Aaron Ramsey az egyik friss interjújában felhívta Arséne Wenger figyelmét arra, hogy a jövőben jobb szeretne visszatérni a középpálya közepére, semmint hogy továbbra is szélsőként játsszon az Arsenal felállásában.

A walesi játékos az április elejei Liverpool elleni bajnoki óta szélsőként játszott, s csak a Manchester United elleni meccs záró szakaszába került vissza a mélységi középpályára. 

Nem fogom tagadni, középen akarok játszani. Már beszéltem erről a menedzserrel. A jobb szélen való játék nem az erősségem, belső középpályás vagyok, szeretnék nagyobb befolyással bírni a meccseken. - mondta Ramsey.

 

Ugyanakkor ő azt válaszolta, hogy jelenleg itt képzel el engem, én pedig igyekszem elvégezni a feladatomat. Vannak szélsőink a kispadon, de a menedzser engem jelöl ki szélsőnek. Jóllehet megengedte nekem, hogy befelé is húzzak, de nem tudom megcsinálni azt ezen a poszton, mint Theo Walcott, nem tudok úgy a védő mögé kerülni, mint ő, ráadásul a védekezésben is jobban ki kell vennem a részem.

 

Santi Cazorla például ott játszik, ahol én szeretnék. Francis Coquelin mellett ő előre is tud menni. Én is szeretek csatlakozni a támadásokhoz. Nem vagyok egy tipikis irányító sem, nem szeretek a kapunak háttal játszani. Szeretem megindítani a támadásokat, ahogy megkapom a labdát. Olykor-olykor igyekszem bejátszani magam a védelmi vonalak közé, ha feltoljuk a védekezést, de ez veszélyes is tud lenni.

 

A menedzser mindenki véleményét tiszteli, az ajtaja mindig nyitva áll, ami jó dolog. Neki is megvan a maga véleménye, de meghallgatja a másikat, és értékeli a többiek véleményét.

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (8)

9 éve
Akkor volt a legjobb, amikor irányítót játszott. Miután egyel visszább vontuk - bár voltak jó meccsei - visszaesett.
9 éve
Törölt felhasználó
Novemberben lendült bele, amikor beraktuk középpályára... Az meg, hogy 1-2 hónapja nem az igazi... Hát szerintem 1-2 meccse, de mindegy. A Hull ellen például az egyik legjobb meccsét játszotta, amióta itt van.
9 éve
Cazorla kb. novemberben lendült bele, és kb. 1-2 hónapja megint nem az igazi.
9 éve
Tavaly annyira jól ment neki a játék. Teljesen érthetetlen ez a döntés Wenger-től. Akkor már inkább Cazorla-t játszassa szélen, ő azért a walesinél sokoldalúbb.
9 éve
Törölt felhasználó
Azert hihetlen ez a Cazorla ellenesség, ami itt megy... 2015ben vegre megtaláltuk azt a szisztémát, amitől működni kezdett a csapat, ez pedig (az en meglepetésemre is) a Cazorla-Özil középpályás duónak volt köszönhető. Santi egyszerűen lenyűgöző volt a box-to-box szerepben es meg csak dicséretet sem hallani, végig az ment, hogy kinek kéne ott játszania helyette... Szánalmas.

Mert rendben van, en is ugy vagyok vele, hogy alapjáraton Ramseyt választanám erre a posztra, de a walesi abszolut hasznos a szélen a letamadásnál és a kontrajátéknál, Cazorla pedig SOKKAL fegyelmezettebb. A betomorulo csapatok ellen tény, hogy Ramseyt kene játszatni kozepen és ezt Wenger meg mindig nem biztos hogy latja (aminek minden bizonnyal meg van az oka es jóval indokoltabb, mint amit mi egy szurkolói oldalon pofazunk) de a lényeg, hogy Cazorlanak óriási taps jár ezért a szezonert es a btb posztert, es határozottan ugy érzem, hogy ezt egyáltalán nem kapja meg.

Szólj hozzá