Ismét hozta a kötelezőt az Arsenal, és egy rendkívül fontos győzelmet aratott a csapat ezúttal a Newcastle otthonában - a St. James' Parkban Olivier Giroud duplájának köszönhetően 2-1-re nyertek az Ágyúsok a Szarkák ellen - a hazaiak találatát Sissoko szerezte.

Az Arsenal ezzel továbbra is egy pont távolságra maradt a második helyezett Manchester City csapatától, de ami fontosabb, a fordulóban vasárnap Liverpool-Manchester United rangadót is játszanak, amely mérkőzés eredménye óriási kihatással lesz a legjobb négy közé kerülésért harcban.

Wenger azonban egyelőre a Newcastle elleni mérkőzést vette górcső alá.

Két hét alatt négy mérkőzést játsztottunk, ebből hármat idegenben, hiszen voltunk Manchesterben és Monacóban is, és mind a hármat megnyertük. Az utolsó 40 perc nehéz volt, mert elfáradtak a játékosaink lábai, a Newcastle pedig remekül játszott. Ugyanakkor még ekkor is jól építettük fel a támadásainkat, folyékonyan játszottunk, egyik helyzetünk jött a másik után. Egyszerűen a második félidőben más területen kellett erősebbnek lennünk és ki kellett tartanunk. - mondta Wenger.

A franciát a meccset követően az Arsenal egyelőre pompás, veretlen formájáról is kérdezték - illetve arról, hogy befoghatják-e még a Chelsea-t.

Jelen pillanatban nem zárunk ki semmit. A Chelsea elől nagyon nagy biztonságban van. Nekünk a Manchester City van beérhető távolságban, de mögöttünk is szoros a helyzet, tehát nyernünk kell a meccseinket. De a Chelsea biztonságban van.

 

Nagy harcban állunk. Ahogyan ma is láthattuk, minden egyes meccsen oda kell tennünk magunkat, és az utolsó percig harcolnunk kell, hogy hozzuk a pontokat. Lehetetlen megjósolni, mi fog történni ebben a harcban. Meccsről-meccsre gondolkozunk, próbáljuk megnyerni a következőt, és ami majd utána jön. Most lesz egy válogatott szünet, s reméljük, az összes játékosunk fitten tér vissza, mert ma is lehetett látni, hogy pár emberünk fáradt volt.

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (4)

9 éve
Csak mondom, hogy ha a mostanság botladozó Chelsea kikap az egyébként jó formában lévő MU-tól és a Liverpooltól, akkor mi még játszunk velük... és egy rohadt döntetlent valamelyik kiscsapat csak kibekkel ellenük... és akkor csak tőlünk függ, hogy bajnokok leszünk-e vagy nem!!!!!!! (az MC meg csak botlik egy felet, legalább az MU vagy a csirkék ellen... optimista/Pi(stike)nokkió verzió)
9 éve
Először 14 volt, rossz volt a hivatalos oldalon az átirat :D
9 éve
Törölt felhasználó
Wenger is 40 percet mondott!
9 éve
Törölt felhasználó
"Az utolsó 14 perc nehéz volt." Én az utolsó 42+4 percben izgultam magam halálra. "Ugyanakkor még ekkor is jól építettük fel a támadásainkat, folyékonyan játszottunk, egyik helyzetünk jött a másik után." Wenger ezt a mai mérkőzés után nyilatkozta?! Nem mi játszottunk fekete-fehérben!

Szólj hozzá