2014 után 2015 májusában is FA kupa győztes az Arsenal, a tegnapi diadal a tizenkettedik volt a klub történetében, ami immáron a legtöbbnek számít az angol csapatok köreiben.

A tavalyi fináléval ellentétében az ideit különösebb nehézség nélkül nyerték meg a londoniak, Walcott első félidőben szerzett gólját további három követte a másodikban.

Arsene Wenger elégedetten konstatálta csapata játékát, a francia úgy fogalmazott, az első perctől az utolsóig maximális koncentráltság és kimagasló minőség jellemezte játékosai teljesítményét.

Meggyőzően teljesítettünk, az első perctől az utolsóig. Egy pillanatig sem éreztem, hogy a játékunk minősége vagy a koncentráltságunk alább fog hagyni. Összességében, a mérkőzés vége már kényelmes volt számunkra, de még kényelmesebb lehetett volna, ha az első félidőben kihasználjuk a helyzeteinket.

- kezdte

A legfontosabb pillanatokban tudtunk gólokat szerezni, a félidő vége előtt és közvetlenül a második játékrész után. Úgy gondolom, hogy ez már túl sok volt a Villának ahhoz, hogy visszatudjanak jönni a meccsbe.

Több nagy döntést is meg kellett hoznom a csapat összeállítását illetően. Nagy játékosokat kellett a padon hagynom, ami nyilvánvalóan nem volt egyszerű. Próbáltam megtalálni a csapat egyensúlyát.

Úgy érezzük, sikerült előrelépnünk a szezon kezdete óta. A bajnokságban harmadikként végeztünk, és január óta a megszerezhető pontok pontok nagy részét begyűjtöttük. Az idei eredmények egy jó alapot képeznek a jövő szezont illetően, de ne felejtsük el, hogy ez Anglia; Itt hat csapat van versenyben az első helyért, még ha az emberek nagy része ezzel nem is ért egyet.

Természetesen szó esett az első gólt szerző Theo Walcott-ról, aki a WBA elleni mesterhármasát követően ismét betalált. Az angol kiváló teljesítménye mellett téma volt a támadó jövője is.

Walcott tele önbizalommal és elszántsággal várta a találkozót a múlt heti mesterhármasát követően. Jó formában tért vissza. Olivier Giroud pedig rengeteget adott ki magából január óta, az utóbbi mérkőzéseken egy kicsit fáradtnak, fásultnak éreztem. Ezért is maradt ki a csapatból.

- mondta Wenger

Úgy gondoltam, Theo és Alexis gyorsasága problémát okozhat nekik, annál is inkább, hogy egész magasan védekeztek. Fontos volt, hogy domináljunk a középpályán, ehhez pedig kellettek a csatáraink.

Nem látom okát, hogy miért ne lehetne a következő szezonban is velünk Theo. Nem szabad elfeledni, hogy egy teljes évet kellett kihagynia és időre volt szüksége mire újra magára talál. Egy olyan korba lépett, ami egy játékos életében igazán érdekfeszítő. Tapasztalt, fizikálisan újra a toppon van, úgyhogy itt az idő, hogy velünk maradjon.

Tegnap nem csak az Arsenal, hanem maga Arsene Wenger is rekordot döntött, a gall edző az egyedüli olyan menedzser a ligában, aki nem angol származású és mégis többször nyerte meg az FA kupát, mint öt alkalom.

Nagyon büszke vagyok erre. Mindannyian azért harcolunk, hogy eredményeket érjünk el, melyeket nem egyszerű megvalósítani. Nem csak számomra nagy dolog, hogy nyertünk, hanem a klub számára is, hisz ez volt a 12.győzelmünk ebben a kupa sorozatban. Személy szerint én hét döntőn irányíthattam a csapatot, ahol hatszor nyertünk. Nagyon büszke vagyok ezekre az címekre.

- zárta szavait

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (10)

9 éve
Törölt felhasználó
Hát ahogy őt kétszer lefejelték 1 meccsen nem nagy meglepetés, hogy vérzett az orra, de ettől nem lesz sérülékeny.
Mellesleg legalább 15 játékos orra eltört a szezonban, utána többségük maszkban játszott.
9 éve
Welbeck
Kitiltott felhasználó
Jahhhhhhhh és Koklen no1. csak hát mint láttuk elég sérülékeny az orra !!! :) Lehetne egy video összeállítás koklen orr sérüléseiböl a szezonba xd még a döntöbe wocátt golöröménél is beüthette az orrát mert emlékeszem igy futott vissza és nézegette meg theo is h nem e vérzikxdxd Istenem az az orr :D
9 éve
Welbeck
Kitiltott felhasználó
Tényleg érdeeksek ezek a szabály változások. Pedig szerintem számos ma nagy kluban szereplő játékosnak hálás inaséveket jelentett egy Pl kis csapat. Én örülnék ha Akpoom pl fél 1 évet bizonyithatna egy friss feljutonál. Nagyon bizom benne hogy nem jár ugy mint a sok sok tehetségesnek vélt saját nevelésünk. Ha egy Bendtner Bl mester hármasig jutott a csapatba és léynegébe volt ő kezdő scatárunk is sokszor akkor csak be fut akpoom is(nem lebecsülve niclast de azért többet is kihozhatott vna magábol a képeségeit figyelembe véve)Istenem de jó lett vna ha mondjuk van még cserénk nevezve van akpoom és beáll egy megnyert facup döntőbe, ahogy az is jó h egy rosi arsenal legend itt marad és talán inen vonul vissza is !!!!!!!!!!!! Tök
jó a keret de kell dm nagyon! Go go gunners
9 éve
Törölt felhasználó
Ligán belül csak egyet lehet összesen, azt is csak átigazolási szezonban. Félévnél hosszabb időre ligán kívül is csak átigazolási szezonban lehet. 3 vagy 1 hónapra szezon közben is. És ligán kívül 3 vagy 1 hónapra lehet 1-nél több játékost is adni, bár itt is van limit, max 3 szerintem. De nem tudom, hogy fél évnél többre hogy lehet több mint 1 játékost, főleg 2 évre is. Még ha csak a Vitesse lenne, lehet a holland szabályok megengedik. De a Middlesbrough FA. És ha feljutottak volna, akkor is 2 játékos 2016-ig van nekik kölcsönadva, ami meg kizárt. Bár lehet olyankor azt fel kell bontani.
Amikor még nem volt limit, és nekünk is volt vagy 70 játékosunk, akkor mások voltak a szabályok is. Most meg 40 sincs. Ellenben a Chelseanek még mindig kb 70. Volt hogy 20 játékosunk is volt kölcsön. De azóta legtöbb is 8, és abból 2 játszott néha. Most Afobe és Cambpell, előbbit már ugye el is adtuk, a többiek alig kezdtek, vagy csak cserék voltak párszor percekre. Chelseahez képest Afobeért is alig kaptunk valamit, ők kb 15M-t biztos kaptak volna minimum. Szóval valamit nagyon jól csinálnak.
9 éve
Törölt felhasználó
Wirsli ügyében vizsgálódik az F.A. :-S :roll:
Nincs ezeknek jobb dolga? Remélem, az F.B.I. kicsit körbeszimatol ott is! ....Csak hogy ne unatkozzanak ennyire ;-P

Szólj hozzá