Remek teljesítménnyel biztosította be a negyeddöntőbeli helyét az Arsenal, miután Arséne Wenger csapata 2:0-ás győzelmet aratott az előző fordulóban a Manchester City-t legyőző Middlesbrough ellen.

A hazai pályán játszó Ágyúsok leginkább az első félidőben voltak aktívak, amikor először a 25. percben talált be Giroud révén a gárda, rá két percre pedig szögletből volt eredményes a francia támadó. A második félidőben az Arsenal visszavett a támadásokból, s bár volt egy-két veszélyesebb helyzet, végül maradt a kétgólos előny.

Az elejtől a végéig mi irányítottuk a mérkőzést. Egy veszélyes helyzetük volt a meccs vége felé, de a kapufa megmentett. Összességében elégedett vagyok, ahogyan támadtunk, ahogyan védekeztünk, megfelelő koncentrációt hoztunk a meccs teljes egésze alatt.- mondta Wenger.

 

A Middlesbrough egy nagyszerű együttes, jól szervezettek voltak, és ha találtak volna egy szépítő gólt, akkor jobban megszenvedtünk volna a továbbjutásért. Jó focit játszanak, jók a labdajáratásaik. Sikerült elérnünk azt, hogy ne alakítsanak ki sok helyzetet, de összességében így is érezhető volt, hogy jó csapatról van szó.

Az Arsenal így biztosan ott lesz a holnap magyar idő szerint 20:45-kor kezdődő negyeddöntő-sorsoláson, Wenger pedig elszánt, hogy csapata megvédje a tavaly megszerzett címét.

Egy keveset rotáltam, de azért így is olyan kerettel álltunk ki, amellyel megmutattuk, mennyire komolyan vesszük ezt a sorozatot. Nagyszerű, hogy minden poszton két remek játékosom van, akik elkötelezettek és készen állnak harcolni a kezdőbe jutásért.

 

Talán a legtöbb csapat a Premier Ligából esett ki, de még így is van bent néhány erős együttes. Meg kell várnunk, hogyan alakul a holnapi sorsolás.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (0)

Szólj hozzá