Arséne Wenger úgy fogalmazott, az Arsenal negyeddöntőbeli párosítása a Manchester United ellen "izgalmas és érdekes", és mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy megvédjék a tavaly megszerzett FA-Kupa elsőségüket.

Az Arsenal az előző körben a Middlesbrough csapatát búcsúztatta a kupaküzdelemből, a következő ellenfél azonban idegenben a Manchester United lesz, ráadásul idegenben. A párosítás tehát nem tűnik könnyűnek egyik csapat számára sem, ebben a szezonban ráadásul a Louis van Gaal alakulata egyszer már megverte az Arsenalt.

Volt egy meccsünk tavaly ősszel ellenük, ami frusztráltságot hagyott bennünk, mert jó teljesítményt nyújtottunk és mégsem nyertünk. Ilyen megtörténik a futballban, de 10 alkalomból 9-szer az győz, aki jobban játszik. Most ezt akarjuk bebizonyítani. - mondta Wenger.

 

Ez egy érdekes és izgalmas párosítás. Mi vagyunk a címvédők és abszolút mindent megteszünk annak érdekében, hogy megtartsuk a kupát. A döntőig játszani kell a nagyobb csapatok ellen is, szóval kár azon keseregni, hogy mondjuk a Bradfordot is kaphattuk volna. Tavaly megvertük a Tottenhamet, a Liverpoolt és az Evertont is. 

Wenger azt is elárulta, hogy a csapatának lényegében mindegy, mikor rendezik a párharcot. Mint ismert, az Arsenal idegenbeli szurkolói aggodalmukat fejezték ki a hétfő este rendezett meccs miatt az utazás miatt, a klub azonban már intézkedett az ügy kapcsán.

Akkor játszunk, amikor megmondják, mindegy, hogy pénteken, szombaton, vasárnap vagy hétfőn. Nyerni akarunk. Nem gondolom, hogy a hétfői meccs nagy akadály lenne. Talán nem a legjobb időpont azoknak, akik a tévén keresztül követik majd a meccset, inkább vasárnapi időpont lett volna alkalmasabb egy ilyen rangadóhoz. De mivel a tévétársaságok így hozták meg a döntésüket, alkalmazkodni fogunk ehhez és nem lesz semmilyen problémánk.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (0)

Szólj hozzá