Az Arsenal gépe magyar idő szerint délelőtt 10 órakor sikeresen landolt Szingapúrban, ahol az Ágyúsok tovább folytatják a felkészülésüket a soron következő idényre - szerdán pedig az első barátságos mérkőzésre is sor kerül a helyi ligaválogatott csapata ellen.

Az érkezést követően nem sokkal Arséne Wenger hivatalos sajtótájékoztatót tartott a jelenlévő újságíróknak, ahol több fontos témáról is szó esett.

A szingapúri jelenlétről

Örülök, hogy itt lehetünk. Személy szerint már jártam korábban Szingapúrban, nagyszerű hely, a biztonság is rendben van és általában jól vannak megszervezve a dolgok. Remélem, hogy jól tudjuk majd kombinálni az edzéseken való felkészülésünket a torna versenyképességével. A szállodában is jók a feltételek, ez is fontos szempont.

Mennyire fontos jól elkapni a kezdést az előszezonban

Minden meccset meg akarunk nyerni. Néhány éve még senkit nem érdekeltek a felkészülési meccsek, most pedig olyan nagy figyelem övezi ezeket a mérkőzéseket is, hogy az emberek az hiszik, krízisben van a csapat, ha nem nyerünk. Mindig fontos pozitívan kezdeni a felkészülést.

Az Everton és a Stoke versenyképességéről

Természetesen két versenyképes csapatról van szó. A Stoke remek idényt futott tavaly és mindig megnehezíti az ellenfél dolgát. A bajnokságból már mindegyik csapat jól ismeri a másikat, a küzdelmek pedig mindig szorosak.

Mennyire esélyes az Arsenal a bajnoki címre

Nézzék, tavaly harmadikok lettünk és megnyertük az FA-Kupát. Rajtunk van a nyomás, hogy még ennél is jobban teljesítsünk, de rengeteg kérő akad a bajnoki címben. Elég rápillantani, milyen átigazolásokat hajtottak végre a nagycsapatok. Mi biztosan mindent beleadunk majd, hogy megnyerjük.

A jövőbeli átigazolási tervekről

Nem csak rajtunk múlik, attól is függ, hogy megtaláljuk-e a helyes játékost. Ha tudunk egy-két ilyet találni, biztosan fogunk igazolni.

Mit tud Petr Cech a csapatnak nyújtani

Úgy gondolom, számos dolgot: a tehetségét, a tapasztalatát, a magas szintű játékban összegyűjtött tudását. Ahhoz is hozzá tud tenni, hogy megszilárduljon a védelmünk. Az előző szezon második felében 19 meccsen 13 gólt kaptunk, szóval túl sok negatívum nincs itt, de nagyon magas az elvárt szint.

Mennyi pontot jelent majd a csapatnak

Ezt nehéz számszerűsíteni, de stabilitást adhat a csapatnak. A többi kapusunk nagyon fiatal még, szóval ők tanulhatnak majd tőle, mert a többiek is minőségi kapusok.

Vajon Cech lesz-e az első és utolsó igazolás

Meglátjuk, ideális esetben remélhetőleg még tudunk igazolni - ha megtaláljuk a megfelelő játékost.

Raheem Sterlingről

Már régóta sejteni lehetett, hogy ez lesz, mert Sterling kijelentette, hogy távozni akar. Számomra ő egy világklasszis játékos, jó vásárt csinált vele a Man City. Drága volt, de ők megengedhetik maguknak. Kedvelem őt, de azért nem tettem érte ajánlatot, mert túl sok játékosunk van erre a posztra: Welbeck, Walcott, Chamberlain, Sanchez, Wilshere is tud ott játszani, vagy Gnabry. Sterling pedig alapvetően egy szélső, vagy árnyékék.

A Manchester United igazolásairól

Tudtuk, hogy nem lesznek elégedettek, hogy nem végeztek a dobogón tavaly, és erre reagálni fognak. Érdekesen igazoltak. Úgy döntöttek a tavalyi szezont követően, hogy újraépítik a középpályájukat, és két fontos játékost igazoltak ide: Schweinsteigert és Schneiderlint. Két klasszis játékosról van szó: az előbbi már évek óta bizonyította ezt, utóbbi pedig most kerül majd oda. Érdekes lesz nézni, hogyan alakul ki a csapat egysége a már meglévő játékosokkal együtt.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (8)

9 éve
Pontosan így van.
9 éve
Törölt felhasználó
A 13-ból akik múlthét hétfőn kezdték az edzést 3 el se utazott. A többiek közül csak páran edztek pár napot.
De a logikád szerint akkor kb valami ilyen lehetne. Védelmeken még nem is lehet nagyon variálni.
Martinez, Bellerin, Mertesacker, Gabriel, Monreal, Coquelin, Arteta, Willock, Ox, Crowley, Walcott, cserék Zelalem, Toral, Akpom, Iwobi, Szczesny, Flamini

Cech, Debuchy, Chambers, Koscielny, Gibbs, Cazorla, Ramsey, Wilshere, Ozil, Akpom, Giroud, cserék Zelalem, Toral, Iwobi, Szczesny, Ox, Coquelin
9 éve
Amúgy márpedig két teljesen más csapatot várok a két meccsen. Ez az egész túra egy kis bohóckodás, bár nem annyira üzleti alapon van, mint a saját ázsiai túránk, ahol 7 napból 4-et repülőn tölt a csapat. Az első két meccs csak az erőnlétről szól. Talán az Emirates Kupán már látunk valami komolyabbat.
9 éve
Csak formálisan írtuk ki az Evertont, majd az első meccs fényében frissítjük majd mi is a menetrend részt.
9 éve
Törölt felhasználó
Nem sok értelme lenne, ha teljesen mások játszanának a 2 meccsen. Meg akkor is 27 játékos sok, kevés idő alatt meg nem tudnak kiteljesedni.
Amúgy ti is írjátok, hogy a másik meccs az Everton ellen lesz, de én ezt is úgy tudom, hogy Stoke játszik velük, és aki ott nyer, az játszik a mi párosunk győztesével, a vesztes meg a vesztesével.
Meg akik akkor szerdán játszanának, azoknak már volt 8 nap felkészülés, a többiek még egy perc se, többen egyből a reptérre mentek a nyaralásból.

Szólj hozzá