Angol lapértesülések szerint távolról sem biztos, hogy az elmúlt hetekben a felnőtt csapatba berobbanó Francis Coquelin hosszú távon is marad a csapattal, a francia középpályás ugyanis egyelőre kivár a szerződéshosszabbítással.

Mint ismert, Coquelint decemberben hívta vissza Arséne Wenger a Charlton Athletic-es kölcsönből, azóta pedig kihagyhatatlan az Arsenal kezdőjéből - a 23 éves francia középpályás rendre jól teljesít a védők előtt, minden sorozatot egybevetve pedig összesen hatszor kezdhetett és további négy alkalommal állt be csereként a felnőtt csapatba, a rangsorban pedig megelőzte a rutinosabb Mathieu Flaminit.

Mindezek alapján aligha meglepetés, hogy az Arsenal hosszú távon szeretné lekötni Coquelint, a hírek szerint az elmúlt hetekben már meg is kezdődtek az első egyeztetések a csapat és a játékos menedzsere között. A legfrissebb pletykák szerint azonban nem várható gyors megegyezés: Coquelin ugyanis bár elégedett az Arsenal által ajánlott feltételekkel, mégis szeretné kivárni, hol lesz a helye a Wenger által megálmodott csapatban, főleg amikor Jack Wilshere februárban visszatér a hosszú távú sérüléséből.

Nem csak Coquelin lehet az egyetlen, aki a nyáron lejáró szerződése okán elhagyhatja az Arsenalt, ugyanis Chuba Akpom is a lehetőségeit mérlegeli. A klub nigériai származású csatárral is hosszabbítana egészen 2018-ig, ám Akpom bizonytalan azt illetően, hogy Olivier Giroud, Danny Welbeck és Alexis Sanchez mellett hogyan juthatna több szerepléshez a felnőtt keretben.

Az Eurosport szerint Akpomért több nagy európai klub érdeklődik - köztük a Twente, a Dortmund és a Feyenoord, de Angliából a Liverpool is szívesen látná a sorai közt az angol támadót.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (25)

9 éve
Törölt felhasználó
Zelalem-et nem kéne erőltetni? Na erre térjünk vissza 3 év múlva..
9 éve
Törölt felhasználó
Állítólag Arteta-val most hosszabbí(tot)tunk.
9 éve
Törölt felhasználó
Rosicky.

Cazorla most van formában, hova nyugdíjaznád, mikor csak 30 éves, Rosicky 34. És volt itt Bergkamp 38, és még Henry 37 évesen is elférne. Bezzeg Arteta már csiga lassú, és Flamini se bírja a tempót, szóval ez nem csak kor függvénye.
9 éve
Kövezzetek meg, de vasárnap ki volt a csapatkapitányunk?
9 éve
Törölt felhasználó
Coquelin-en kicsit megdöbbentem.
Aki így berobbant, biztosan nem fogja tűrni a hosszútávú padozást. Ezt meg is értem.
Viszont én Arteta és Flamini helyett lehet, hogy őt játszatnám.
Kérdés, ha kb mindenki egészséges lesz, kit hagyjanak ki....

Arteta és Cazorla is nagyon hasznosak, de ők fognak lassacskán kiöregedni. (meg Flamini is)
Arteta-t Coquelin, Cazorla-t Özil fel is válthatná. Persze ha Wenger hajlandó lenne a megfelelő poszton játszatni...

Szólj hozzá