Az Arsenal szerda késő délután hivatalosan is bejelentette, hogy leigazolták Gabrielt (teljes nevén Gabriel Armando de Abreu-t) a Villarreal együttesétől. Az angol klub tájékoztatása szerint a transzfer része volt Joel Campbell játékjogának májusig szóló kikölcsönzése is.

A 24 éves brazil játékos a Vitóriánál kezdte karrierjét, ahol 19 évesen mutatkozott be a felnőtt keretben, és ahol összesen 130 alkalommal léphetett pályára. Gabriel a Villarrealhoz 2013-ban került, s hamar kulcsemberré nőtte ki magát.

Az Arsenal érdeklődéséről január elején lehetett hallani legelőször. Bár a hivatalos sajtókommünikében az Arsenal újfent nem hozta nyilvánosságra a védőért kiadott átigazolási árat, megbízható értesülések szerint Arséne Wenger mintegy 11 millió angol fontot fizetett.

Gabrielnél csak Laporte tisztázott többet a spanyol liga idei szezonjában - forrás: SkySports.com

Miután Gabriel még nem szerepelt a brazil válogatottban, kérdéses volt, hogy az angol bevándorlási hivatal kiállítja-e számára a szükséges munkavállalási engedélyeket. Végül a hivatal az angol futballszövetség közbenjárásával kivételt tett, miután az Arsenal Gabriel "kivételes tehetségére" hivatkozott.

GABRIEL:

Egy olyan klubból jövök, amelyik nem túl nagy Brazíliában. Mégis egy álmom vált valóra, amikor néhány évvel ezelőtt a Villarreal leigazolt, hiszen így Európába tudtam költözni. Egy ideje azonban már óriási vágyat éreztem, hogy kipróbáljam magam az angol Premier Ligában is, innentől kezdve csak ez járt a fejemben. Minderről beszéltem a családommal, elmondtam nekik, mennyire ez a vágyam. Nagyszerű, hogy mindezt egy ilyen nagy csapatnál történhet, mint az Arsenal.

 

Egy nagy csapathoz érkezem tehát, a rajongók pedig jogosan elvárhatják tőlem, hogy a segítségükre legyek. Nem csak az egyén szintjén, mert az nem fontos. Sokkal inkább a csapatot és a csapattársaimat akarom segíteni. Egy olyan Gabrielt fognak a szurkolók látni a pályán, aki mindent megtesz annak érdekében, hogy győzelemhez és trófeákhoz segítse a csapatát.

A játékost Arséne Wenger akár már az Aston Villa elleni meccsre is a keretében tudhatja, valamint nevezhető a Bajnokok Ligájában is. Gabriel mezszámáról a csapat csak később ad tájékoztatást.

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (9)

9 éve
James: Hazard és Özil még véletlen se egy poszton játszik. Gervinho helyett kellet volna elhozni anno.
9 éve
Törölt felhasználó
Arsenal are undefeated in 27 of their last 28 home matches in the Premier League.
9 éve
Törölt felhasználó
Eriksen sajnos nagyon jó formában van.
Mindenki túl simán nyert.
De jó is lenne, ha kicsit hamarabb lehetett volna költekezni, és most egy Hazardunk lenne Özil helyett.
9 éve
Törölt felhasználó
Ha Gabriel jól szerepel, remélem Wenger ad neki kockacukrot :lol: :lol: :lol:
9 éve
Welbeck
Kitiltott felhasználó
Tényleg jó nagy culla ez a lengyel, remélem minnél előbb uralni fogja a Plbe a középpályát. Jó lesz ez a csapat, Zelalem,Akpoom,Beilik,Jenkinson,Chambers,Bellerin,Ox,gnabry, jó kis fiatal névsor remélem befut mind. És az idősebbek is nagyon nagy értéket képviselnek.

Szólj hozzá