Csalódást keltő estén van túl az Arsenal, miután az Ágyúsok óriási meglepetésre 3-1-re kikaptak hazai pályán a Monacótól. 

Gratulálunk a Monacónak, tökéletes eredmény született számukra és olyan focit játszottak, amilyet megálmodtak. Ami bennünket illet: mi kihagytuk a ziccereinket és védekezésileg is öngyilkos hibákat vétettünk. A védelemben nem voltunk a megfelelő szinten, emellett pedig balszerencsések is voltunk, hiszen az első gólt egy megpattanó lövésből kaptuk. A második és a harmadik gólunk viszont öngyilkosság volt. Szerencsések voltunk, hogy 2-1-re visszajöttünk, de nagyon nem kellett volna még egy gólt odaajándékoznunk, így hihetetlen nehéz feladat előtt állunk a visszavágó előtt.  - mondta Wenger.

A francia menedzser kitért arra is, hogy mi okozhatta az Arsenal vesztét a meccsen.

Mentálisan nem voltunk elég élénkek és készek, hogy megnyerjük ezt a meccset és ezért megfizettünk. Az első 20 percben lett volna elég lehetőségünk arra, hogy megnyerjük a meccset. A Monaco védekezésben elég hatékony, mi pedig kihagytuk a helyzeteinket. Ezen a szinten ez nem megengedhető. Aztán lassan elvesztettük az idegrendszerünket és az ésszerűségünket a pályán. A szív átvette az irányítást a fej felett, ezen a szinten pedig ez nem működik.

 

A gyengeségünk inkább mentális eredetű volt. Erőltettük a játékunkat, pedig tudtuk a félidőben, hogy nagyon fontos lesz, hogy ne kapjunk még egy gólt. Ez a meccs 180 percig tart, erre türelmetlenek voltunk. Nehéz megmagyarázni a kapott góljainkat.

 

Természetesen kis esélyünk van a továbbjutásra mindezek után, de akármennyi is a valószínűség, ez lesz a célunk. Fel kell állnunk e csalódás után, és fel kell készülnünk a következő meccsre.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (17)

9 éve
Sosimaster, én azt hiszem, hogy ha Wilshere és Ramsey már formában van, akkor sokkal jobban belenyúlhat Wenger egy-egy meccsbe, mint így. Arsenaldenis, amúgy a Cazorla-Özil jó lesz szerintem is, csak most még nincs az az összhang, amit a tudásuk alapján elvárnék, és Özil valahogy sokat ront, azzal együtt, hogy sokat is dolgozik, és Sanchez helye a kettejük középre hozásával érdekes, mert akkor neki szélen kellene besegíteni, mint Welbecknek is, de ő is sokszor középre kanyarodik, ami viszont a védelem dolgát könnyíti.
9 éve
Törölt felhasználó
Én úgy érzem, hogy Wenger nem tud érdemben módosítani a taktikán meccs közben, ha gebasz van. Az eddigi nyertes meccseken általában jól cserélt, de érezhetően előre eltervezett változtatások voltak. Ha hátrányba kerülünk, vagy borzalmasan játszunk, akkor nem tud belenyúlni a játékba, és érezhetően nincs B terv.
9 éve
Törölt felhasználó
Pinokkió! én is hasonlóan látom a történteket. Leszámítva az általad is említett Cazorla-Özil problémát (ami egyébként az utóbbi meccseken jól is működött, és alternatíva hiányában nem is tűnt a játszatásuk akkora baklövésnek), én sem éreztem a taktikát elcseszettnek. Iszonyat sok hiba volt a tizenhatos közelében az utolsó passzok tekintetében. Hiába próbálták a figurákat kialakítani, az utolsó passz mindig borzalmas volt. A kapott gólok szintén olyan iszonyatos egyéni hibákból születtek (leszámítva az elsőt, ami pedig egy megpattant lövés volt), amiből 5-10 meccsenként látunk 1-t, most egy meccsen 2-t is. Az pedig, hogy a 2. félidőre eszetlen (ki)támadó játékkal álltunk elő, Wenger tapasztalatát, és mentalitását ismerve, valamint a meccs utáni nyilatkozatát figyelembevéve, nem hinném, hogy az ő ötlete volt. Amikor már ő is kockáztatott, az 2-0nál volt a Coq-Ox cserével, amit egyenesen öngyilkosságnak éreztem, de erre is volt már precedens, hogy bevált (Song-Arshavin csere a Barca ellen), és a sors fintora, hogy a csereként beállt Ox megszerezte azt a gólt (ami vélhetően Wenger célja volt), ami kellett, majd ő hozta össze a harmadik monaco gólt a csetlő-botló bénázásával.
9 éve
Törölt felhasználó
"A kiugró tudású játékosok nagy ívben elkerülik az Ágyúsokat, mert számukra nem kihívás az angol bajnokság 4. helye és a BL legjobb 16 közé jutás. Ha így közelítjük meg, akkor Porto, Sahtar Donyeck, Basel és a Schalke 04 szintjén mozog csak a londoni klub."

Azért ez mekkora szégyen! És nagyon is igaz :S

"Nézzük kicsit az edző habitusát, amelyre jellemző, hogy a szünetben sokszor 10 percig meg sem szólal, hanem hagyja a játékosait “elmélkedni” -> ebből is látszik, hogy komplett idióta.

"nem látni a francia menedzsert vesztes találkozó esetén sem idegesen mozogni a kijelölt zónában vagy esetleg valamilyen utasítással beavatkozni taktikailag a mérkőzésbe" -> ezaz! mert képtelen belenyúlni bármibe is. Csak egy bábu körülbelül akit kitesznek meccs előtt a padra, a végén meg lesétál. Nagy nulla!

"a menedzsment részéről semmiféle nyomás nem nehezedik Wengerre a munkavégzése során" -> és ezért nem lesz ez a szerencsétlen elküldve sohasem. Amíg van bevétel így is, addig leszarják.

Szánalmas szintre csúsztunk le. A nagy Arsenal. Istenem, csak a nosztalgia marad :S
9 éve
Törölt felhasználó
Viszont igaza van :D

Szólj hozzá