Egybehangzó angol sajtóértesülések szerint előrelépés történt az Arsenalnál a hőn állított védő leigazolása ügyében - a Daily Mail és a Telegraph ugyanis kedden este arról számoltak be, hogy elkezdődtek a tárgyalások a Villarreal együttesével Gabirel Paulista esetleges átigazolását illetően.

A szóban forgó brit lapok úgy tudják, a 24 éves brazil védő szerepel Arséne Wenger listájának élén, ugyanakkor az átigazolás több buktatót is rejt magában.

Az egyik a Villarreallal való megállapodás. Noha hivatalos ajánlatot még nem tett az Arsenal Paulistáért, a pletykák szerint Wenger 6 és 10 millió angol font körül taksálja a védő értékét, ezzel szemben a spanyol együttes a játékos minimum kivásárlási ára alatt (15 millió angol font) nem engedné el az egyik kulcsemberét. A Guardian újságírója, Jeremy Wilson hozzátette: Paulistát a Manchester United is figyeli, ám a játékos már eldöntötte magában, hogy ha lesz módja Angliába igazolni, akkor az Arsenalt választja majd.

Sokkal inkább akadályoztathatja az Arsenal terveit, hogy hogyan tudnak majd angliai munkavállalási engedélyt szerezni Paulistának. Az angol belügyminisztérium ugyanis csak akkor állít ki engedélyt egy nem-EU-s játékosnak, ha az illető az elmúlt két évben a válogatott meccsek 75%-án játszott. A brazil védő ennek a kritériumnak nem tesz eleget, révén még egyszer sem kapott meghívót hazája szövetségi kapitányától. Wilson ugyanakkor kiemelte: ezen követelményeken az angol futballszövetség közbenjárásával lazíthatnak az illetések és akár kivételt is tehetnek. Az Arsenalnak azonban gyorsan kell cselekednie, ha a bürokráciai eljárásokat is meg kell ejteniük a téli átigazolási időszak február 2-i lezárulta előtt.

Paulista az egyik spanyol híroldalnak nyilatkozott: a brazil védő nyugodtan figyeli az eseményeket.

Ezt a ügyet jelenleg is vitatja a klubom és a menedzserem. Kiváló lenne, ha az Arsenalhoz igazolhatnék, de amíg ebből nem véglegesül semmi, addig nyugodt maradok és az itteni munkámra koncentrálok. A Premier Liga viszont az álmom lenne, ezt már jeleztem is az ügynökömnek. - mondta Paulista.

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (28)

9 éve
Törölt felhasználó
Mit? :gulp:
9 éve
Törölt felhasználó
OFF: Láttátok, hogy hülye Walcott mit nyilatkozott? De hatalmas az Isten állatkertje...
9 éve
Törölt felhasználó
TitiHenry226! Minden esetre a sajtónak több sem kellett, mint a mai sajttáj: má' valami franci, néger csodagyerekről írnak :-)
9 éve
Törölt felhasználó
Csak jöjjön vki a hátsó alakzatba, mert az igencsak soványka. Szerintem Wenger bízik Coq-ban, nem fog jönni kvk pozícióra senki télen!
9 éve
Törölt felhasználó
....És akkor láss csodát: Wenger további igazolást sem zár ki :roll: :lol:

Szólj hozzá