Az Arsenal az elmúlt órákban hivatalosan is megerősítette Gabriel Paulista megszerzését, a brazil védő a Villarreal csapatától érkezik.

Megbízható sajtóértesülések szerint a londoniak 11 millió fontot fizetnek a játékosért, valamint Joel Campbell szezon végéig szóló játékjogát is megkapják a spanyolok.

Egyes hírek alapján Gabriel akár már vasárnap debütálhat új csapatának színeiben, a 24 éves játékos eltökélt, hogy trófeákat nyerjen Arsene Wenger oldalán.

Gabriel, üdvözlünk az Arsenálnál. Milyen érzés csatlakozni a klubhoz?

Mindenek előtt megszeretném köszönni Istennek a lehetőséget. Egy újabb álmom vált valóra azzal, hogy csatlakozhatok az Arsenalhoz. Még csak most érkeztem meg Londonba, de már nagyon jól érzem magam. Egy top klubhoz írhattam alá, ami még több erőt ad ahhoz, hogy folytassam a megkezdett munkát és még nagyobb szintre emeljem a karrieremet.

Mit tudsz az Arsenalról?

Mindig is követtem az Arsenal-t, és természetesen visszatükröződött, hogy egy óriási klubról van szó, amely egy remek infrastruktúrával rendelkezik. Az Arsenal egy óriási klub, még nagyobb, mint amire ezelőtt számítottam. Mindennel maximálisan elégedett vagyok - az összes olyan emberrel is, aki az érkezésem óta valamilyen formában foglalkozott velem.

Mi jelenti a legnagyobb vonzerőt számodra a klubbal kapcsolatosan?

Egy kisebb brazil csapattól kerültem Spanyolországba, amellyel szintén egy álmom vált valóra, mert mindig is szerettem volna Európában futballozni. Egy évvel ezelőtt azonban hatalmas vágyként fogalmazódott meg bennem az, hogy a Premier League-ben szerepelhessek egy napon. És nem tudom, egyszer csak kaptam egy hívást az Arsenaltól. Igazán örömteli egy ekkora klubhoz szerződni.

Remekül hangzik, és mindez ilyen hirtelen történt?

Igen, az elő-szezonban két barátságos mérkőzést is játszottunk itt Angliában, ekkor kezdődött az egész. Valami megmozdult bennem, átfutott rajtam, nem igazán tudom elmagyarázni. De jó dolgok voltak. Egyszerűen itt akartam játszani Angliában. Nem gondolkodtam csapatokról vagy bármiről, szimplán a vágy hajtott, hogy egyszer ebben a bajnokságban futballozhassak. Köszönöm Istennek, hogy ehhez a csodálatos klubhoz igazolhattam, és számíthatnak rám, mindenkinek szeretnék segíteni.

Mennyire várod, hogy pályára lépj az Emiratesben?

Nagyon aggódom, de ez normális egy fiatal játékosnál, mikor ekkora szinten kell teljesítenie. Aggódom, mert szeretnék megfelelő teljesítményt nyújtani ebben a hatalmas, gyönyörű stadionban, ahová rengeteg szurkoló jár, hogy biztassanak minket. Ez is olyasvalami, amire mindig felfigyeltem az Arsenal meccsek során. Nagyon várom, hogy együtt eddzek az új csapatársaimmal, szeretnék megismerni mindenkit és villámrajtot venni.

Mennyire volt befolyással Arsene Wenger személye a döntésedben?

Számomra ez egy hatalmas dolog, hisz az ő kérésére érkeztem. Tudom, hogy már nagyon sok éve irányítja a csapatot, ami nagyon fontos, nem csak a játékosok számára, de a klubot tekintve is. Nagyon fontos mindenkinek, aki klubnál dolgozik, hogy egy ilyen edzője legyen.

Hogyan értékelnéd az Arsenal idei szezonját?

Láttam néhány mérkőzést, azok alapján úgy gondolom, van hova fejlődnünk. Az Arsenal egy óriási klub, mindig a toppon kell lennünk. Azt hiszem, ebben a szezonban lesz lehetőségünk javulni, a következőkben pedig trófeákat nyerni.

Olyan játékosokkal kell majd megküzdened a helyedért, mint Per Mertesacker vagy Laurent Koscielny. Milyen minőségű labdarúgóknak tartod őket?

Egy nagy csapathoz igazolok, így nyilvánvalóan tisztában vagyok azzal, hogy csak minőségi futballisták vesznek majd körül. Tisztelek mindenkit, ugyanakkor küzdeni fogok a helyemért a csapatban. Tudom, hogy nem lesz egyszerű dolgom, meg kell mutatnom a bennem rejlő potenciált, azt, hogy a menedzser számíthat rám. Azt fogom tenni, amit a karrierem kezdete óta teszek.

Magabiztos vagy azt tekintve, hogy az Arsenal versenyben lehet a legnagyobb címekért is?

Magas színvonalú, top játékosaink vannak, akik igazi sztároknak nevezhetőek. Ha nem lennének azok, nem itt játszanának. Az Arsenal egy hatalmas klub, akinek kizárólag a legnagyobb címekért kell versenyeznie. Ismétlem: A legnagyobb címekért kell versenyben lennie.

Végezetül, mit üzennél az Arsenal szurkolóinak?

Egy nagy klubhoz érkezem, ahol a szurkolók egy olyan Gabriel-t vélhetnek majd felfedezni, aki mindenkinek szeretne segíteni. Ezzel nem konkrétan magamra gondolok, hanem sokkal inkább a csapatra, a csapattársaimra. Szeretnék mindenkinek segíteni. Összegezve, a szurkolók egy olyan Gabriel-re számíthatnak, akinek szándéka az lesz, hogy minél több nagy címhez segítse csapatát.

- zárta szavait az Arsenal új brazilja

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (1)

9 éve
Törölt felhasználó
Kíváncsi vagyok hány meccs telik el,hogy biztosítsa a helyét a csapatban és,hogy kinek a helyét veszi át!

Szólj hozzá