Arséne Wenger úgy gondolja, hogy az Arsenal a szezon második felére  lett igazán kiegyensúlyozott ahhoz, hogy akár a bajnoki címben is gondolkodhatnának, ha a Chelsea nem tett volna szert tekintélyes előnye az Ágyúsok év elejei botlásainak köszönhetően.

Az Arsenal az elmúlt 17 bajnokijából 15-öt megnyert, ezzel pedig olyan vélemények is megjelentek a különböző szakírók tollaiból, hogy az Ágyúsoknak akár még az idei évben is lehet esélyük a bajnoki címre.

A csapat menedzsere azonban óvatosabb hangot ütött meg a csütörtöki sajtótájékoztatóján.

A szezon folyamán az a cél, hogy a csapat erősebbé váljon, ráadásul az év végéig még van néhány kihívásunk. - mondta Wenger.

 

Érdekes, hogy a csapat jó formában van és érdekes, hogy egy dinamikus keretünk van. Remélhetőleg sikerül tartanunk a formánkat a szezon végéig, aztán majd meglátjuk, hogy állunk.

 

Jelenleg inkább magunk mögé kell figyelnünk, mert egy pár csapat üldöz bennünket. Előttünk a Chelsea nagy távolságban van, de nagyon keményen dolgozunk azon, hogy faragjunk ebből. Mindkét csapat nehéz sorsolása van, mi csak annyit tudunk tenni, hogy a magunk feladatát jól teljesítjük.

 

A lehető legtovább szeretnénk elmenni a szintet illetően, a legjobbunkat akarjuk nyújtani. Azt se feledjük el, hogy ott van az FA-Kupa elődöntője is. A bajnokságnak most fontos pillanatában járunk, ebben az időszakban úgy lehet megmutatni a csapatban rejlő minőséget, hogy a következő meccsre koncentrálunk, és fenntartjuk a színvonalat.

A naptári évforduló óta az Arsenal mutatja a legjobb formát a szigetországban, Wenger szerint pedig ez annak köszönhető, hogy számos minőségi játékos áll a rendelkezésére, s hosszú idők után először egészséges majdnem mindenki a felnőtt keretben.

Az előző évhez képest most nehezebb szezonrajtunk volt. Ez esetben rengeteg játékosunkra nem számíthattunk akár 4-5 hónapig sem. Viszont ahogy visszatért mindenki, s összeszoktunk, hatalmas lépést tettünk előre.

 

Úgy gondolom, hogy ugyanabban a helyzetben vagyunk most, mint januárban, amikor ténylegesen elindult a szezonunk, mert azóta majdnem mindenki bevethető. Ez hatékonyabbá tett bennünket. Talán a támadásaink és a védekezéseink között is nagyobb az egyensúly, mint január előtt, és ez jelentheti a fő különbséget. - árulta el Wenger.

 

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (4)

9 éve
James, Artetát nem mondanám ultragyengének, ha ő lett volna nem itt tartanánk, hanem a bajnoki címért mennénk, de sérült volt szinte az egész idényben. Coquelin előtt, ha jól emlékszem Wilsherevel és Flamóval bohóckodtunk egy darabig, ott ment el a szezonunk...
9 éve
Törölt felhasználó
„A nyári átigazolási időszakban fiatalabb futballistákat igazolunk majd, ugyanis egyensúlyra van szükség a koreloszlást illetően."
9 éve
Törölt felhasználó
Ha Diaby nem sérül le holnapig, én adnék neki 20 percet a Burnley ellen. Nagyon kíváncsi vagyok mit alkot(ná)nak Coquelin-nel. Koscielny-t nem erőltetném, ha nem 100%-os. Gabriel jól pótolná + azért vettük, hogy játszon.
Fontos lenne mind3 pont megszerzése, főleg, hogy manchesteri derbi lesz...(+ hátha a QPR otthon pontot tud csenni a dinamótól)
9 éve
Törölt felhasználó
Különbség ott van, hogy felépült Giroud. És végre Coquelin lehetőséget kapott. És nem a nem DM, és amúgy is ultra gyenge Arteta bohóckodik a kpn, aki az U21 meccsen is tragikus volt. Minden más változatlan. Vannak páran akik néha jobbak, néha rosszabbak, de ez a szezon elején is így volt.

Szólj hozzá