Gól nélküli döntetlent játszott az Arsenal a Premier Liga 34. fordulójában a bajnokaspiráns Chelsea együttesével, ezzel pedig kijelenthető, hogy a Kékek megnyerték az idényt.

Az Arsenal jól kezdte a mérkőzést, ezzel együtt a nagyobb helyzetek a Chelsea-hez fűződtek, ám végül ők sem tudtak eredményesek lettek. A második félidő már jóval visszafogottabb iramban telt, az Arsenal csak a mérkőzés utolsó részében kapcsolt rá, igaz, így is megnyerhették volna a meccset az Ágyúsok, ha Özil vagy Welbeck Monreal utolsó labdáját be tudta volna kotorni Courtois kapujába.

Ez viszont nem sikerült, Wenger pedig a 13. meccsén is nyeretlen maradt José Mourinho ellen.

Csalódottak vagyunk, mert nyerni akartunk, de nem sikerült gólt szereznünk. - kezdte értékelését Wenger.

 

Azt gondolom, hogy mindent megtettünk a három pont érdekében, de a Chelsea jól védekezett. Szerintem a megfelelő intenzitással játszottunk az első félidőben, ami visszaesett a másodikra és csak az utolsó 20 percre tért vissza. De még így is megnyerhettük volna, Özilnek volt egy jó helyzete, de nem sikerült berúgni. A Chelsea azért jött ide, hogy védekezzenek, ezt mindenki tudja, és ezt jól megvalósították.

 

Szerintem viszont egy kicsit a kreativitásunk hiányzott, nem tudni, hogy mennyire befolyásolta a játékosainkat az eddigi meccseink a Chelsea ellen. A támadásaink minőségei jók voltak, mindig az utolsó labdák hiányoztak, nem játszottunk kellő szabadsággal az utolsó harmadban, hoztunk néhány rossz döntést. Lehet tudattalatt féltünk a kontráiktól.

A francia menedzser ezt követően a vitatható esetekre tért ki.

Ospina kapcsán szerencsések voltunk, de nekünk is volt egy-két olyan szituáció, amikor befújthattak volna egy-egy büntetőt. 

Az Arsenal számára így érdemlegesen eldőlt, hogy nem fogják tudni beérni a Chelsea-t, a Kékeknek már csak matematikailag kell bebiztosítaniuk a címet - jelenleg 10 pontos az előnyük a második Manchester City előtt.

Még nem bajnokok, de azok lesznek, az ember azt kapja, amit érdemel. Köztük és köztünk a bajnokság első fele a különbség, a különbség akkor alakult ki a két csapat között.

Ezzel együtt a hátralévő öt bajnoki is izgalmas lesz az Arsenal számára, mivel a két manchesteri csapattal még versenyt kell futni a dobogóért.

Jól akarjuk befejezni a szezont, de ha ránézünk az eredményekre ebben a fordulóban - a United kikapott az Evertontól, a City pedig éppen hogy megverte az Aston Villát -, akkor látható, hogy minden meccs nehéz. Abszolút koncentrálnunk kell a bajnokság végéig, aztán majd meglátjuk, mit tehetünk a következő szezonban. Jól akarunk játszani a Hull ellen, ott matematikailag is bebiztosíthatjuk a helyünket a legjobb négy között, aztán majd gondolkodhatunk a második-harmadik helyeken. 

Wenger végezetül a Mourinhóval való viszálykodásáról beszélt.

