Arséne Wengernek kellemesen fájhat a feje a szombati Aston Villa elleni -FA-Kupa döntőre készülő keretkijelölést illetően, hiszen hosszú idő óta először áll rendelkezésére egy stabil csapat.

A francia mester a döntő előtti hivatalos sajtótájékoztatóján elárulta, hogy a szombati mérkőzésen Alex Oxlade-Chamberlain és Mathieu Debuchy is bevethető lesz, egyedül Danny Welbeck sérülése nem jött teljesen rendbe.

Azonban még így is akadnak kérdőjelek a kezdőcsapat kiválasztása körül - Jack Wilshere és Theo Walcott hiába szerepeltek lenyűgözően a West Brom elleni bajnoki zárómeccsen, még sincs biztos helyük az Aston Villa elleni kezdőben.

Wenger az ügy kapcsán úgy fogalmazott, a cserék is lehetnek hősök a döntőben.

Nem tudom még, hogy kik fognak kezdeni, de nem is ez a fontos. Csak azon vagyunk, hogy a kupát hazahozzuk. - mondta Wenger.

 

Úgy vélem, az a fontos, hogy egy keretként koncentráljunk a trófeára. Kulcsfontosságú, hogy az esetleges siker az egész csapat érdeme legyen, mert mindenki nagyon keményen dolgozott azon, hogy idáig eljussunk. 

 

Az esetek többségében azok a játékosok váltak hősökké, akik csereként álltak be a döntőben, ők jelentették a különbségek a meccsen. Nagyon fontos, hogy ne ragadjunk le egyéni szinten a döntő előtt, mert csak csapatként nyerhetjük meg a mérkőzést. - zárta szavait Wenger. 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (4)

9 éve
Majd mindenki meglátja, itt olyan rotálás lesz... :D
9 éve
Debuchy meccshiányos, formán kívül van. Kötve hiszem, hogy pont most változtatna Wenger.
9 éve
Remélem annak ellenére, hogy Debuchy bevethető Bellerin fog kezdeni. Megérdemli.
9 éve
Hát az elmúlt 2 meccsen volt némi rotálás, de szerintem most visszatérünk az Ospina - Bellerin Mertesacker Koscielny Monreal/Gibbs - Coquelin Cazorla - Ramsey Özil Alexis - Giroud féle kezdőhöz. Na, most tényleg nem kell rotálni. Kiküldeni a legerősebb kezdőt, aztán had szóljon! 🧀 Bár talán Wilsherenek lehetne helyet szorítani a kezdőben, mert bombaformában tért vissza, de majd meglátjuk.

Szólj hozzá