Visszavágott a decemberi fiaskóért az Arsenal a Stoke-nak: Arséne Wenger fiai magabiztos játékkal 3-0-ra nyertek Shawcrossék ellen az Emirates stadionban, ezzel pedig tovább zárkóztak a negyedik helyezett Southampton gárdájához.

Wenger a mérkőzést követően elégedetten értékelt.

Összességében azt kell mondanom, hogy mindenki jól játszott, az egyedüli gondunk a meccsel kapcsolatban az volt, hogy Debuchy-t elveszítettük egy vállsérülés következétben. A meccs folyamán végig megfelelően koncentráltunk, úgy játszottunk, ahogyan mi akartunk, és sikerült kapott gól nélkül lehoznunk a mérkőzést. - értékelt Wenger.

 

Jó volt a labdás és a labda nélküli helyezkedésünk, igazság szerint ez jelenti az alapot a stílusunknak. Mozgékonyak voltunk és sikerült helyzetet teremtenünk, a támadásunk sebessége pedig végig problémát okozott a Stoke-nak, ebből pedig előnyt szereztünk. 

 

Végignéztem az idegenbeli meccsünket a Stoke ellen. Nehéz ezt kijelenteni, amikor három gólt is kaptunk azon a meccsen, de a támadásépítésben akkor is veszélyesnek bizonyultunk. Egyszerűen viszont akkor elaludtunk a kezdésnél, és megfizettük az árát. Most az első perctől kezdve jó iramot diktáltunk, beszorítottuk őket, és a két meccs között ez volt a lényeges különbség.

A francia menedzser végül a sérülésekről beszélt - a mai mérkőzésen a nemrégiben visszatérő Mathieu Debuchy-t kellett lecserélni, a francia védőnek ugyanis egy rossz esést követően kiugrott a válla.

Debuchy-nek kiugrott a válla. Egy specialista véleményére lesz szükség, mennyit kell kihagynia, de a jövő heti meccsen biztosan nem léphet pályára. Gibbsnek a bokája gyulladt be, emiatt a tegnapi edzésen sem tudott részt venni. Chambers pedig beteg volt. Az utolsó pillanatban húztam ki a névsorból, mert az előző két-három napban nem tudott normálisan gyakorolni.

 

A helyzet nem befolyásolja különösebben az átigazolási tevékenységeinket, mert alapból figyeltük a piacot. Monreal és Debuchy is képesek lennének középső hátvédet játszani, de Gibbs sérülése miatt Monreal-ra bal bekként kell számítani Debuchy pedig most dőlt ki valamennyi időre.

 

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (12)

9 éve
Törölt felhasználó
Nem lesz ebből semmi utólag.
Az a baj az ilyesmi senkit nem érdekel szinte.
Meg sem a csapat, sem Wenger nem olyan, aki valaha is jól járt volna a szövetséggel szemben. (eltiltások, fellebbezések, stb.)

Amúgy Debuchy 3 hónapot hagy ki. (+ a szokásos pár hét/hónap...)
Szegény csávónak nincs jó szezonja :S
9 éve
Törölt felhasználó
Azért remélem az angol labdarúgó szövetség útólag eltiltja azt a faszt aki igy fellökte szegény Debuchyt,állitólag amúgy is egy favágó,meg a labda már rég nem volt ott!!!Az ilyen szarrágó köcsög senkiházi nem való a pályára.Én ezt tuti nem hagynám anyibban!!!
9 éve
Törölt felhasználó
Hátvéd érkezése ide vagy oda, Debu újbóli kiesése nagy érvágás a csapatnak. Szeretem a harapós játékát, nagy kár érte megint.
9 éve
Törölt felhasználó
Debuchy sérülése után Wenger: "Muszáj az Arsenal-nak védőt igazolnia."

Mi is így gondoljuk, de eddig sem rajtunk múlott...
Furcsa, hogy túl nagy a csend.
9 éve
Törölt felhasználó
Az idei szokasunk, hogy 2 magabiztos gyozelem utan jon egy borzalom.

Szólj hozzá