmodozgatni arról a varázslatos játékosról, aki minden meccset megnyer a csapatnak.

 

Fontos lesz, hogy hamar megtaláljuk a kohéziót és az összhangot. Ezt ugródeszkának kell használnunk, hogy fejlődjünk, és ezek a felkészülési meccsek azt a célt szolgálják, hogy erősítse bennünk ezt az érzést. 

 

Ráadásul ilyenkor van alkalmunk lehetőséget biztosítani az olyan peremembereknek is, mint Akpom, Crowley, Iwobi, Willock vagy Zelalem, hogy ők mennyit tudnak hozzátenni a csapathoz. Az előszezonban láttotak pedig mindenképpen befolyásolhatják, miként tevékenykedünk majd az átigazolási piacon a zárásig.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (5)

9 éve
Törölt felhasználó
Terel a Papa rendesen, kurvára nem szeretne már igazolni. :DD

A bajnoki címért való harcban szerintem amúgy sem az igazolások fognak dönteni velünk kapcsolatban, hanem a sérülések elkerülése. Ettől függetlenül bízom még 1, max 2 érkezőben, mert azok mindig feldobják a részeg/másnapos nyári napjaimat, de ha nem jön senki, akkor sem dőlök a kardomba.
9 éve
Törölt felhasználó
William Carvalho erkezik ;-)
9 éve
Törölt felhasználó
@hermandani: Megválaszoltad a saját kérdésedet (nem a Sanogo-félét).
9 éve
Törölt felhasználó
"erősíteni tud bennünket"
Schneiderlin lett volna az egyik... Szokásos terelős nyilatkozat.
(Minőségi támadót is tudnánk hozni, csak nem értem miért spórolunk, amikor állítólag nincs tartozásunk és profitot termelünk.)

Off: Sanogo az Ajax-nál kölcsönben?
9 éve
"... ha találunk egy olyan játékost, aki erősíteni tud bennünket." Ez már annyira unalmas. Tényleg erős a keretünk, de azért azt ne mondja, hogy Flamini-nál és Arteta-nál sincs jobb elérhető vkp.

Szólj hozzá