Ez a klubokról, a csapatokról szól, nem rólam. A meccset mindig a klubjáért akarja megnyerni az ember, a többit már csak a média generálja, ez nekik jó, de engem nem különbösebben érdekel. Számomra az fontos, mi történik a pályán.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (41)

9 éve
Törölt felhasználó
....Most hallom, hogy a spanyoloknál is megkezdik a pénzek teljesítmény alapú szétosztását :P
.....Na, ki akarja Messit? ;-) :lol: :lol:
9 éve
Törölt felhasználó
Touré 5! Kicsit félrelrtesz: annak veszélyét vázolom, hogy az angol csapatok kicsit hasonlóan viselkednek majd, mint mi az elmúlt években: Bejutni még buli.... Kocogva elverni a görög, török bajnokot, még buli.... Aztán ha megvan a kijutás a csoportból, akkor váltás a 'B'-keretre (2-3 csoportmeccs). ....Aztán jutsz, ameddig jutsz. Azt már nem éri meg kockára tenni, hogy a komolyabb csapatok ellen 'koptatod' a csapatot és elbuksz miatta egy-két bajnokit. Nézz rá a tabellára: 6 pont mennyit érne elöl?! Azok a csapatok pedig, akik tartósan a PL-ben szerepelnek (pl: Tottenham, Southampton, Swansea, Stoke, Everton, West Ham, Crystal Palace, Newcastle stb.), lassan az európai elitet tudják összekalapálni (nyilván a 8-10 rekordbajnok mellett/mögött). Kevesen mérik föl reálisan a PL gazdasági erőfölényét.
Csak például: a 13-14-es idényben a Barca-Real duó 140 millió eurós tévés pénzt kapott a bajnokik után. (Pedig a spanyolok épp azért hagyják tönkremenni a ligát, hogy ez a kettő kaszáljon - a tévés bevételek 43%-a megy hozzájuk, ugye.)
A tavalyi bajnok Atletico 42 milliót akasztott (és egy tisztes középcsapat 22-25-öt).
Összevetés képpen: jövőre a PL-utolsó (Watford?) fog 130 milliót kapni.
/Még pár adat: Bayern: 37, Wolfsburg 30, Juve 94, Lazio 50, Psg 45, Monaco 30/
Tehát a könnyű bajnoki fogalma méginkább elvész...
Sosimasternek igaza van abban, hogy az angol nagyoknak az öltözője is Sevillákkal, meg Villareálokkal lesz 'kiplakátolva', és Granada játékosok fogják visszadobálni a messzire elszálló labdákat edzésen, de ettől még azt a bizonyos 38 meccset csúcsformában, pihenten kellene megvívni (plusz kupa/kupák) ...és nincs téliszünet.
Persze, mi - akik PL-t nézünk -, csak profitálunk ebből, de hogy a BL-ben csúcsrajáratott angolokat nem fogunk látni, az szerintem reális veszély.
/Ennek fényében, amit a Chelsea "focizott" az emberhátrányos PSG ellen, már sokkal inkább érthető - ....ugye, a PL-meccseiket is egy-egy gólokkal húzták be./
Nem akarok szájbarágós kisregényt írni.... ;-P
....Csak gondoljátok végig! :red:

U.i.: Nem is gondoltam volna, hogy az fb-lájkok számában is már ennyire szoros....
Ezek szerint, a Sky sem jótékonyságból szórt bele 5 milliárd fontot :P

U.i.2: Igaz, hogy a BL az egyik legnagyobb brand a világon..., de gazdasági volumenét tekintve második a PL...., rögtön az NFL után.
9 éve
Törölt felhasználó
Többen fogják nézni és többen fogják mérvadónak tartani a Real Madrid, Barcelona, Bayern München, Atletico, Valencia, Juventus, stb. elleni BL meccseket, mint bármelyik PL meccsét.
Nem kell attól aggódni, hogy a BL presztízse meg fog kopni. az egyik legnagyobb brand a világon, nagyobb, mit a PL.
Fb likeok száma: BL: 43M, PL: 29M.
9 éve
Törölt felhasználó
A BL presztízse ugyanúgy meg fog maradni, és a nagyobb keret miatt az angol csapatok versenyképessége nőni fog a nemzetközi porondon is, szóval ha az FA-nek az a célja, amit Ronin mond, akkor visszafelé is elsülhet a dolog.
9 éve
Törölt felhasználó
....Erről beszélek :lol: De a tegnapi Pool zakó sem volt gyenge %-P ;-)

Szólj hozzá