Arséne Wenger úgy gondolja, hogy Calum Chambers a korához képest túl sokat játszott az Arsenalban ebben az idényben.

A 19 éves játékos a nyáron igazolt az Ágyúsokhoz a Southampton együttesétől, és eredetileg kiegészítő játékos lett volna, ám Thomas Vermaelen eladását követően, valamint Laurent Koscielny visszatérő sérülései miatt alapember lett - ebben a szezonban Chambers összesen 21-szer szerepelhetett a kezdőben.

Az Arsenal menedzsere a QPR elleni meccs előzetesében elismerte, Chamberst túljátszatta az idény eddigi részében.

19 éves létére túl sok meccsen játszott. Ebben a korban a játékosok 15-17 meccset követően kiégnek, ekkor ki kell venni őket a játékból, regenerálódniuk kell, majd vissza kell őket tenni. Jelenleg viszont óriási felelősség van Calumon minden egyes meccsen. - mondta Wenger.

Az Arsenal törékeny védelméért azonban nemcsak Chamberst hibáztatják a szurkolók - a nyáron világbajnokságot nyerő Per Mertesacker teljesítményét is sűrűn bírálják az Arsenal rajongói. Wenger azonban megvédte a német játékost.

Nem szeretek egyéni teljesítményeket értékelni. Azt gondolom, a Liverpool egyenlítő gólja inkább egy kollektív hibán múlt, amelynek a kijavításán már dolgozunk. Úgy vélem, Mertesacker a legjobbját nyújtja a csapat számára. 

 

Ezen kívül nem egyszerű azon játékosoknak, akik egy világbajnokságról tértek vissza. Ezen a téren van már tapasztalatom, és már számtalan alkalommal is elmondtam, hogy ezen játékosoktól novemberig nem szabad világklasszis teljesítményt várni. Nagyon nehéz felkelteni a motivációt a világbajnokságon lezajlott meccseket követően, hogy a Stoke-ok, vagy a Sunderlandek ellen is nagy elánnal játsszanak. Beletelik egy kis időbe, mire mindenki lecsillapodik és visszarendeződik a normális életbe.

 

Nem egyszerű Per helyzete, de Debuchy már visszatért és Koscielny is hamarosan játékra jelentkezhet majd. Velük stabilabbak leszünk majd hátul, ráadásul néhány kulcsjátékosunk a középpályán is újból fitt lesz majd, ők is be tudnak segíteni a védekezésbe.

A menedzser egyúttal választ adott arra a kérdésre is, hogy a Liverpool ellen miért Mathieu Debuchy játszott a középhátvéd poszton.

Mindenek előtt azért tettem oda Debuchy-t, mert jól teljesít a fejpárbajokban, a Stoke ellen ezen a téren küszködtünk. Tapasztalt védőről van szó, és a tapasztalat akár egyetlen helyezkedés során aranyat érhet. Ráadásul a széleken talán kevesebb felelősségünk van a védekezést illetően.

Kapcsolódó Hírek

Hozzászólások (15)

9 éve
Miért nem tud rotálni az öreg? Poldi, Bellerin, Coquelin és Campbell is simán kezdhettek volna. Aztán végszükség esetén jöhettek volna a padról a sztárok
9 éve
Törölt felhasználó
Apróbb sérülés, előreláthatóan 3 hónap.

Najó, reménykedjünk, hogy csak pihen. :D
9 éve
Oxlade-al mi a fene van, hogy még a keretben sincs?
9 éve
És igen! Ahogy arra számítani lehetett, a legerősebb kezdővel játszunk. Egyedül Rosicky került be a csapatba. Szép lesz ez a West Ham elleni meccs. Nem baj, legalább most gálázunk majd...istenem
9 éve
Kellemes karácsonyi ünnepeket, sorstársaim! :)

Szólj hozzá