Magabiztos és meggyőző játékkal az Arsenal öt góllal nyert a szenvedő Aston Villa ellen a Premier Liga 23. fordulójában. A sikerre szükség is volt, hiszen a hétvégén a közvetlen riválisok közül mind a Manchester United, mind a Tottenham nyert, így az Ágyúsoknak is szükségük volt a három pontra.

A győzelmet végül öt góllal sikerült bebiztosítani. Az első félidőben még csak félgőzzel játszott Wenger legénysége, s csak egygólos volt az Ágyúsok előnye, a második játékrészben viszont már felpörögtek a hengerek, s sorrendben Özil, Walcott, Cazorla és Bellerín találataival kiütéssel nyert az Arsenal a ligában botladozó birminghami csapat ellen.

Gólokat rúgtunk, miközben nem kaptunk egyet sem. A támadójátékunk megfelelő volt, noha voltak gyengébb időszakaink a meccsen belül, amikor az Aston Villa többet birtokolta a labdát. Mindig veszélyesnek tűntünk, ahogy próbáltuk átjátszani a labdát a védelmükön, de mi védekezésünk is a helyén volt. Összességében pozitív nap volt ez a számunkra. Egy kicsit együttérzek a Villával, mert keményen küzdöttek, és sokat beleadtak. Az utolsó 20 percben fizikálisan is elfáradhattak. A második gólunk bevitte a végső döfést, de összességében jól harcoltak. - mondta Wenger.

Az Arsenal jó formában várhatja a jövő heti észak-londoni derbit, ráadásul a csapatban Alexis, Oxlade-Chamberlain és Welbeck esetleges visszatérései révén még több potenciál is rejlik. Wenger örül annak, hogy, úgy tűnik, a csapatnak sikerült végre formát fognia.

Igen, talán a legjobb időszakban sikerült belendülnünk, talán sikerült egyenletes formát találnunk. Ez fontos lehet a szezon végéig. Most meg kell mutatnunk, hogy képesek vagyunk még több meccset is megnyerni, ezzel pedig az önbizalmunk is tovább erősödik. Az is fontos, hogy a védelmet illetően mindenki fitt legyen, a védekezési stabilitás ugyanis kulcsfontosságú, az egész csapat szenved, ha ez nincs meg.

Ma mindenesetre nem volt a pályán Alexis,a chilei nem volt ennek még csak a közelében sem. Boldog vagyok, hogy nemcsak nemcsak erőteljes lövésekkel szereztünk ma gólt, hanem hogy ésszel játszottunk és jól helyezkedtünk: Özil vagy Bellerín góljai is így születtek. Ezek a gólok is mutatják, hogy technikával többre lehet menni, mint puszta erővel.

A francia menedzser Mesut Özil és Theo Walcott teljesítményeire is kitért.

Özillel kapcsolatban állandó a kérdés: vajon középen vagy a szélen fog játszani. Jelenleg még nincs teljesen meccs fitt állapotban, de kivételes képességű labdarúgóról van szó, és kezd visszatérni a formája is. Fizikálisan nagyon keményen dolgozott, és most már készen áll arra, hogy egyre többet játsszon.

 

Ami Walcottot illeti: továbbra is úgy gondolom, hogy egy meccsben Theo bármikor képes gólt szerezni. A játékába persze még kell egy kicsivel több lendület és ütközés, de Theo egy intelligens játékos, kiváló a helyezkedése és remekül veszi át a labdákat. Egyszerűen tudja, hol kell lennie a pályán. Tudja, hol kell veszélyesnek lennie, s ha odakeveredik a kapu elé, bárhonnét képes gólt szerezni. Mondjuk meglepett, hogy az első félidőben nem sikerült gólra váltani a helyzetét, de ezek szerint Okora sem egy lassú játékos!

Azt el kell ismerni, hogy nem Walcottnak szánta Cazorla a gólt megelőző passzt, de mindenáron gólt akart rúgni. 3-0-nál pedig az ember megengedheti magának, hogy lehozza a csatárait, mégha ők inkább további gólokat lőnének. Theo egy gyors játékos, de érti is a játékot. A támadó harmadban mindig veszélyes.

 

Most már lesz egy kis fejfájásom a kezdőt illetően is, noha előfordul, hogy az ember téved, bárkit is küldjön a pályára. Ugyanakkor ha egy keretben csak minőségi játékos van, akkor az ember nem tud tévedni - bárkit is nevez, rossz csapat nem jöhet össze a pályán.

Az Arsenal a mai győzelmével két pontot hozott a döntetlenező Chelsea-Manchester City pároson, de a londoniak hátránya továbbra is jelentős, 11 pontos a listavezető Chelsea mögött. Wenger szerint korai lenne azzal foglalkozni, hogy az Arsenal bekapcsolódhat-e a bajnoki címért folyó versenybe.

Ezzel most nem foglalkozhatunk. 11 pontos a hátrányunk, ez azt jelenti, hogy négyszer kell kikapniuk, miközben mi folyton nyerünk. Továbbra is következetesnek kell maradnunk, aztán meglátjuk, mi történik. Mindenesetre a Chelsea-Manchester City meccsre tippelt döntetlenem bejött.

Wenger végezetül a hétfő magyar idő szerint éjfélkor záruló téli átigazolási időszak kapcsán árult el részleteket.

Nem gondolom, hogy elfoglalt leszek ezügyben. Megszereztük azokat a játékosokat, akik kellettek, és hacsak nem lesz meglepetés, és nem kapok egy váratlan telefonhívást valamelyik játékosügynöktől, akkor nem várható fejlemény ilyen téren. Jelenleg minden nagyon csendes. Több távozónk azonban biztosan nem lesz.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (8)

9 éve
Törölt felhasználó
A com.-ra nyomtak fel egy alsó kamerás videót a tegnapiról... Ölég jópofa! ;-P
9 éve
Törölt felhasználó
Végre egy remek győzelem! Tényleg a legjobbkor kerültünk jó formába! Ospina remek a kapuban, nagyon magabiztos. Szczesny is jó kapus, de sokat hibázott, egy kis "pihenés" jót fog neki tenni. Coquelin játéka nekem nagyon pozitív és meglepő. Remélem így folytatja tovább. Góllal tért vissza Walcott, Özil. Ott van még az "örökifjú" Rosicky-is, elképesztő hogy játszik amikor beáll. Le a kalapot előtte. Egyre többen épülnek fel a sérülésből is. Lehet "rotálni" a csapatot. Wenger-t most nem érheti kritika. El tudnék képzelni mást is a padon, de most nagyon bízom benne.
Hajrá! Csak így tovább! A "ham-ot" meg kell verni idegenben!
9 éve
Törölt felhasználó
Aron21! ;-)
Minden helyzetünk Villa támadással kezdődik :-)
9 éve
Törölt felhasználó
Nem tudom megunni a tegnapi meccs összefoglalóját. :D
9 éve
Törölt felhasználó
Reus amennyit sérült, pont beleillene a csapatba.

Szólj hozzá