Remek napon vannak túl az Arsenal játékosai és szurkolói, hiszen négy év után először nyert a csapat rangadót Manchesterben - az Ágyúsok Cazorla és Giroud góljainak köszönhetően meggyőző teljesítménnyel nyertek a regnáló bajnokcsapat ellen.

A mérkőzést követően Arséne Wenger elégedetten értékelt.

Az idő majd megmondja, milyen fontos volt számunkra ez a győzelem, az persze biztos, hogy ez az eredmény még több hitet és önbizalmat ad a csapatnak. Olyan öt hónap előtt állunk, amely nagyon fontos lesz a csapat szempontjából, és lényegében ez az időszak fogja eldönteni az egész idényünket. Az ilyen meccsek, mint a mai sokat tesznek ahhoz, hogy jól szerepeljünk. - mondta Wenger.

 

A mai meccsen a különbséget azt jelentette, hogy olyan játékosaink tértek vissza nemrégiben, akik korábban hosszú távú sérültek voltak. A csapaton belül nagy az önbizalom és néhány játékosunk nagyszerű formában van. Mi szereztük az első gólt, és onnantól kezdve könnyedén tudtuk irányítani a meccset. Az egész mérkőzésen veszélyesek voltunk, ahogy labdát szereztünk, de ezzel együtt összeszedetten és egységben játszottunk. Ha bánkódok valami miatt, az csak az lehet, hogy nem sikerült kihasználnunk a lehetőségeinket a támadóharmadban, úgy éreztem, hogy több gól is benne volt a játékunkban. - tette hozzá.

A francia menedzser két játékosára tért ki a sajtótájékoztatóján: a mérkőzésen ellenállhatatlanul játszó Santi Cazorlára, valamint az újfent hatékony játékot mutató Francis Coquelinre.

Santi karrierje azon részében jár, amikor középen kell játszania, eddig többnyire a széleken volt. Középen nagyobb befolyással tud lenni a játékra. Ma is megmutatta, hogy mennyire könnyen ki tudja magát hozni a beszorított helyzetekből és érdekes réseket lát meg a játékban is. Nagyszerű példakép ő a fiataloknak, az ő példája mutatja, mennyire kulcsfontosságú, hogy a pálya közepén kétlábas legyen egy játékos. Ezen felül pedig imádja a játékot.

 

Ami Coquelin illeti: 16 éves korában igazoltam le Franciaországból, ma 23. Volt néhány embertpróbáló időszak az eddigi karrierjében, de sokat tanult ezekből. Végig hittem benne, mert három hónappal ezelőtt azt mondtam neki, hogy valahol játszania kell. Elfogadta a véleményemet és azt is, hogy elment a Charltonba, egy alacsonyabb ligabeli csapathoz, ahol meggyőző teljesítményt mutatott. Most, hogy visszajött, játszatom őt és rendre jól teljesít.

Wenger végezetül az Arsenal véleményes büntetőjét elemezte, amelyet Mike Dean végül befújt, s amelyet Cazorla értékesített.

A padról az én első reakcióm is az volt, hogy büntetőt kell fújni. Néhányan azóta már mondták, hogy szerencsések voltunk, hogy megkaptuk a tizenegyest, nekem még újra kell nézem a felvételeket. A padról jogosnak tűnt az ítélet.

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (37)

9 éve
Törölt felhasználó
ESPN FC @ESPNFC · 3 ó 3 órával ezelőtt
Arsenal target Gabriel Paulista shares a lot of similarities with Laurent Koscielny, writes

nem is olyan rossz ez a brazil kölök . nagyon oda teszi magát és csúszik mászik mint Boss.

