Korai esti győzelmének köszönhetően sorozatban nyolcadik mérkőzésen diadalmaskodott Arsene Wenger együttese, erre legutóbb 2004-ben, a veretlenek szezonjában volt példa.

Az Arsenal nem számíthatott könnyű mérkőzésre, hisz a szezon folyamán többek között a két manchesteri csapat, a Southampton vagy épp a listavezető Chelsea is pontokat hullajtott az újonc ellen.

Ennek tükrében is lehetett különösképp elégedett a végső sípszó után az ágyúsok menedzsere, aki csapata következetes teljesítményét méltatta.

Elégedett vagyok a teljesítményünkkel, bár hozzá kell tennem, hogy elsősorban fizikálisan kellett felvennünk a kesztyűt az ellenféllel. A Burnley egy minőségi csapat benyomását keltette, őszintén szólva megleptek. Kár lenne, ha kiesnének, hisz a játék több oldalát tekintve képesek remek teljesítményre; egy nagyon jól szervezett csapat, aki nyomás alá tudja helyezni ellenfelét, és a végsőkig küzdenek egymásért. Ma értettem meg igazán, hogyan tudtak pontokat lopni a nagy csapatok ellen. Küzdenünk kellett, a végig harciasnak kellett maradnunk, főleg hogy nem tudtuk megszerezni a második gólunkat. Ugyanakkor ki kell emelnem a védők teljesítményét, nagyszerű mérkőzést tudhatnak maguk mögött. Ez a teljesítmény ma három pontot ért a csapatnak.

- kezdte

Ez egy teljesen más mérkőzés volt, mint a Liverpool elleni. A második félidő elején nyomás alá kerültünk, és benne volt a pakliban, hogy kiegyenlítenek. Nem kezdtük jól a második játékrészt, de az utolsó 20 percre elfáradtak, ott úgy éreztem, hogy ebben az időszakban képesek lehettünk volna még egyet rúgni. Voltak periódusok, ahol nagy szükség volt a szervezettségünkre, arra hogy nyugodtak maradjunk hátul. Mindenképpen jár a dicséret a védőinknek és Ospinának is.

Ha megnézzük, több játékosunk hónapokra kiesett a szezon elején, tehát nem két hétről beszélünk, hanem hónapokról. A sérültek nagy része januárban térhetett vissza, ez jelenti most a különbséget.

Csak is kizárólag a következő mérkőzésünkre koncentrálunk. 66 pontunk van 6 mérkőzéssel a vége előtt. Szeretnénk erősen befejezni ezt a szezont, s tovább folytatni a győzelmi szériánkat, de jelenleg a Reading elleni elődöntő körül forognak a gondolataink.

Természetesen ismét téma volt a bajnoki arany, de Wenger továbbra is realitás talaján maradva válaszolt az újságírók ezen kérdéséire - a francia szerint ezt csak a Chelsea bukhatja el.

Semmi nem változott, a Chelsea még mindig kényelmes pozícióban van az első helyet illetően. Nekünk határozottan hat győzelemre lenne szükségünk, míg a Chelsea-nek többször pontot kellene veszíteni. Ez elsősorban rajtuk múlik, de úgy gondolom, hogy kényelmes pozícióban vannak.

Természetesen folytatni akarjuk a nyerő szériánkat, denem árt a hátunk mögé tekinteni. A City, a United, a Liverpool, a Southampton és a Tottenham is versenyben van még a dobogóért, jóllehet az utóbbi három csapat ellen sikerült egy kisebb előnyt kovácsolni magunknak. Ellenben a City és a United a nyakunkon van.

- mondta

Az utóbbi 18 mérkőzésünkből 16-ot megnyertünk, remek hozzáállás és minőség van a csapatban. Ez egy kihívás a játékosoknak, mert tudjuk, mennyire tud fájni egy elvesztett találkozó. Nem szeretnénk, hogy megszakadjon a sorozatunk, de jelenleg csak is a következő ellenfelünkre koncentrálunk.

Végül a mérkőzés emberének megválastzott Francis Coquelin-ről kérdezték Wengert, a francia nem győzte méltatni honfitársát.

Mindenek előtt ma megmutatta, hogy miben is a legjobb; megszerzi a labdákat, majd gyorsan továbbítja azt. Szintén nagyon jó arányban nyeri meg a párharcait. Nem utolsó sorban egyensúlyt ad a középpályának, ami nem egyszerű feladat. A csapat egyensúlya néha egy játékos karakterén áll, olyan sajátossága van, ami másnak nincs meg a pályán. Ma nagyban hozzájárult a középpályánk egyensúlyozásához.

- zárta szavait Wenger

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (16)

9 éve
Törölt felhasználó
Welbeck azért ne becsüljük le a Readinget én nem ilyen "tartalékosan" állnék fel. Debuchy és Wilshere csak most tértek vissza hosszú kihagyást követően és nem nagyon vannak meccsben ,Walcott mondhatni hasonló cipőben jár de őt én is szívesen látnám a kezdőben Ox-ról pedig a Burnly meccs előtt nyilakozta AW hogy még 2hétig biztosan nem bevethető. Mivel a kupában hétvégén játszunk és a következő meccsünk utána csak a rákövetkező hétvégén lesz én nem változtatnék a győztes csapaton 1 maximum 2 helyen változtatnék.
9 éve
Welbeck
Kitiltott felhasználó
Kicsit most már elöre nézve, Fa kupa mecsen így állnék fel: Csöcsnyi-Debuchy,Paulista,Kosielny,Gibbs-Koklen-Wilshere,Özil-Walcott,Welbeck,Ox
Aztán jöhet a ramsey alexis giroud 3as be ha gond van de ne legyen!!! Go Go gunners
9 éve
Hm... a szurkoló dolga szerintem, hogy szurkoljon, néha mondja meg a véleményét, ha nem megy a csapatnak, aggódjon, dühöngjön, de attól támogassa a csapatát, ne a depressziót mantrázza a többi drukkernek és a csapatnak, vagy épp örüljön, ha végre úgy megy, ahogy kell, és minden energiáját küldje az aranylábúak cipőjébe. De azt hiszem a legfontosabb, hogy az utolsó pillanatig bízzon a csapatában, legalább legbelül...
9 éve
Törölt felhasználó
James, ilyen ez a popszakma :D Egyébként murinnyó dinamója magasan a legjobban szerepel a rangadókon a top4-ből. Nem hiszem, hogy a MU megfogná őket, pláne nem a Bridge-en, Liverpool talán. Kis csapatok ellen meg be tudják húzni- erre jó példa a mai meccsük. Sajnos a kezükben a bajnokság. DE, hogy évek óta először kell, ill. lehet a számolgatni nekünk is a PL elsőséget illetően az egyrészt zsír, másrészt jó előjel a következő szezonra nézve.
9 éve
Törölt felhasználó
Mennyi minden változhat egy szezon alatt, egyik nap azért sírnak mert kiesünk, másnap meg már azért, mert nem leszünk elsők, és még nincs is vége.

Szólj hozzá