Arséne Wenger elégedetten nyugtázhatta csapatának meggyőző, 4-1-es győzelmét a West Brom ellen, amivel az Arsenal megszilárdította a biztos főtáblát érő helyét a Premier Liga tabelláján.

Úgy gondolom, hogy már az előző meccseinken is színvonalas teljesítményt hoztunk, de nem sikerült gólt szereznünk. Most viszont minden valamirevaló helyzetből eredményesek voltunk, méghozzá meggyőzően. A félidőt követően próbáltunk mindent úgy folytatni, ahogyan az első játékrészben, de kicsit kiengedtünk, viszont még így is voltak helyzeteink, mint ahogy egy-kettő az ellenfélnek is. Összességében jó munkát végeztünk, szépen fejeztük be a szezonunkat a bajnokságban. Most már a kupadöntőre koncentrálhatunk, meg a jövő évi visszavágásra. - mondta Wenger.

A mérkőzésen egyik játékos teljesítményére sem lehetett panasz, de a mesterhármast szerző Theo Walcottot és a pazar formát hozó Jack Wilshere-t külön kiemelte a francia menedzser az értékelőjében.

Theo már a Sunderland elleni meccsen is élesen szállt be a meccsre, már akkor is ő volt az egyik, aki helyzeteket tudott teremteni. Azt mindig is mondtam, hogy képes középen is játszani, mert jó a helyezkedése és a befejezései is pazarok. Remekül teljesített ma.

 

Theo egy remek gólszerző, de egy évig volt sérült. Egy év a futballban hosszú idő, ráadásul még több időre van szükség, hogy megtalálja a játékos a formáját és a magabiztosságát. A legjobb korban van, hogy elkezdjen középen játszani. Remélem, el tudja kerülni a sérüléseket, mert eddig mindig ott volt a sérültlistán, ami sosem jó. Folyamatosan bevethetőnek kell lenni, hogy a játékos megmutathassa a benne rejlő potenciált.

 

Jack is hasonló cipőben jár, ő is egy fél évig volt sérült, de most már kezd visszatérni a formája. Az első félidőben meggyőző teljesítményt hozott.

Wengert az említett két angol játékos jövőjéről is kérdezték az újságírók.

Walcottot mindenképpen meg akarjuk tartani, akkor is ez lenne a helyzet, ha ma nem rúgott volna mesterhármast. Már tárgyalásban vagyunk, már egy ideje tárgyalunk az ügynökével. Éppen már berobbant volna középcsatárként, amikor jött a sérülése a Tottenham ellen, majd jött az egyéves kiesés. Azon a napon középcsatárt játszott.

 

Ami Jacket illeti: remélem, hogy maradni akar a klubnál. Őt mi neveltük ki, nálunk ment végig a szamárlétrán, mint ahogyan Kieran Gibbs is. Jack 9, Kieran 12 éves korában került a klubhoz, az ember pedig a keret magjaként tekint erre a két játékosra, akiknek szerepük van a csapat jövőjében.

Bár a csapatnak hátra van a jövő heti kupadöntő, Wenger már a következő évi bajnoki esélyekről is beszélt.

Reméljük, hogy mindenki egészségesen tért vissza a nyár után. Erősen kell kezdenünk a bajnokságot, ahogyan a Chelsea tette az idén. Ők megnyomták a startot és emiatt nyerték meg a bajnokságot. Ugyan a szezon második felére ők is elfáradtak, de még ekkor is sikerült kipréselni magukból a kellő eredményt. 

 

Az már jó, hogy nem kell két bajnoki meccs között Törökországba látogatni egy BL-selejtező miatt, ami sosem egyszerű. Azt meg meglátjuk, hogy tudjuk-e erősíteni igazolásokkal a keretet. - zárta szavait Wenger.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (2)

9 éve
Törölt felhasználó
9 éve
Törölt felhasználó

Szólj hozzá