Erős kerettel készül Arséne Wenger a vasárnapi FA-Kupa meccsre annak ellenére, hogy az Arsenal ellenfele a másodosztályú Brighton csapata lesz.

Már a Manchester City elleni bajnokin is nagyszerű játékosok álltak Wenger rendelkezésére - azon a mérkőzésen a kispadra is jutottak olyan játékosok, mint Theo Walcott, vagy Mesut Özil, ők várhatóan a kezdőben léphetnek pályára a vasárnapi kupameccsen.

Ahogy láthatták múlt vasárnap, nagyon erős kispadunk volt. Nagyon sokan közülük most játszani is fognak. Ami a keretet illeti: egy nagyon erős csapattal készülünk vasárnapra, csak olyan játékosokkal, akik a felnőtt csapatban vannak. Óriási harc van a keretben a helyekért, s a vasárnapi jó alkalom lesz néhány játékosnak, hogy bizonyítsák, ismét lenne helyük a kezdőben. - mondta Wenger.

A sérülésjelentésében a francia menedzser arra is kitért, hogy mely játékosokra nem számíthat a Brighton ellen.

Van néhány bizonytalanság Oxlade-Chamberlain és Bellerin ügyében - Ox-nak az ágyéka gyulladt be, míg Hector bokasérüléssel küszködik. Mindkettejüknek lesz még egy erőnléti tesztjük a meccs előtt, de mi úgy számolunk, hogy csak Bellerín lesz bevethető a Brighton ellen, Chamberlain nem.

 

Gnabry is visszatérhetett a teljes körű edzésekre, de miután tavaly március óta nem játszhatott, egyelőre még kell majd neki két meccs az U21-es csapatban. Fitt játékosról van szó és szerencsére fizikálisan újból ígéretesnek tűnik.

 

Ami Welbecket illeti: továbbra is sérült, egyelőre még a teljes értékű tréningekre sem jelentkezhetett. Még két meccsnek legalább el kell telnie ehhez.

Wengert végül Abou Diaby-ról is kérdezték, de a francia nem tudott pozitív választ adni a középpályás állapotáról.

Diaby továbbra is sérült. Jelenleg nem vagyunk olyan helyzetben, hogy kijelentsük, hogy hamar visszatérhet majd, mert egyelőre még a pályán sincs.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (13)

9 éve
Igen, ez a szezon amúgy is nagy csalódás, mert túlzottan nem tudtunk előrébb lépni a tavalyihoz képest, de ha sikerülne megtartani az FA-Kupát, az már jelentene valamit.
9 éve
Törölt felhasználó
Most, hogy lényegében minden nagyobb csapat kihullott tegnap a kupából (olyat röhögtünk haverral.... xD ) tényleg oda kéne tennünk magunkat.
Ha nem bénázunk, szépen el tudunk menni akár a döntőig. Másra úgysincs esély idén.

Walcott, Özil mindenképpen kezdők. Meccshiányosak.
Gnabry is játsszon csak.
Diaby meg húzzon innen a rákba, sosem lesz normális játékos, játszik 2 meccset, aztán kihagy fél évet. Sok sikert valahol máshol...
9 éve
Törölt felhasználó
Valszeg Szczesny véd, bár Martinez se lenne meglepetés, jelen esetben mindegy.
A védelem viszont érdekes, Koscielnyt pihentetni kéne sérülésveszély miatt, de Mertesackert is fáradság, de mivel Bellerin kétséges, így valszeg mindkettő kezd, de talán Szczesny, Chambers, Mertesacker, Monreal, Gibbs, Flamini, Özil, Ramsey, Rosicky, Walcott, Giroud a legvalószínűbb. Remélhetőleg Koscielny, Martinez, Sanchez, Akpom, Niles, Crowley, Bellerin a padon.
9 éve
Welbeck
Kitiltott felhasználó
Végül úgy tünik 13,5 m fontért jön a brazil és 4 és fél évre ír alá 80 ezer lesz a fizuja. Hétfőn orvosin.
9 éve
Welbeck
Kitiltott felhasználó
:-) :-)

Szólj hozzá