A Telegraph legfrissebb értesülései szerint Wojciech Szczesny akkor is maradna az Arsenalnál, ha Petr Cech valóban érkezik a csapathoz - ez pedig azt jelentené, hogy vélhetően a január óta első számú kapussá avanzsáló David Ospina távozik az együttestől.

Mint ismert, Cech átigazolására elég nagy esélye van Arséne Wengernek. Bár a Chelsea menedzsere, José Mourinho semmiképpen sem akart egy hazai rivális csapatot erősíteni a 33 éves cseh hálóőr eladásával, a Kékek tulajdonosa, Roman Abramovics mindenképpen szankcionálni fogja Cech eladását lényegében bármelyik csapathoz a kapus elmúlt 11 évben nyújtott remek chelsea-s teljesítményének elismeréséül.

A legfrissebb pletykák alapján az átigazolás kapcsán most arra kell várni, hogy a Chelsea leigazolja Cech utódját, aki vélhetően Robert Green lesz a Leicestertől. Ezután az Arsenalnak elvileg már csak a hivatalos ajánlatot kell megtennie Cech-ért, amit vélhetően Abramovics el fog fogadni.

Már az első Cech-pletykáktól fogva az volt a lényegi kérdés, hogy melyik jelenlegi kapus marad az együttesnél. Eddig úgy vélekedtek a szakértők, hogy Szczesny lesz, aki távozik, ám a lengyel kapus az FA-Kupa döntőt követően kijelentette, hogy maradni fog. A Telegraph szintén ezt a felvetést erősítette meg, miszerint Szczesny készen áll harcolni a helyéért akár Cech-vel is.

Ospina álláspontja ezügyben még nem ismert, de a kolumbiai vélhetően nem viselné könnyen, ha az új igazolás Cech azonnal kiszorítaná őt az állandó kezdőből. Ráadásul úgy hírlik, a kapusért török kérők is akadtak: a Fenerbahce 5,5 millió eurót fizetne az Arsenalnak a játékosért, Ospina pedig szezonként 2,2 millió eurót kereshetne.

Az Arsenal számára már csak azért sem mindegy, melyik kapus marad, mert a keretnevezésnél Szczesny hazai nevelésű játékosnak számít, míg Ospina nem.

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (9)

9 éve
Törölt felhasználó
Ha Ospinát elküldjük, akkor nagyon mélyre süllyedt a vezetőség a szememben.
9 éve
Törölt felhasználó
Számomra egyértelmű, hogy kell egy világklasszis kapus. Ospinát nagyon megkedveltem és nagyon szomorú leszek, ha 1 év után elmegy, de sajnos érthető, ha még is megtörténik.
9 éve
Nem, de azért sajnálnám, ha Ospina egy Besiktas szintű csapathoz kerülne.
9 éve
Törölt felhasználó
14 millioert veszunk egy vilagklasszis kapust, szaladjatok gyorsan a depresszio elleni gyogyszerekert.
9 éve
Két igazolás kéne, de a kapus nem tartozik közéjük. Coquelin mellé kell még egy vkp, Giroud és Welbeck mellé egy világklasszis csatár. Ospina a PL egyik legjobb kapusa volt idén, Szczesny az előző szezonban aranykesztyűs lett és Martinez is nagyon tehetséges. Nem kell Cech!

Szólj hozzá