Hozta a bajnokságban a kötelezőt az Arsenal - Arséne Wenger együttese magabiztos játékkal tartotta otthon a három pontot a West Ham United ellen.

A győzelemmel az Ágyúsok megszilárdították a helyüket a dobogón, Ramsey-ék előnye immáron hat pontra nőtt a Manchester United, a Liverpool és a Spurs előtt. 

A mérkőzést követően Wenger elégedetten értékelt.

Jó teljesítményt nyújtottunk. Az első félidőben mi irányítottuk a mérkőzést, sok helyzetet teremtettünk, de nem tudtunk ennyi gólt szerezni. A második félidőben jó ideig nem tudtuk magunkból előhívni a kellő energiát, így a West Ham átvette a kezdeményezést. A mérkőzés utolsó szakaszában azonban már ismét mi voltunk a veszélyesebbek, és újból képesek voltunk gólokat szerezni. Türelmesnek, szervezettnek és ellenállónak kellett lennünk. Kombinatív összjátékokból tudtunk gólokat szerezni, pontosan ahogyan szeretjük. - mondta Wenger.

A meccset követő értékelőjében a francia menedzser leginkább Olivier Giroud teljesítményét vette górcső alá.

Remek gólt rúgott, amelyet egy fantasztikus összjáték előzött meg. A befejezés szintúgy klasszis volt, olyan gól volt ez, amit mindannyian szeretünk látni. Nagyszerű befejezés volt ez Olivier részéről.

A Monaco elleni Bajnokok Ligája-odavágó meccsen Giroud-t komoly, de jogos kritikák érték, a francia azonban az azt követő négy meccsen három gólt szerzett. Wenger elmondta, elégedett Giroud válaszával.

Nem szeretnék túl sok nyomást helyezni rá. Ma remek meccset játszott, de például a Manchester United elleni mérkőzésen nem lépett pályára a kezdőben, és mégis nyertünk. Giroud-nak mindig is erénye volt, hogy képes volt válaszolni a gyengébb teljesítményére. 22-23 éves korában még csak a francia harmadosztályban játszott, aztán előtört és válogatott játékossá vált. Ehhez is kell egyfajta mentális erősség, mert ehhez nem jár vörös szőnyeg. Keményen kell dolgozni, hogy az ember eljusson erre a szintre. 

 

Tudom, hogy az összes támadójátékosunk van olyan minőségi, hogy bármelyik pillanatban képesek valami igazán komolyat alkotni, de számunkra az a legfontosabb, hogy a csapat teljesítsen jól. A helyezkedéseknél már jól látszik, hogy sokkal jobban megértik egymást a játékosaink, mint a szezon első felében, hat-hét hónappal ezelőtt. Ez pedig mindenkit veszélyesebbé tesz. Welbeck ebben a szezonban jött, Walcott egy évet kihagyott, Özil csak mostanra szokott be. 

Wengert végül egy érdekes kérdésről faggatták az újságírók: vajon az Arsenalnak a jelenlegi formájával mennyi esélye maradt, hogy beleszóljon a bajnoki küzdelembe.

Egyelőre nem sok, csak folytatnunk kell a jelenlegi formánkat. Az elmúlt kilenc meccsünkből nyolcat megnyertünk, és mostanra sokkal erősebbek vagyunk, mint a szezon kezdetekor. Azért csúsztunk vissza a ligában, mert az idénykezdetkor hatból csak egyet tudtunk megnyerni. Most egy másik csapat vagyunk, a világbajnokság kihatott a teljesítményünkre. A játékosaink zöme úgy jött vissza, hogy nem állt készen a játékra.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (0)

Szólj hozzá