Mathieu Flamini felhívta csapattársai figyelmét az Aston Villa elleni FA-Kupa döntő előtt, hogy a csapatnak tanulnia kell az előző évben elkövetett hibákból, s nem kezdheti úgy a mérkőzést, mint tették azt a múlt évben a Hull ellen.

Mint ismert, a tavalyi döntőben a Hull csapata már az első nyolc perc után kétgólos előnybe került az Ágyúsok ellen, ám végül Cazorla és Koscielny góljainak köszönhetően az Arsenal a hosszabbítást ki tudta harcolni a meccsen, amely alatt pedig a győztes találat is megszületett Ramsey révén.

A harmadik FA-Kupa sikerére készülő Flamini azonban figyelmeztette csapatát, hogy ne ismétlődjön meg a tavalyi eset.

Természetesen óriási nyomással jár, hogy egy év után ismét a Wembley-be mehetünk és ismét meglesz az esélyünk, hogy elhódítsuk a trófeát. Most már több tapasztalatunk van ilyen téren, s mindent meg kell tennünk, hogy elkerüljük a tavalyi hibáinkat. - mondta Flamini.

 

Mindannyian egyetértünk azzal, hogy rémálomszerű kezdésünk volt tavaly. Meg kell bizonyosodnunk arról, hogy ezeket nem követjük el újból és nem nehezítjük meg a saját dolgunkat. Egyszerűbben és könnyedebben kell vennünk a kihívást.

 

Nagyon nehéz volt a tavalyi eset, hiszen már sok éve nem nyert trófeát a csapat. Végül aztán minden jól sült el, és elhódítottuk a kupát. E tekintetben a nyomás most kisebb rajtunk, de jól akarunk teljesíteni és meg akarjuk mutatni, mennyi potenciál rejtőzik a csapatban.

 

Egy döntőben sosem egyszerű nyerni. Volt lehetőségem Bajnokok Ligája-döntőben is játszani, amit végül elveszítettünk. Persze nem hasonlíthatjuk össze ezt az FA-Kupa döntővel, de egy döntő az döntő és sosem egyszerű." 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (13)

9 éve
Köszi :)
9 éve
Törölt felhasználó
TheArsenal! http://www.rojadirecta.me/ - itt ötvennél is több link közül válogathatsz!
9 éve
Srácok! Ki min nézi a meccset? AMC, vagy külföldi linken? Nekem sajnos nincs AMC -m, viszont a neten sose találok normális linket, ami jó minőségű lenne. Majd légyszi küldjetek linkeket. Köszi! A sört remélem mindenki behűtötte már! :)
9 éve
Gibo valóban nincs a legjobbak közt, de szerintem patent kis játékos, idei gyengébb forma ide vagy oda.
9 éve
Mi oka lenne Monreal-nak a váltásra? Az Arsenal-nál nagyobb csapat úgysem fogja megkeresni. Még simán benne van pár jó év, nem hiszem hogy azt inkább az Atlético-nál vagy a Bilbao-nál szeretné tölteni.

Szólj hozzá