Arsene Wenger csapata az Everton felett aratott vasárnapi győzelmével a harmadik helyről várhatja a Premier League 28-dik fordulóját.

A londoniak egy pontos előnyt élvezhetnek a Manchester Uniteddel szemben, így amennyiben biztosra akarnak menni ma Cazorláék, muszáj három ponttal távozniuk a Loftus Road-ról.

A hétvégéhez képest két változás fedezhető fel a vendégek kezdőjében, Chmaberlain helyett a második gólt szerző Tomas Rosicky, míg Koscielny helyett Mertesacker került be.

A kezdőtizenegy: Ospina, Bellerin, Mertesacker, Gabriel, Gibbs, Coquelin, Cazorla, Rosicky, Ozil, Alexis, Giroud

A kispad: Martinez, Koscielny, Chambers, Ramsey, Oxlade-Chamberlain, Walcott, Welbeck

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (51)

9 éve
Aron21, hát, pont ezt akartam kiszűrni, mert sok esetben 90% feletti passzpontosságok vannak a médiákban és a szurkolók ez alapján ítélnek, de mondjuk az a 4-5 ami fontos passz lenne, a csapat vesztét vagy épp csak nem nyerését jelentheti, pont ezekben jó Özil és Cazorla egy alibi KP-hez képest (lásd Drezda-Dortmund meccsen az amúgy csúcsul játszó Michael Hefele hibáját, ő is 90% feletti volt, de mégis miatta vesztettek szegény drezdaiak). Amúgy az aktivitáson én is gondolkodtam (csak még rendes forrást nem találtam), inkább futásban kellene mérni, pluszba pontozni, mert néha a sima helyezkedés is segíti a csapatot, pedig nem is passzolt a játékosnak senki. Ja, amúgy aktivitást is mérek, csak az az összes értelmes megmozdulás darabszáma nálam (mindegy, h jó vagy rossz volt; pl lent Sanchez aktivitása a QPR ellen: 45; ugyanez Giroud 39; Özilnél: 34; Cazorla: 34; Coquelin 33 vagy Rosi 35, de az ő indexe a hibái miatt rosszak: +24/-7).
És hogy untassalak titeket, a nehéz helyzetekben %-os pontosságban: Merte 100%; Özil és Cazorla 91%; Bellerín és Coqulin 85%; Gibbs 84%; Giroud 79%; Alexis 77%; Rosi 71%; Kosi 70%; Gabriel 33%.
9 éve
Törölt felhasználó
Pinokkió, szerintem hitelesebb lenne az osztályzásod, ha valamilyen szinten a könnyű passzok is kapnának pontot, hiszen egy olyan stílusú csapatban fontos részét képezi a támadójátéknak a labdajáratás és az aktivitás szinte minden poszton.
9 éve
Törölt felhasználó
welbz93!
Igaz neki gólpaszt/kulcspasszokat kell adnia avval nincs is gond az önbizalmával, mert bátran bevállal olyan passzokat ami egy "átlagos" játékosnak meg se fordulna a fejében(igaz meg se látná a lehetőséget). De a kapu előtt és ezt mostanság észrevettem egyszerűen elbizonytalanodik. Szerintemtem ezzel igencsak stresszeli magát és a passzaira is kihat. Ezért kéne neki gólt szerezni. Én még mindig nagy bizalmat fektetek bele és nem csak az ára miatt hanem azért is mert még idegen pozícióban (szélső) is lassan megtalálja azt a játékot amit ő maximálisan tud a csapat támogatásátra nyújtani. ;-)
9 éve
Saját számítás, ahol a könnyű passzok nem számítanak, +/- 0,5-2-ig (2=gólpassz) pontozok jó/rossz megoldásokat, Özil az utolsó 2 meccs egyik legaktívabb embere volt, Everton: +28/-2, QPR: +33/-1,5. Szerintem azzal, hogy középre került, és Cazorla (QPR: +26,5/-1,5) kicsit hátrébbról indulva irányít, nem oltják ki egymást (amikor együtt voltak középen, egymás mellett, akkor nekem az sok volt), és Sancheznek (QPR: +37/-6,5) is marad hely fickándozni, így egyre jobb lesz Özil. (És zárójelben megjegyzem, hogy a QPR elleni meccset Merte hibapont nélkül hozta le: +21,5/0! Másodjára HD-ben visszanézve, nem csak maszatokat látva... tanárian játszott.)
9 éve
Törölt felhasználó
Razor91!
Az általad említett '1-2 gólt' már megrúgta Özil- de nem ez a feladata elsősorban. Szerintem neki nagyobb önbizalmat ad, ha kioszt néhány gólpasszt. Egy igazi csapatember,aki szinte csak és kizárólag a csapattársait próbálja kiszolgálni (persze ha odakerül, kapura is lő). Nem hiszem, hogy gond lenne az önbizalmával. Ő egyszerűen olyan típusú játékos, aki ugyan nem hajtja ki a belét a pályán(habár mostanában többet mozog), de minden meccsen ad 2-3 olyan passzt, ami ziccert eredményez az ellenfél kapuja előtt. Őt így kell elfogadni.

Szólj hozzá