A többi élcsapathoz hasonlóan az Arsenalnál is véget ért a nyári vakáció, a játékosoknak ezen a héten már a klub londoni edzőközpontjában kellett jelentkezniük a szokásos szezon eleji orvosi vizsgálatokra, a napokban pedig már az erőnléti edzések is előkezdődnek majd.

A pontos dátum egyelőre még nem ismert, de a hét vége felé a csapat elindul majd az immáron hagyománnyá váló Ázsia-túrájára, ez alkalommal Szingapúr lesz az egyedüli célállomás, ahol egy kupasorozatban vesz részt a klub. Jövő szerdán a helyi ligaválogatott lesz az ellenfél, a mérkőzés kimenetelétől függően pedig az Arsenal ellenfele a Stoke-Everton párharc győztese, illetve vesztese lesz majd szombaton.

Az Ázsia-túrán már részt vesz majd Petr Cech is, az Arsenal eddigi egyetlen nyári szerzeménye, viszont három játékos biztosan nem utazik majd Szingapúrba: Calum Chambers és Carl Jenkinson az U21-es Európa-bajnokság miatt, Alexis Sanchez pedig a múlt vasárnap befejeződő Copa America miatt kapott hosszított nyári szünetet.

A Telegraph úgy tudja, a legkésőbb Sanchez fog becsatlakozni a munkálatokba, a chilei támadóra rá is fér az ünneplés és a pihenés, hiszen alaposan kivette a részét hazája sikeréből - ismeretes, az idei volt Chile első Copa America sikere a kupa 99 éves történetében, amely tornán Alexis az összes - hat - meccsen játszott. A FIFA szabályzata értelmében a kluboknak legalább három hetet kell biztosítaniuk a játékosoknak két idény között, ennek alapján pedig Alexis július 27-én tér majd vissza az Arsenalhoz, egy héttel a Chelsea elleni szuperkupa-meccs és kettővel a bajnoki rajt előtt.

Valószínűleg az is a nyári felkészülési meccsek alatt fog eldőlni, hogy Wenger igazol-e védekező középpályást az új szezon előtt. Mint már beszámoltunk, az Arsenal figyeli a Southampton játékosának, Morgan Schneiderlin helyzetét, ám ajánlatot nem tettek érte, s jelenleg a Manchester United áll a legközelebb a középpályás megszerzéséhez. 

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (0)

Szólj hozzá