Arséne Wenger az Arsenal Brighton elleni kupamérkőzését követően úgy fogalmazott: Gabirel Paulista átigazolása ügye a közelgő napokban véglegesítésre kerülhet.

Mint ismert, a Villarreal szombat este hivatalosan is elismerte, hogy megszületett a megállapodás a csapatok között a 24 éves védő átigazolását illetően, Gabriel így a következő napokban Londonba utazhat, hogy átessen a kötelező orvosi vizsgálatokon és hogy aláírja az Arsenallal a szerződését.

Gabriel ügye a célegyenesbe fordult, ma éjjel és holnap véglegesíthetjük az átigazolását. - mondta Wenger a Brighton elleni meccset követő sajtótájékoztatóján.

Gabriel 24 éves, jó termetű, jó sebességű védő. Egyelőre még csak egy évet teljesített Európában, szóval van min dolgozni, de a potenciál megvan benne.

Az átigazolás egyedüli buktatója a játékos angliai munkavállalási engedélyének megszerzése lehetett volna, ám Wenger azt is közölte, hogy ezen a téren "minden rendben van" Gabriel számára.

Korábban írtuk:

A Villarreal szombat este a hivatalos Twitter-csatornáján közölte, hogy érdemben megállapodás született Gabriel Paulista ügyében az Arsenallal - a brazil védő így a napokban Londonba utazhat, hogy megállapodjon az angol csapattal.

A spanyolok egyúttal azt is megerősítették, hogy Joel Campbell a szezon végéig kölcsönben hozzájuk igazol a Paulista-megállapodás részeként.

Bár az átigazolás árát nem hozta nyilvánosságra a Villarreal, megbízható sajtóbecslések szerint az Arsenal mintegy 13,6 millió angol fontot fizet a védőért - ez az összeg alig marad el a Paulista szerződésében szereplő minimum kivásárlási záradéktól.

A Villarreal közleményében az áll, hogy a játékos ma búcsúzik el a még jelenlegi csapattársaitól, majd a közelgő órákban Londonba utazik, hogy átessen a kötelező orvosi vizsgálatokon. Az átigazolás azonban attól függően fog végbemenni, hogy az Arsenalnak sikerül-e angliai munkavállalási engedélyt igényelnie a 24 éves védőnek, aki jelenleg nem felel meg az erre vonatkozó kritériumoknak, ugyanakkor az eljárás keretein belül lehet kivételt tenni.

KORÁBBAN ÍRTUK:

Mint arról már beszámoltunk, Gabriel Paulista Arsene Wenger első számú célpontja a védelem megerősítésére, amelyet maga a francia menedzser is elismert a mai napon.

Az Arsenal napok óta tárgyalásban áll a Villareal védőjéért, aki szükség esetén a védelem jobb, de akár bal oldalán is bevethető.

A 24 éves játékos nyíltan elismerte a londoniak érdeklődését, és nem rejtette véka alá, hogy szívesen csatlakozna az ágyúsokhoz ebben a hónapban.

Wenger a vasárnapi FA Kupa találkozót megelőző sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, a tárgyalások jól haladnak és lehet esély a brazil megszerzésére.

A tárgyalások egészen jól haladnak. Nem gondolom, hogy lenne szükség többet mondanom erről.

- kezdte

Tárgyalásban állunk, de nem tudom, hogy lesz-e végül megegyezés. Lassan, de folynak az egyeztetések. Van rá esély, hogy végül megtörténik az átigazolás.

Készen állunk költeni, ha úgy gondoljuk, a játékos megéri azt az összeget. Nem számít, hogy milyen magas ez a szám, ki fogjuk fizetni.

50-50% esélyt látok arra, hogy végbe megy a transzfer. Tiszteljük az angliai szabályokat - amikor szerződtetni akarsz egy játékost, de az nem felel meg a kritériumoknak és munkavállalási engedélyre van szüksége, akkor a bizottság elé állunk, akik vagy igent vagy nemet mondanak. Elfogjuk fogadni ezt.

- magyarázta

Ezen a nyáron erre a szabályra is változás lesz eszközölve, miszerint ha egy játékos több, mint 10 millió fontba kerül, akkor nem szükséges munkavállalási engedély az átigazoláshoz. Arra a kérdésre, hogy hajlandó-e a nyárig várni Pauilsta átigazolásával, határozott nemmel felelt Wenger.

Először is, nem igazán értem a logikáját ennek a szabálynak. Véleményem szerint a játékos minőségével kellene ezt összefüggésbe hozni, nem pedig az átigazolási összeg nagyságával.

Másodsorban, akarjuk a játékost. Nem fogunk várni a nyárig, most kell cselekednünk, mert számszerűleg kevesen vagyunk hátul.

- zárta szavait Wenger

Guillem Balague, a Sky Sports spanyol újságírója úgy tudja, megegyezés továbbra sincs a két klub között, ugyanakkor az üzlet részese lehet Joel Campbell is, akit egyébként a Real Sociedad is szívesen látna szezon végig.

Amit szintén fontos megemlíteni, hogy az Arsenal nem fogja kifizetni Paulista kivásárlási árát (15 millió font), de az üzlet létrejöttére továbbra is mutatkozik esély.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (19)

9 éve
Törölt felhasználó
Szerintem ez 4-2-3-1 lesz Rosickyval a szélen. Wenger csak a nagyobb csapatok ellen játszatta nagyrészt Özilt a szélen a sérülése előtt.
9 éve
Özil most tért vissza és egyből szélsőt játszik... Hacsak nem Rosicky lesz a szélen.
9 éve
Kosi/Chambers és Merte/Paul.....inkább
9 éve
Törölt felhasználó
Bizony, hogy jó érzés! :D Külön öröm, hogy nem csak hátul vagyunk rendben, hanem a középpályán és a csatársorban is! Tulajdonképpen ebben a csapatban a kutyaütők száma 0. 2005 óta a legerősebb keretünk! 😏
9 éve
Törölt felhasználó
De jó érzés látni, hogy végre minden poszton van 2 ember a védelemben. Debuchy/Bellerín - Koscielny/Paulista - Merte/Chambers - Gibbs/Monreal. Nem rossz.

Szólj hozzá