ESPN nem szokott pletykákat lehozni tudtommal.
9 éve
Ronin: természtesen nem kell mindenben egyetértenünk. A Bayern meccsel közel egyetértek (főleg a haveroddal). A Southampton meccsel nem (anno kifejtettem). Mouval sem (én most se cserélnék keretet vele, pedig... +13 :D).
9 éve
https://polldaddy.com/poll/8596212/?view=results&msg=voted
Szavazzatok ha kell egy Welbeckes poszter. 🧀
9 éve
Törölt felhasználó
Pinokkió! Én már mondtam, hogy ez nekem magas....! :) Részemről már ott lezártnak tekintettem. ;-)
.....De most - hogy jobban kifejtetted - már látom, hogy szinte semmiben nem értünk egyet, de azzal kezdeném, amiben mégis:
"A rohadt életben nem szakítottuk volna meg a Bayern sorozatát, ha nem úgy állnak hozzá, ahogy álltak."
Amikor a hazai meccs elején megláttam a kezdőt, a Bayern-szurkoló barátom (mellesleg labdarúgó), akivel a meccset néztem, ránézett a fejemre és megkérdezte: - Nem így álltál volna fel?
- Há' nem. :roll:
A Papa meccs előtti nyilatkozata pedig körülbelül ez volt: "Ez egy 180 perces párharc."
Amikor 0-2 után kezdtünk megélénkülni és a haverom azt mondta "Veszélyes ez az eredmény, mert 'leül' a csapat.", akkor értettem meg, mire volt a kezdő. A fenti igazságot utólag mindketten evidenciának tartjuk, de kinek volt bátorsága hozzá, hogy eleve erre játszon? Taktika, vagy több is: stratégia? Ha Münchenben Gervinho 4,5 méterről nem gurítja mellé 2 méterrel, akkor kiütjük a Barcát lenullázó, későbbi BL-győztes, űrfocizó Bayernt? :-/ Sose tudjuk meg. Wenger egyik legszebb, legtökösebb húzásának tartom a mai napig ;-)
....De haladjunk! Igen, annyit azért már menet közben megértettem, hogy Wenger győzelmei közül egyre több 'indokkal' veszel ki meccseket (pl.: ilyen játékos-állomány, meg amolyan; így álltak hozzá, meg úgy; csak jó volt a mentalitásunk stb.). De tudod mit? Adom. Sőt, rálapátolok: az utóbbi 4-5 évben egyetlen meccset nyertünk, ha nem számoljunk azokat, amelyeken döntetlent, vagy annál jobb eredményt értünk el.
Ezt itt valóban lezárhatjuk!
Ami (számomra) sokkal érdekesebb - ha már felhoztad -, a So'ton meccs.
/Csak még elé ezt - mert marhára nem hagy nyugodni: Mikor volt Mou-nak "félbéna csapata"??? :roll: :wow: 🐛 Pláne nap-nap után??? WTF???/
Szóval a So'ton-meccs:
Pont időszerű. ....Mert ugye, most megy a hype, meg Wenger fényezése, meg mindenki azt elemzi, hogy mi taktika volt ez stb., mert nyertünk, meg mert a City, meg mert idegenben stb.
Az igazság az, hogy már a So'ton ellen is ezt a taktikát játszottuk (amit most a gól után - de leginkább a 2. játékrészben), csak jobban. Sokkal jobban. Már az elején zártunk keményen (na, jó - mondjuk, 7 perc után), hagytuk kinyílni őket. Ezzel szemben a City ellen már megint nem a 'kiscsapat' focival mentünk ki, hanem ahogy azt már megszokhattuk idegenbeli rangadókon, a "mi most győzni jöttünk" focival. Pontosan azt csináltuk, amire mindig ráfázunk. ...Majd jött Dean és a science-fiction...
Tizi...., nekünk....., az Etihadban...., Deantől...., egy alig-faltra :gulp:
Innen persze, már egy másik film pörgött, de nem tudtuk (igazán) megalázni a City-t, mert a kontráink nem működtek. ...Igaz, nem taktikai okokból, hanem mert Rambó még nincs kondiban, Alexis meg már nincs, Giroud lomha, AOC meg sérült. Azon túl Aaron és (főleg a második felesben) Cazorla is elsősorban védekező feladatokat láttak el. Ez rendben is volt, csak nem tudtunk kontrázni, pedig szétcincálhattuk volna a City-t. (Lásd még: Flamini (!) elfutása.)
Ezzel szemben Southamptonban (a gólig!!!) remek kontrafocit nyomtunk. Sikerült helyzeteket kialakítani, a kapunk nem forgott veszélyben, és a gólunknak is jönnie kellett volna (főleg Cazorla, de akár AOC helyzetéből).
Ehhez képest sikeresen összebalfaszkodtunk egy gólt az ellennek és persze megkezdődött az a bizonyos "másik film", csak fordított szereposztással, mint a City-meccsen. Mi voltunk a szopóágon.
Hogy érzékeltessem a különbséget: ha ott kapunk az elején egy tizit, vertünk volna egy ötöst a So'tonnak.
Végül még egyet sikerült összehozni nekik.... Így a hype elmaradt. Én pedig 'agyvérzéssel' kerültem ágyba. Azóta sem voltam képes visszanézni azt a két gólt (sőt, már a szünetben sem), mert ilyen nem létezik.... És hogy végre hajszál pontosan azt a focit játszottuk, amire már várok egy (jó)ideje (mert félreértés ne essék, nem a vasárnapi volt az etalon, hanem az! - mégha Debu helyett Bellerin kellett is volna a kezdőbe) és így csesszük el.... Azt én nem tudtam hova rakni. /Hátrányban borult persze minden. Ócska, gyenge volt a csapat. A támadásainknak nem maradt terület, a So'ton baromi fegyelmezett volt, Koeman remekül felkészítette őket./ (Hoppá! Így a végén megint egyet értünk valamiben.)
A többi a sors, meg a média....
Na, kezi'ccsókolom! ;-)
9 éve
JACKOXI: szerintem is elférne Özil. Szeretem is a játékát. De én a spanyol bajnokságban Real drukker vagyok (ne kövezzetek meg, de utálom a Barcát annyira, hogy ellenük drukkoljak), és ott Özil nem ilyen pofavágással játszott. Nekem csak ennyi gondom van vele.

Szólj hozzá