Egybefüggő angol lapértesülések szerint az Arsenal Petr Cech leigazolását fontolgatja a nyáron, miután a cseh kapus a minap kijelentette, hogy nem fogad el még egy ilyen szezont, amelyben felváltva kell védenie Thiabut Courtois-val.

A 32 éves Cech esetleges érkezése pedig megpecsételheti Wojciech Szczesny arsenalos jövőjét, akit korábban a klub hosszú távú első számú kapusának tartottak. A fiatal lengyel hálóőr idén januárig stabilan tartotta a helyét a kezdőben, ám a Southampton elleni bajnokin elkövetett két hibája, valamint a meccset követő magatartása azt eredményezte, hogy azóta Wenger David Ospinának szavaz bizalmat.

Noha Wenger elégedett Szczesny edzéseken tanúsított hozzáállásával és viselkedésével az eset óta, a lengyel egyre frusztráltabb a kevés játéklehetőség miatt, úgy érzi, ezzel a válogatottbeli helye is hamarosan veszélybe kerülhet. Ide kapcsolódik, hogy néhány napja a lengyelek egyik nagy legendája, Jerzy Dudek arra biztatta honfitársát, hagyja el az Arsenalt.

Én a helyében már meg sem várnám, hogy adódjon egy lehetőség, és semmiképpen sem várnék addig, mint ameddig Fabianski tette. Egyértelmű, hogy Wengernek Ospinára esett a választása. - mondta Dudek a Daily Mirrornak.

Az angol Standard Sports szerint Szczesny és Wenger várhatóan a szezon végén fognak leülni egyeztetni a jövőről, de a francia nem fogja garantálni a kapusnak a stabil helyet a kezdőben. Amennyiben ezek után Szczesny úgy dönt, hogy távozni akar, még komolyabban fel fog merülni az Arsenalnál Cech leigazolása.

A csapatnál eddig bizonytalanok voltak, hogy José Mourinho engedélyezné-e a cseh kapusnak, hogy egy belföldi riválishoz távozzon, de megbízható források szerint a portugál menedzser tiszteletben fogja tartani Cech döntését a hálóőr elmúlt 11 éves munkájának elismeréséül, és bármely csapat ajánlatára rábólint, amelyikhez Cech igazolni szeretne.

Noha a játékosért a PSG, a Roma és a Real Madrid is érdeklődik, sajtóértesülések szerint Cech szívesen maradna Londonban.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (54)

9 éve
Törölt felhasználó
Kuyt tizenegyesét félelmetesen hárította. Én nagyon sokáig biztos voltam abban, hogy Szczesny 10 évre is a mi 1esünk lehet, az egyéniségét is imádtam, de egyszerűen megállt a fejlődésben. Szerintem is nagyobb kapus válhatna belőle, mint Ospinából és 24 évesen nem szerencsés még leírni, de na, nekünk nincs nagyon időnk már világklasszist nevelni belőle, ha ilyen rizikós a helyzete.
9 éve
Törölt felhasználó
Pinokkió! Ajánlom figyelmedbe az Arsenal meccseit..., azokon lehet látni olykor Wojót, amint büntetőt hárít!
....Egyébként a lenti videó többszöri, figyelmes megtekintése során észreveheted, hogy az az ominózus tizi, amit a "lábába lőnek", az három. ;-)
9 éve
Törölt felhasználó
Mindkettő remek kapus, a csapatnak csak az előnyére várhat ha itt vannak mert ki tudják hozni egymásból a legjobbat. Wojo pedig nem hiszem hogy a könnyebb utat választaná inkább megharcol a helyéért. Ospina meg élt a lehetőségével és bizonyította miért is hozta ide Wenger.
9 éve
Törölt felhasználó
Néha van egy olyan érzése az embernek, mintha az Arsenal-szurkerek memóriája az aranyhalakéval versenyezne...
Wojo tavaly végigvédett egy szezont közel hibátlanul (mínusz F.A.-Cup). Ennek köszönhetően ő volt az év kapusa... Küldjük el? Ki mit szív ezen a fórumon?
Egy formán kívüli Ospina (kis túlzással) a táskáját nem hozhatná a formában lévő Szczesny-nek....., de jelenleg fordított a helyzet. Addig jó, amíg nyomás alá helyezi a polákot...., meee' arra viszont nagy szükség van.
9 éve
Én is szerettem Szczesnyt, tévedés ne essék. De, amikor nyomás van rajta, akkor az hosszabb távon látszik rajta; ugyanez vonatkozik, ha nincs rajta... És igen, egy Arsenálnál nem elég az elvárhatót megfogni. És én bevallom a Ronin vidijén feltett 11-est láttam még eddig, amit megfogott (belerugta a csatár a lábába; mindig előre vetődik, ezt már a hülye is tudja) 5-6 év alatt... lehet az emlékezetem rossz, emellett volt pár lábelhúzása piroslapért... a 13 centi meg... ha valaki jó, akkor annyi mínusszal is világbajnok lehet, lásd Cassilas.

Szólj hozzá