Az Arsenal magabiztosan, remek játékkal győzedelmeskedett hazai pályán a Liverpool felett, így a 4-1-es siker hétfőig biztos második helyet ígér az ágyúsoknak a tabellán.

A londoniak legutóbbi hét mérkőzésüket egyaránt megnyerték, s amennyiben kiváló formájukat tartani tudják, szinte biztosan az első négyben végeznek idén is Wenger fiai.

A francia menedzser elégedetten konstatálta csapata játékát, többek között szót ejtett a góllövőkről, valamint a bajnoki címről szóló esélyekről is.

Remek intenzitással kezdtük a találkozót, tervünkben állt, hogy nyomás alá helyezzük őket. Már az elején helyzetbe kerültünk, viszont amint kiengedtük őket a nyomás alól akadt egy-két lehetőségük a gólszerzésre. A Liverpool egy támadásban erős csapat, az egész mérkőzés során veszélyesnek tűntek. A csapat jó tempóban játszott, a támadó harmadban sikerült megvalósítunk néhány remek kombinációt az első félidőben. A második játékrészben már inkább arra törekedtünk, hogy ne engedjük őket vissza a mérkőzésbe, bár még így is voltak lehetőségeink. De összességében egy nagyon fontos mérkőzést nyertünk meg, ahol meggyőzően teljesítettünk.

-kezdte

Nem gondolom, hogy a bajnoki esélyekről kellene még most beszélnünk. Ahhoz nekünk az összes találkozót meg kellene nyernünk, míg a Chelsea-nek bukni néhányat. Ami fontos, hogy csak magunkkal foglalkozzunk és hogy ilyen intenzitással vívjuk meg a hátralevő mérkőzéseinket is.

Özil remekül játszott. Tudjuk, hogy egy intelligens játékosról van szó, aki ízlésesen futballozik. A passzainak az időzítése pedig fantasztikus. Agilis, rugalmas, mindig megjátszható a két szél között. Az elmúlt időben kapott némi kritikát a fizikális párharcait tekintve, de úgy gondolom, hogy jó úton van és fejlődni fog ezen a téren is.

Hector a szezon egyik meglepetése. A tavalyi szezonban a Watford-nál szerepelt kölcsönben, de nem kapott sok lehetőséget. Még mindig csak 20 éves, és magáért beszél, hogy milyen teljesítményt nyújt ennyi idősen. A második félidőben Sterlinget kellett fognia, de jól megoldatta a feladatát. Még szüksége van tapasztalatra, de egy az egyben és támadásban is jó teljesítmény nyújt. Egy nagyon fontos gólt szerzett egy nagyon fontos mérkőzésen, és ez is megmutatja, hogy fejben készen áll arra, hogy a csapatban szerepeljen.

- méltatta a spanyolt

Alexis nagyon keményen dolgozott. Mindent beleadott és egy remek első félidőt tudhatott maga mögött. Ő az a srác, aki soha nem adja fel. Őzil és ő is két-két mérkőzést játszott a válogatottban, így az utolsó 25 percben már érződött, hogy elfáradtak. Döntenem kellett közte és Özil között, végül Mesut-ot hoztam le, mert féltem, hogy megsérülhet. Alexis a végig remekül harcolt.

Természetesen szó esett Raheem Sterling-ről is. A fiatal angol támadót az utóbbi napokban boronálták össze az Arsenallal, ugyanis nem tud megegyezni jelenlegi együttesével a hosszabbításról és jelezte, hogy az ágyúsok érdeklődése igen "hízelgő".

A média összeboronált minket, de jelenleg nincs átigazolási szezon, így nem szeretnénk ezzel foglalkozni. A jövő heti Burnley elleni találkozóra koncentrálunk és amúgy is jó néhány támadó játékosunk van. Ma csak Theo Walcott, Tomas Rosicky és Danny Welbeck volt három azok közül, akik a padon kezdtek.

Végül a sérültek állapotáról kérdezték Wenger-t. Ramsey-nek boka, Koscielny-ek egy kisebb combsérülése van. A francia szerint viszont nincs komoly baj.

Ramsey-nek a bokája a sérült meg, Koscielny-nek a combizma, de csak egy kisebb problémáról van szó.

- zárta szavait Wenger

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (59)

9 éve
Törölt felhasználó
Tizikkel, mint a MU ellen :lol: :lol:
9 éve
Törölt felhasználó
Kurvanagy lesz a döntőben a Pool ellen nyerni!
9 éve
Törölt felhasználó
Bármi is volt az, amivel ezek idáig jutottak, ma rejtve maradt :shut:
9 éve
Törölt felhasználó
Hátha a második felesre tartogatják az őrületet :red: :)
9 éve
Törölt felhasználó
Nem lesz egyszerű....: jó tompa sz@r ez a Blackburn 😏 :-S

Szólj hozzá