Könnyednek indult az Arsenal karácsonyi mérkőzése a kieső-jelölt Queens Park Rangers ellen, ám az Ágyúsok saját maguknak tették nehézzé a három pont bebiztosítását, miután Olivier Giroud a második félidőben sportszerűtlen magatartás miatt azonnali piros lapot kapott.

Az Arsenal Alexis Sanchez révén a 37. percben szerezte meg a vezetést, ám az igazsághoz hozzátartozik, hogy a chilei játékos a kilencedik percben büntetőt hibázott. A hazai pályán játszó Ágyúsok a 65. percben emberhátrányban is képesek voltak még betalálni Rosicky lövését követően, ami jól is jött, hiszen a QPR a 79. percben Charlie Austin révén büntetőből szépíteni tudott.

Az Arsenalnak így egygólos előnyt kellett beosztania az utolsó tíz percre, ami múlt vasárnaphoz képest most sikerült is, így Arséne Wenger csapata a hatodik helyre ugrott előre, és lőtávolba került a negyedik helyen álló Southamptonhoz -a Szentek két ponttal előzik meg az Ágyúsokat. Érdekesség, hogy a QPR ellen aratott győzelem Arséne Wenger 600. győzelme volt az Arsenal kispadján, s ugyancsak ez volt a francia menedzser 400-ik diadala az angol élvonalban.

Saját magunknak tettük nehézzé a mai meccset. Kétfajta játékképet láthattunk ma, 2-1-ig abszolút irányítottuk a mérkőzést, utána pedig bármi jöhetett volna. Az utolsó öt perc szoros volt, főleg a múlt vasárnap történtek miatt, érezhető volt, hogy az Anfielden lezajlottak még a tudatunkban voltak. Összességében a meccs javarészében a mi irányításunk alatt zajlott a játék, végül pedig sikerült kitartanunk és ha szerencsével is, de megszereztük a három pontot. - mondta Wenger.

 

Az utolsó 10 percben valóban idegesen játszottunk, és az ellenfelünk is fentebb tolta a védekezését és ezáltal a támadásait is. A munkánk ugyanakkor a pszichológiáról és a mentális tényezőkről is szól. A meccs utolsó szakaszában, amikor az eredmény még nem véglegesen eldöntött, az ilyen tényezők mindig nagyon fontossá válnak.

A francia a 400-ik bajnoki sikerére is kitért.

Nehéz volt megszerezni ma is a győzelmet, és ez nem is fog könnyebbé válni. Nagyon nem is foglalkozok ezzel, mert sokkal inkább a következő meccsre koncentrálok. Örülök, hogy 400 bajnokit nyerhettem, nem olyan könnyű ezt elérni, mint ahogyan látszik. De a következő 400 még nehezebb lesz.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (0)

Szólj hozzá