Arséne Wenger a Manchester City elleni bajnokit megelőző sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: az Arsenal egy, maximum két játékos leigazolását tervezi a januári átigazolási időszakban.

A téli átigazolási ablak február 2-án, magyar idő szerint éjfélkor zárul, ennyi idejük van a kluboknak, hogy megerősítsék a keretüket a szezon hátralévő részére. Az Arsenal számára kiváltképpen fontossá vált az igazolás, ugyanis mind Mikel Arteta, mind Mathieu Debuchy három-három hónapra kidőltek, így a keret számszerűleg is megfogyatkozott.

Az Arsenal a védekező középpályási posztra egy 17 éves lengyel tehetséggel, Krystian Bielikkel erősít, a fiatal játékos pénteken járt Londonban az orvosi vizsgálatokat teljesíteni, az igazolásával kapcsolatban már csak a hivatalos bejelentés van hátra.

Sokkal kevesebb konkrétum van viszont a védelemmel - angol sajtóértesülések szerint ugyanis Wenger egy középső védőt igazolni akar. Az elmúlt hetekben a nemzetközi sajtó több nevet is összefüggésbe hozott az Arsenallal, mint például Loic Perrinét (Saint-Etienne), Hector Morenóét (Espanyol) vagy Virgil van Dijkét (Celtic), de a legvalószínűbb célpont Winston Reid lehet, aki jelenleg a West Ham Unitednél játszik.

A sérülések miatt még jobban figyeljük az átigazolási piacot. Vannak olyan tehetségeink, mint Calum Chambers vagy Hector Bellerín, akik kezdik felvenni a ritmust és szeretném megadni nekik is az esélyt, de természetesen dolgozunk az átigazolási piacon, mint bármely más klub. - magyarázta Wenger.

 

Nagyon keményen dolgozunk a piacon, a megfigyelőink reggeltől estig elemzik a potenciális védőigazolások teljesítményeit. Nagyon azon vagyunk, hogy egy vagy két játékost igazoljunk a februári határidő előtt. - tette hozzá a francia.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (11)

9 éve
szasza: Nem konkrétan Hummelsre gondoltam, hanem egy hasonló képességű játékosra.
9 éve
Hummels kurvára sérülékeny...mi a reteknek az ide? Csak azért mert profilba illik???? Akkor már inkább vmi Dijk vagy Carvalho! Hátha jobbak mint Merte! Kell egy védő mindenképp. Még ha ez a 17 éves néha játszik is...ami blama de fasza lenne:D

9 éve
Törölt felhasználó
Az a baj a németekkel, hogy a klubok baromira rendben vannak anyagilag, és - persze - imádják a saját kölkeiket: ugyanaz a minőség dupla áron szerezhető meg egy német klubtól :-S :down:
9 éve
Törölt felhasználó
JACKOXI!
Amit én látok/tudok:
23 éves - az jó.
Skót élvonal - középső védőnél nem baj, ha nem kell neki bemutatni a Szigetországot.
1,93 magas - potenciális Merte-utód.
Az (szakmai) értékelései magasak..., holland (nem valami csodaországból jön), fejel, indít, fellép - szóval van benne támadó vér. Az sem árt.
Jó nyurga gyerek. Lenne rá több, mint fél évünk, rágyúrni 4 kiló izmot - az sima. ....Addig beleszokik a csapatba, aztán jövőre már Per helyett tolhatja!
A TM szerint mindez csak 5 millába fájna - és ha Wenger jól sumákol, talán meg is lehetne úszni 10-ből - az téli költésnek rendben is volna.... Pláne, ha a nyáron tényleg megadjuk a 25-30-at a So'tonnak.
(Amúgy a Celtic alapvédője.... Minden meccset végigjátszik - szóval még csak nem is rutintalan.) Ilyesmi:
https://www.youtube.com/watch?v=vz2nsI-S8EQ

Ja! ...És néha szabadot is lő ;)
9 éve
ronin: És egyébként az a van Dijk tud valamit? Én inkább egy Hummels kaliberben bízom, ha máskor nem, a nyáron.

Szólj hozzá