Martin Keown Theo Walcottot bírálta a talkSportnak adott nyilatkozatában - az Arsenal egykori játékosa szerint a 26 éves angol szélső ugyanis ahelyett, hogy azon dolgozna, hogy megszilárdítsa a helyét a csapat állandó kezdőjében, inkább a hatszámjegyű heti fizetést követel a klubtól.

Walcott mintegy egyéves rehabilitációt követően tért vissza az Arsenal felnőtt keretébe idén januárban, de Alex Oxlade-Chamberlain feltörekvése és Danny Welbeck tavaly nyári igazolása óta nem sok babér termett a számára: ebben a szezonban mindössze öt alkalommal volt kezdő.

Nem igazán sorolhatjuk őt az állandó kezdő tagjául, és ez az elmúlt 10 évre is igaz. Wenger üzenete egyértelmű: ne szabadkozzunk, szép összeget fog fizetni Walcottnak, de nem fogja átlépni a jelenlegi legjobban keresőkét.  - mondta Keown.

A megoldandó helyzetnek ráadásul véges időkerete van: Walcott szerződése ugyanis 2016-ban lejár az Arsenallal, így ha rövid időn belül nem születik megoldás az esetében, felmerülhet, hogy a klub idén nyáron eladja a játékost. Így történt ez Samir Nasrival 2011-ben és Robin van Persie-vel 2012-ben. Ironikus mód, akkor már volt a jelenlegihez hasonló helyzetben az Arsenal és Walcott, ám akkor a szerződésének utolsó hónapjaiban - ha nehezen is, de sikerült rábírni a szélsőt a hosszabbításra.

Wenger annyit elmondott, hogy az elmúlt esethez hasonlóan most sem számít gyors megoldásra.

Az első megbeszéléseket kis híján a követséggel kellett megbeszélni! Majd meglátjuk, hogyan haladnak a dolgok most.

 

Walcottot már a múltkor is nehéz volt rábírni a maradásra, emiatt töltöttünk hónapokat a tárgyalásokkal. Nagyon korán megkezdtük az egyeztetéseket, de minden nagyon sokáig tartott. Theo nagyon gyors a pályán, de azon túl nem mindig ez a helyzet.

Wenger ezzel együtt elárulta, nem tudja garantálni Walcottnak az állandó kezdőbeli helyét Oxlade-Chamberlain, Alexis és Welbeck jelenlétével, de minden csak Walcotton múlik, aki a jövő héten lesz 26 éves.

Azt akarom, hogy maradjon, s hogy állandó játékosa legyen a kezdőnek. Küzdeni kell a helyért, ez a helyzet mindegyik élcsapatnál. Elég felidézni, hogy a hétfői Manchester United elleni meccsen kik ültek a padon. Ez is a munka része.

 

Azért igazoltuk le tavaly nyáron Sanchezt és Welbecket, mert volt egy játékosunk, aki akkor még legalább egy fél évet sérült volt. Emiatt nem áldozhattuk be az első hat hónapot, menedzserként a klubért van felelősségem. A játékosok is tudják, hogy minden meccsen nem léphetnek pályára. Ugyanakkor persze az is emberi, hogy profiként ők ezt máshogy gondolják.

 

Mindenesetre Oxlade-Chamberlain egyhónapos kiesésével megnyílt az ajtó Theo előtt, készen áll a játékra. - zárta szavait Wenger.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (15)

9 éve
Walcottal az a baj, hogy több pénzt Angliában máshol fog kapni, de hogy játsszon is, ahhoz mindenütt le kell tenni az asztalra. Több pénzt még Spanyolországban kaphatna, ahol szintúgy nem játszana, ha nem jó, vagy mehet a PSG-hez, talán ott beférne a jobbszélre, és meg is kapná, amit szeretne... a pénzt, csak a focit nem.
9 éve
majd a mencseszterek megveszik szarér ....
9 éve
Alapesetben nem gond, hogy nincs azonnali megegyezés - erre valóak a tárgyalások. Walcottnak maradni kell a csapatnál, de lássuk be: nem az már a helyzet, mint 2012-ben, hogy totálisan ki vagyunk téve a játékosok hangulatának. Walcott jelen állás szerint nem kulcsjátékosunk, emiatt nem jogos a követelése, hogy tegyük a legjobban fizetett játékosaink közé. Írjon alá egy 3 éves szerződést egy kisebb fizetésemeléssel, aztán majd ha teljesít, majd beszélhetünk a 140k-ről.
9 éve
Törölt felhasználó
Most tért vissza egy elég súlyos sérüléséből, és alig kap játéklehetőséget. Mit vártok, hogy rögtön bomba formában fog játszani? Várjunk még a megítélésével szerintem, majd ha folyamatosan gyengén teljesít, akkor lehet szapulni, az meg, hogy ki mennyit kér a csapattól, a csapat meg kinek adja meg azt, az legyen az Ő problémájuk! A csapatnak menjen jól. Láthatóan van potenciál a csapatban, míg úgy is, h vannak hiányzók. Már csak az ilyen Monaco elleni botlásokat kéne valahogy elkerülni. A bajnokságban most nagyon jól megy! Maradjon így! Legyen FA kupa meg bajnokság!
9 éve
Törölt felhasználó
Mivel nincs hivatalos adat, csak amit hallani.
Özil 145k, 2. szezon, néha jól játszik, de azt amit hoznia kéne, annak a közelében nincs, és kb ugyanannyit rosszul is játszik, ad gólpasszokat igaz, klisé, de ez a dolga, de ezek többsége se olyan, hogy azt mondod hú micsoda labda volt, a fos Giroudnál inkább. Amennyi helyzete volt kapu előtt, ahhoz képest a 4 gól meg nagyon kevés.
Alexis 135k, 1. szezon, igen az ő hozzáállásával semmi gond, 19 gól, van pár assistja is, mostanában nincs formában, főleg hogy nagyon fáradt, kéne neki pár meccs padon, ezt lehet W-re fogni, de az is lehet hogy benne van a szerződésében, ez megint olyan hogy nem tudjuk.
Podolski 110k nevetséges, nagyon akarták sokan hogy alap kezdő legyen, nem tudom látják hogy az Interben mire megy vele.
Welbeck nála is 110k-t hallottam, kicsit kamunak tűnik, de persze angol, szóval lehet, de ő se érdemli még meg.
Walcott 105k sérült volt az idén, de az előző idényekben se volt ennyire értékelhető
És akkor a jó formában lévők
Cazorla 80k, Giroud 75k, Ramsey 70k, bár a szezon eleje nem olyan volt mint tavalyi, de talán majd most újra, Koscielny 65k, Coquelin 40k

Szólj hozzá