Arséne Wenger, az Arsenal menedzsere elavultnak nevezte a Bajnokok Ligájában már évtizedek óta megszokott idegenbeli gól szabályát, amely azt mondja ki, hogy ha egy párosítás összességében döntetlenre végződik, akkor az a csapat megy tovább, amelyik több gólt rúgott idegenben.

Az Arsenal az elmúlt három évben két alkalommal is emiatt a szabály miatt esett ki a Bajnokok Ligájából, ráadásul ugyanerre a sorsra jutott az angol listavezető Chelsea együttese is a Paris Saint-Germain ellen. Wenger úgy gondolja, az UEFA-nak ideje lenne felülvizsgálni ezt a szabályt.

Két csapat is emiatt a szabály miatt esett ki idén, ami ráadásul egy kérdéses regula. Szerintem az egész idejétmúlt, ezért felül kellene vizsgálni, ezért már régóta harcolok. - mondta el Wenger a véleményét.

 

Talán csak úgy kellene figyelembe venni az idegenbeli gólokat, ha a párosítások hosszabbítás után sem dőlnének el. A jelenlegi szabályt még a hatvanas években hozták, hogy bátorítsák a csapatokat, hogy idegenben is támadjanak. Azóta viszont a futball megváltozott, most már túl nagy az idegenben lőtt gólok súlya.

 

Szerintem a hosszabbítások után kellene figyelembe venni az idegenbeli gólokat, mint ahogyan Angliában a ligakupában csinálják.

Ezen a héten az Arsenal mellett kiesett a másik versenyben volt angol csapat, a Manchester City is, így a negyeddöntőben nem lesz klub a szigetországból. Az angol szakértők emiatt már-már vészharangokat kongatnak, ám Wenger szerint nincs krízisben az ottani labdarúgás.

Nem gondolom, hogy bármiféle következtetést le lehetne szűrni. Az egyenes kieséses szakaszban fontos, hogy a csapat hatékony legyen és egy kis szerencse sem árt.

 

Azt gondolom, hogy a Barcelonát kivéve egyetlen csapat sem áll magasan a többiek felett. Mi és a Chelsea is továbbjuthattunk volna a negyeddöntőbe. Nem hiszem, hogy túl sok rossz lenne velünk, de most egyszerűen a következő célkitűzésünk felé kell fordulnunk.

 

Úgy vélem, jobb csapat vagyunk, mint négy hónapja. A csapatszellem kitünő és klasszis játékosok alkotják a keretünket. Ki kell javítanunk azokat a hibákat, amiket a Monaco elleni odavágón vétettünk, és folyamatosan javulnunk kell.

 

Az elmúlt 15 meccsünkből 13-at megnyertünk, tehát egyenletes, minőségi  teljesítményt nyújtunk, és még tudunk is fejlődni.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (13)

9 éve
Törölt felhasználó
Azt én azért még hozzátenném a mondandómhoz, hogy mikor elkezdtem nézni az angol bajnokságot akkor egy remek bajnokság volt, zömében Arsenal-MU versenyfutással a bajnoki címért, ahol volt egy szimpatikus Chelsea(Zola, Desailly, Hasselbaink, Lampard, Terry, Cudicini, Gudjohnsen), egy Alan Shearer fémjelezte Newcastle(mellette még Robert, Solano, Bellamy, Speed), és tele szimpatikus küzdő csapatokkal.
Régen szerettem PL-t, de mára úgy érzem, hogy felhypeolt divatbajnokság lett. Egy jó üzletté transzformálódott, de kiveszett belőle az a hangulat ami a 2000-es évek elején még megvolt benne.
9 éve
Nekem sincs bajom más véleményével, de tudod én meg azt nem szeretem, ha megmondják, hogy változtassak ezen meg azon. Na, mind1, bocs ha kicsit nyers voltam, peace.
9 éve
Törölt felhasználó
JACKOXI!
Persze, hogy nem mindegy, ezért játssza a visszavágót a csoportelső otthon.
Az FA-kupa szabályával nekem sincs gondom, attól függetlenül, hogy igazságtalan, de ha ez a kupa menete akkor úgy kell megnyerni. Ettől szép, hogy akár minden meccsedet otthon játszhatod vagy épp ellenkezőleg, idegenben.

A BL-é sem igazságos, mint ahogyan nincs igazságos rendszer egy sem, de ez a fajta lebonyolítás közelebb áll az igazságossághoz, mint az FA-kupáé.

Én meg lassan 6 éve vagyok itt és ha valakivel nem értettem egyet eddig is megmondtam, mint ahogy azt is ha a stílusa próbált lekezelő lenni, ezáltal azt az érzést keltve, hogy neki van igaza. Egyébként no offense.
Nekem azzal nincs gondom, ha más véleményen van valaki, mert ettől szép az élet, nem lehet mindenkivel egyetérteni.
(Tojgli ugyanúgy én vagyok, csak pár éve elfelejtettem a jelszavam, ezért újra regisztráltam, de később "megkerült" a jelszó, így újra ezt használom. Most azért a Tojglival szóltam hozzá, mert véletlen azzal jelentkeztem be).
9 éve
A szabály szerintem is rossz, és nem Wenger vagy az Arsenal miatt. A gyengébb csapatoknak előnyös, és nem segíti a támadó szellemű focit, ami a kezdeti cél lett volna, mert a bekkelős kontrafocit erősíti.
9 éve
Tojgli: Csak nem mindegy mondjuk az sem, hogy ki kezd otthon és ki kezd idegenben... Az FA kupa szabállyal eddig nem nagyon volt gondom. A kioktatást meg légyszi hanyagold már! Lassan 3 éve vagyok itt a fórumon, eddig senkinek nem volt velem semmi baja, nem lenne rossz ha ez így is maradna. ;-)

Szólj hozzá