Mesut Özil pályafutása legnehezebb szezonjaként jellemezte az immáron végetért klubidényt. A német játékos 31-szer léphetett pályára a 2015/15-ös szezonban, ám ez a szám lehetett volna több is, ha nem szól közbe ősszel egy súlyos térdsérülés.

A 26 éves német középpályás tavaly októberben, a Chelsea elleni bajnokin szenvedett szalagsérülést a bal térdében, amelynek köszönhetően három hónapig nem játszhatott. 

Az új évben való visszatérés azonban jól sikerült Özilnek: a kipihent játékos - visszakerülve eredeti posztjára - remekül játszott, s a gólpasszok mellett öt góllal segítette csapata munkáját.

Ez utóbbi volt karrierem legnehezebb éve, mert első alkalommal kellett egy súlyosabb sérüléssel megbirkóznom. Én úgy gondolom, hogy mindez annak volt köszönhető, hogy az elmúlt években gyakorlatilag megállás nélkül kellett folyamatosan játszatnom. - mondta Özil a német Kicker-nek.

 

Szemmel látható volt, mennyire hiányzott a játék. Ugyanakkor a visszatérésemmel nagyon elégedett lehetek. Ez annak is köszönhető, hogy visszatérhettem a belső középpályára, ahol több szabadsággal játszhatok, mint a szélen.

 

Én úgy gondolom, hogy ha tavaly Brazíliában is irányítóként játszhattam volna, teljesen más teljesítményt nyújtottam volna. De végül is az a fontos, hogy világbajnokok lettünk. - zárta szavait Özil.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (0)

Szólj hozzá